image

"CIA maakt iedereen onveilig door lekken geheim te houden"

woensdag 8 maart 2017, 09:58 door Redactie, 18 reacties

De beslissing van de CIA om beveiligingslekken in Android, iOS en Windows geheim te houden heeft iedereen onveilig gemaakt, zo stelt de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF aan de hand van de documenten die gisteren door klokkenluidersite WikiLeaks werden gepubliceerd.

"De duistere kant van dit verhaal is dat de documenten bevestigen dat de CIA kwetsbaarheden in software en apparaten, zoals Android-telefoons, iPhones en Samsung-televisies, waar miljoenen mensen wereldwijd op vertrouwen, achterhoudt", zegt Cindy Cohn van de EFF. Volgens Cohn heeft de CIA het risico om de beveiligingslekken geheim te houden niet goed ingeschat en heeft het ook niet het proces van de Amerikaanse overheid gevolgd voor het melden van kwetsbaarheden aan leveranciers.

"Zoals de lekken laten zien zijn we allemaal minder veilig gemaakt door de beslissingen van de CIA om kwetsbaarheden achter te houden, in plaats van ervoor te zorgen dat ze werden gepatcht. Zelfs inlichtingendiensten als de CIA hebben een verantwoordelijkheid om de veiligheid en privacy van Amerikanen te beschermen", merkt Cohn op.

Zero day-lekken

Beveiligingsexpert Robert Graham stelt dat de CIA geen zero day-lekken verzamelt. Niet alleen werden er weinig van dergelijke kwetsbaarheden in de documenten genoemd, als de CIA hierover zou beschikken zou de dienst die ook gebruiken, aldus de expert. Verder stelt Graham dat de CIA de encryptie van Signal en WhatsApp niet heeft gekraakt, ook al suggereert WikiLeaks dit wel. "Dit soort meldingen door WikiLeaks zijn zeer misleidend, aangezien er niets met betrekking tot Signal of WhatsApp gebeurt." Graham stelt dat als de CIA software op de telefoon weet te krijgen het "natuurlijk" gesprekken kan afluisteren.

Verder heeft de CIA ook niet op afstand Samsung-televisies gehackt. Uit de documenten blijkt dat de CIA de software op de tv via een usb-stick kan updaten. Er is geen bewijs dat de CIA dit via het internet kan doen. Er is dan ook fysieke toegang tot de televisie vereist. In een ander document laat de CIA weten dat het technieken van echte malware verzamelt om die voor de eigen aanvallen te gebruiken. Volgens Graham wordt dit niet opzettelijk gedaan om ervoor te zorgen dat Rusland de schuld van de malware krijgt.

Reacties (18)
08-03-2017, 10:07 door Anoniem
Ik maak mij zorgen wat de Amerikaanse overheid doet in hun conselaten/ambassades in verschillende landen. Het totale afluisteren van iedereen en alles is al lang geleden gestart.

In Duitsland is de deksel van de put gegaan en gelukkig Erdogan er nog om als bliksemafleider te dienen in het nieuws aldaar.
08-03-2017, 10:14 door Anoniem
Een voorland dat met dank aan de Wet Computercriminaliteit III voor ons evenmin ondenkbaar is...
D66, SP, GroenLinks en ook de PVV (die daar meestal anders in staat) hebben tegen deze wet gestemd*. De Piratenpartij is ook tegen, maar die zit op dit moment niet in de tweede kamer.

* https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/wetsvoorstellen/detail?id=2015Z25187&dossier=34372
08-03-2017, 10:18 door Anoniem
In navolging van voorgaande post, Partij van de Dieren en een aantal minder bekende partijen stemden ook tegen. Zie de link voor de details :-)
08-03-2017, 10:42 door Anoniem
Crypto algoritmes voor CIA hacking operaties zijn in ieder geval bekend:

https://wikileaks.org/ciav7p1/cms/files/NOD%20Cryptographic%20Requirements%20v1.1%20SECRET.pdf

Niets schokkends als je een beetje bekend bent met crypto. Standaard RSA/Diffie-Hellman minimaal 2048bit, Elliptic-Curve versies minimaal 256 bits, HMAC minimaal 256bits en symmetrisch AES 256 bit in GCM, CTR of CBC modus.

