image

Deense politici nemen smartphone niet mee naar Rusland

dinsdag 7 maart 2017, 12:21 door Redactie, 6 reacties

Deense politici die een bezoek aan Rusland brengen hebben hun smartphone en andere apparaten thuisgelaten. "Tot ziens smartphone", zo laat de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Martin Lidegaard op Facebook weten. Lidegaard gaat samen met een commissie voor buitenlands beleid naar Rusland. "We hebben het verzoek gekregen om vanwege de veiligheid geen apparaten mee te nemen", aldus de politicus.

Ook Nick Haekkerup van de Deense Sociaal Democraten reist met de commissie mee. "Voor veiligheidsredenen zijn we gevraagd om alles wat iPhone, iPad of soortgelijks heet thuis te laten. Dit houdt in dat ik het een hele week zonder internet, e-mail of social media moet doen. Maar dan kan het zijn dat je automatisch meer met mensen in de echte wereld gaat praten." In het verleden zijn politici en zakenreizigers ook vaak gewaarschuwd om naar China geen apparatuur mee te nemen.

Reacties (6)
07-03-2017, 12:45 door Anoniem
Wijs besluit.

Ik zou ook niks meenemen naar andere gevoelige landen. zelfs niet naar de U S of A.
07-03-2017, 12:52 door Sevestraa
Slimme keuze, alleen jammer dat ze dan niet het advies hebben gekregen een laptop mee te nemen zonder hd erin, met een bootable sd kaartje o.i.d. met tails erop, dan kunnen ze tenminste het internet wel gebruiken.
07-03-2017, 13:08 door Anoniem
Quote:..... "Maar dan kan het zijn dat je automatisch meer met mensen in de echte wereld gaat praten." ...

Hahahahaha wat een ei..Die zit wel goed in de politiek inderdaad...
07-03-2017, 14:07 door Anoniem
Tja... heren en dames politici..... Ik zou dat ook doen naar andere landen. Sterker nog, ook in je eigen land ben niet zeker. En zeker niet als je politici hebt die clouddiensten gebruiken.

Iedere inlichtingendienst is even erg? Kun je ze het kwalijk nemen? Ze doen 'gewoon' hun werk maar er zitten vast mensen tussen die voor andere werken en/of andere bedoelingen hebben.

Dus een betere titel zou zijn "Politici mogen geen smartphone meer gebruiken". Een een laptop of tablet zijn net zo gevaarlijk.
07-03-2017, 14:21 door Anoniem
Door Sevestraa: Slimme keuze, alleen jammer dat ze dan niet het advies hebben gekregen een laptop mee te nemen zonder hd erin, met een bootable sd kaartje o.i.d. met tails erop, dan kunnen ze tenminste het internet wel gebruiken.
Ja, maar wat heb je er aan? Als je dat doet omdat je denkt dat dat systeem onveilig is, of wordt gehackt/backdoored/keylogged dan kun je toch ook niet gebruik maken van je (social-media) accounts. Beter maar niets meenemen.
07-03-2017, 23:02 door Anoniem
ze worden eerder gehackt, getapt en begluurd door de CIA, NSA en BfV dan door de russische FSB...
die zijn echt helemaal informatiegeil daar in de VS en Duitsland en de FSB heeft niet zoveel budget dat ze elk jaar alle data op de wereld kunnen "backuppen"..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.