Wat goed genoeg is voor de CIA, is goed genoeg voor mij.
08-03-2017, 11:17 door Ron625
En maar klagen over Russische en Chinese hackers ..............
08-03-2017, 11:23 door Anoniem
Door Anoniem: Een voorland dat met dank aan de Wet Computercriminaliteit III voor ons evenmin ondenkbaar is...
D66, SP, GroenLinks en ook de PVV (die daar meestal anders in staat) hebben tegen deze wet gestemd*. De Piratenpartij is ook tegen, maar die zit op dit moment niet in de tweede kamer.

* https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/wetsvoorstellen/detail?id=2015Z25187&dossier=34372

Daarom heb ik besloten op de Piratenpartij te gaan stemmen. Hoogste tijd om in NL wat tegengas te gaan geven...
08-03-2017, 11:25 door Anoniem
We moeten nog even afwachten wat er verder wordt onthult want dit is nog maar de eerste batch. Verder zijn sommige document al een paar jaar oud. Dus wat toen niet kon, kan misschien nu wel. Er kan niet ontkent worden dat de CIA wel degelijk onderzoekt hoe men voertuigen, IoT en andere apparaten kan hacken. Ze kunnen bovendien de hacks zo vermommen dat het lijkt dat de Russen er achter zitten(dat werpt misschien een ander licht op de verkiezingen in de USA)
Maar waar het eigenlijk over moet gaan is goed toezicht op dit soort diensten. Dat ontbreekt(ook in NL) en dat geeft ze de vrijheid om te doen en laten wat ze willen. Voor je het weet creëer je een monster.
08-03-2017, 11:25 door Anoniem
Door Ron625: En maar klagen over Russische en Chinese hackers ..............

Altijd makkelijk een zondebok aan te wijzen.....
08-03-2017, 11:33 door Anoniem
..ert Robert Graham stelt dat
Het mag duidelijk zijn wie er aan het staartje van trekpop graham trekt.
Mocht dat niet het geval zijn dan doet het sterk denken aan al die twitteraars die meeliften op nieuwsitems om het eigen..ikkie te promoten. Hij heeft duidelijk nog niet de moeite genomen die 8000 pagina’s en 800 pdf’s serieus te bestuderen. De anti voorkeuren van graham mogen inmiddels duidelijk zijn anti eff, anti.., anti alles wat maar een beetje minder rechts is danhijzelf is. De rechtse pot verwijt de burgerrechten ketel dat ie zwarter dan zwart ziet. Vervelende aandachttrekkende vent die veel meer aandacht krijgt dan zou 'moeten'.
08-03-2017, 14:38 door Anoniem
CIA, de verbintenis tussen al wat verwerpelijke is, komend van een verbond van het allerhoogste en allerlaagste allooi.....

De schaduw van Abwehr mannetje Gehlen keert terug naar zijn centraal Europese basis in Frankfurt.
Typisch dat daar ook de Europese Bank gevestigd is. "Frau Geli" (A.M.) geeft daartegen maar weinig verweer.

Onze generaties waren gewend eerst te sparen en dan te kopen. Nu wil men in navolging van wat wordt gepropageerd alles al vanaf het begin op krediet hebben. Waarom neemt men het verbod op Ribaa niet over uit de Islaam.
Oh, neen want dan is er op termijn geen negatieve rente te scheppen (na het verdwijnen van het cash geld).

Dus men neemt alleen dat selectief over en propageert datgene, wat precies in het eigen straatje past en wij hebben dat allemaal niet door? Het is dus wachten op een nieuw 'Saigon'. Dat stemt tot wat meer ingetogenheid, maar men leert kennelijk niets van de historie, zoals mensen zonder empathie nooit iets echt aan te leren valt.

Prachtige voorbereiding tot het creëren van een maatschappij met totaal afhankelijke slaven. Net als in de nadagen van het Romeinse Rijk, streeft dit imperium van leem gemengd met ijzer, dit ook na. Een grote stap in die richting zal gezet worden als men cash geld eindelijk heeft uitgefaseerd. Dan zitten we allemaal in de val.

In de tussentijd zoveel mogelijk onafhankelijk blijven denken, antidotum vinden tegen Newspeak en Fake News op Wat:Synoniemen Taal: NL en je niets wijs laten maken door de Massa-leugen Media, M$, Google, facebook en consorten.

Zorgelijke tijden breken aan, laat u niet opsluiten in een technische matrix die dit soort diensten u over de oren en ogen trekken wil en die u willen afsnijden van al uw verbindingen met al het H*gere. Tenminste dat zie ik als hun uiteindelijke streven. Maar ik geef mijn visie graag voor een betere, alhoewel ik die vooralsnog niet zie.
08-03-2017, 15:03 door karma4
De cia heeft de beveiligingslekken. Dan zullen anderen er ook wat hebben en er zijn nog de niet gevonden lekken en die nog geïntroduceerd gaan worden.
Als je de cijfers er over zou krijgen dan kan je daarmee k
een kwaliteitsinschatting maken van wat er is.
Een meetaktiek is om fouten opzettelijk te introduceren. Dan heb je een statisch model wat er waarschijnlijk nog meer niet goed zit van overeenkomstige issues.
08-03-2017, 15:55 door Anoniem
@karma4

Beste karma 4, dat weet je nu zo toch ook al. Als je zo als ik duizenden stuks source code van websites doorgeploegd hebt en dan gekeken hebt wat het weer toevoegt aan de a priori onveilige basisstructuur van het Internet (het is echt zo verschrikkelijk dat een heleboel dingen die diensten doen echt peanuts voor hen moet zijn).

Jij en ik moeten overigens netjes binnen de lijntjes blijven kleuren van je overheid, terwijl deze krachten alles mogen zonder restricties.

Als jij dan net als ik weet, dat informaticastudenten buiten een specifieke specialisatie, ook op HBO niveau, niets over veiligheid of slechts uiterst summier aangeleerd krijgen, waren het gouden tijden voor deze cyberspionage diensten.
Blijven ze dat ook?..... That is the question?

Na 'Saint' Snowden is er iets veranderd in het "free for all" systeem en nu leren we via Assange en zijn bronnen ook nog wat verdere finesses over de door en door verrotte infrastructuur. "Brandt maar een kaarsje voor deze lieden", karma 4!

Je kan pas gaan meten als men het wat veiliger heeft gekregen, een schier onmogelijke taak. Wil je het door een amateur gelanceerde PHP taaltje opnieuw gaan uitvinden zonder de legio kwetsbaarheden erin?

We hebben maar 11 % mensen, die een advertentie blokker gebruiken en script en request blokkers zijn maar voor de "happy few", die hun werking begrijpen, zoals jij en ik, neem ik aan. Zo staan we dan al op gigantische achterstand en als het aan dat soort diensten ligt, blijft dat zo. Ik zou echt niet weten hoe je dat met de beste wil van de wereld wil veranderen of overbruggen.

Hoe meet je en weet je of de tor browser veilig is, waar naar overheidsdiensten lekkende proxies zitten, waar je gefingerprint, onveilig getrackt wordt? Waar er geen ware e2e is, en waar je beveiliging een MiM-tje doet, wat er afgetapt wordt op Amsterdam exchange?

Wat was het, waar den blonde Gr**t zo van schrok na het overleg in de "commissie stiekem". Ik weet echt niet waar te beginnen. TRUST schijnt het grootste probleem te zijn. Daar moet je beginnen, de zooi weer enigszins betrouwbaar maken. Fake en true uit elkaar houden en ook 88% true met 12% fake?
08-03-2017, 16:55 door karma4
Door Anoniem: @karma4
....
Als jij dan net als ik weet, dat informaticastudenten buiten een specifieke specialisatie, ook op HBO niveau, niets over veiligheid of slechts uiterst summier aangeleerd krijgen, waren het gouden tijden voor deze cyberspionage diensten.
Blijven ze dat ook?..... That is the question?
....
Yep eens. Daarom erger ik me een beetje aan dat nieuws dat afleid van de werkelijke kern van de zaak. Cia lekken aan Apple melden dan krijgen de backdoors mogelijk terug aangeleverd.
Je moet inderdaad eerst beginnen met de trust vraag. Als het daar al wringt heeft de rest weinig zin.
Alleen op HBO niveau weinig aandacht voor secùrity trek maar door naar het wetenschappelijke. Data scientist is hot maar er zit niets voor data governance bij. Zie security onderzoekers dan doen ze reverse engineering wat al gebouwd is of zoals met die slimme meters onderzoek naar niet lineaire belasting als dat in de praktijk gebeurt. Wetenschappelijk had ik ingeschat met zaken voordat het in de praktijk werkt.
08-03-2017, 18:58 door Anoniem
@ karma 4 Even de vergelijking van je voorbeeld met het "niet zo slimme" meter bedrog doortrekken....

Juist wat je zegt, man, en wat je laatste voorbeeld betreft komt een Stedin mannetje je vertellen dat je verbruik te hoog is. 30 euri verbruik je meer per maand als je overgestapte buurtgenoten doorsnee verraadde de meterstanden. 1 keer slechts voor naar de Diergaarde geweest van de energieleverancier voor 20 jaar trouw afnemen, verder me blauw betaald voor goedkope energie uit nu het Rijk van Boze Iwan en eerder via levering uit het Verzakkende Grunne.

Het ligt dus aan je energie leverancier. Ga je overstappen krijg je aan de energie leverancier kant een klein voordeeltje,
terwijl Stedin dan weer meer verdient aan je transport. Als je dreigt met overstappen ook want ze willen je als klant niet kwijt. Dat laatste weet ik niet, dat is het vertelde verhaal. Dus weer TRUST, kun je het verhaaltje aan de deur vertrouwen?

Governance houdt dus in dit geval in, of je door de hond of de kat gebeten wordt, maakt geen ene moer uit.
Je ziet als je het op schaal bekijkt en dan uitvergroot het plaatje ook duidelijk wordt. Ze wauwelen dus maar wat, je zakken legen doen ze toch. En zo gaat het door tot aan de leiding over Internet - Internet Governance Bobo's, doen dus voornamelijk niet veel tot eigenlijk vrijwel niets.
09-03-2017, 10:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-03-2017, 19:09 door karma4
Door Anoniem: ..... Governance houdt dus in dit geval in, of je door de hond of de kat gebeten wordt, maakt geen ene moer uit. ...
In dit geval gas en energiebeleid is nog steeds overheid (energiebelasting netwerkbelasting). Ga je met de grote groep mee dan wordt je ook geschoren volgens die grote groep. Een zwerm spreeuwen is minder voorspelbaar maar bieden elkaar toch beschutting. Als we als groep nu eens minder voorspelbaar zouden zijn maar toch elkaar helpen.
10-03-2017, 17:38 door Anoniem
Beste karma4,

Dat minder voorspelbaar zijn is een methode die al eens is uitgeprobeerd. Toch weet Google altijd die pogingen weer te onderscheiden van hun eigen actie's (daarom zetten ze nu dus al onzichtbare captcha tracking in). Ze verdedelen dus steeds hun geraffineerder wordende methoden.

Bijvoorbeeld als je een methode vindt om echt gericht hun tracking te vervuilen door iets in de browser op alles en naar alles te laten klikken en bijvoorbeeld geblokkeerde advertenties weer virtueel quasi te laten herrijzen, ga je op in het geheel door grootschalige vervuiling van de track resultaten.

Helaas is er weer zoveel andere tracking actief dat ze zulke pogingen om kunnen zetten in weinig effectief. We staan al zo op achterstand in het spelletje dat het spel niet meer te winnen valt of je maakt een browser die bijkans niet vooruit te branden zal zijn en zit je constant onzichtbare captcha's op te lossen, blik gericht op het plafond.

Het anti-dotum en het anti-tracking ei van Colunbus, ik heb het nog niet zien voorbijkomen. We hebben te vechten niet alleen tegen hele machtige vijanden van de eind-gebruiker maar ook tegen hele zwermen mee-heulers (die denken er nog gewin van te kunnen hebben - het oportunistisch steunen van de Google bende en met wie die in bed liggen).
16-03-2017, 21:02 door Anoniem
Wel, als Trump Amerika weer echt ‘Great’ wil maken kan hij o.a. alvast beginnen met die echt kwaadaardige CIA/NSA/.. te ontmantelen. JFK zou dat in zijn tijd al eens - mogelijks intuïtief - uitgeprobeerd hebben, het is toen echter niet gelukt, jammer.

Maar ja, wat doe je met zo’n eeuwige ‘oorlogsstokersdienst’ eens hij er goedschiks, kwaadschiks toch maar gekomen is…

Die ‘continueren’ of bestendigen toch gewoon zichzelf hoor en tot in den treure. Zie EU! Het heet dat EU annex het EP ‘zelfmoordlemmingen’ parlement zelf (CETA...), eigenlijk ook zo’n kwaadaardige ‘creatie’ van de CIA of de voorgangers ervan is of zou zijn..

En de geschiedenis wordt gewoonlijk herschreven door de overwinnaars. Dan weet je het wel zeker?

Enkele concrete van de recentste gevallen van kwalijke, ellendige CIA operatie’s - zoals nu algemeen bekend en toegegeven wordt – waren/zijn natuurlijk de debacles in Oekraïne en in Syrië idem dito.

Toevallig, allebei ook heel slecht voor Europa en zijn volkeren natuurlijk. Al die ongecontroleerde opgefokte stromen zeg maar 'valse migranten' met een klein % echte vluchtelingen konden toch gemakkelijk, dus met een beetje minimum goede wil' vermeden worden?

De EU en vooral hun meelopers van EP (‘mitlaufer’) ‘collaboreerden’ weer eens domweg, het beste wat ze kunnen.

Redelijk gevaarlijk en verontrustend van een en ander is dat het nu overal of wereldwijd gebeurt, misschien uit bittere noodzaak en of ook als perfecte ‘copycats’ natuurlijk, zie Rusland, China, etc.

Je weet wel waar zoiets begint maar nooit waar het kan eindigen…(dit is het 'nuke-tijdperk' hoor, best nooit vergeten)

Maar is dit eigenlijk ook geen kwestie van ‘Eigen schuld, dikke bult’ ? Ze blijven toch maar ‘false-flaggen’ en liegen en ouwehoeren à la Colin Powell alsof dat de normaalste zaak ter wereld is…

De Amerikanen klagen nogal vlug over een zogeheten ‘antiamerikanisme’ en dat hebben ze dus vooral aan zichzelf en ook aan die beruchte ‘instituten’ VN/EU/.. en hun dito (s)Thinktanks te danken die zomaar even - hooghartig en verwaand, als ze zijn - de wereldconstellatie willen hertekenen via hun even beruchte nwo en neocons.

Het lijkt echt een nieuwe soort monsterverbond, nu tussen en bepaald links en een bepaald soort liberalen, zonder te veralgemenen. (denk: het monsterverbond van ‘München’ van destijds, maar dat is geschiedenis…).

En onder Obama ging het zelfs nog van kwaad naar erger bovendien. Zie Syrië!, de binnnenstromende alle grenzen doorbrekende agressieve ‘horden’ ‘crimigranten’ van het universeel wereldprofitariaat, beetje lui en laf: allemaal naar Europa…Die hadden of hebben echt een nieuwe soort ziekelijke goudzoekerskoorts te pakken.

Dat waanidee (Alles naar Europa…) komt dus rechtstreeks van die andere toren van Babel, de VN in N.Y. (VS) en hun malafide influisteraar, ene Soros e.a. met als 'Leimotiov': ‘Alles en iedereen van de rest van de wereld naar Europa’…

En de rest is navenant en kennen we al: zie Zweden, zie Engeland en hun toch levensnoodzakelijke Brexit (=Survival), zie het totaal verdeeld Frankrijk van nu,...Dat en terreur erbij niet te vergeten krijg je van dit soort 'people displacements'.

Een uitgerekend Franse filosoof-wiskundige, Blaise Pascal wist het al pakweg 200 jaar geleden. 'Alle problemen op de wereld komen grotendeels door het feit de mensen maar niet op hun plaats kunnen of willen blijven' en zich willekeurig zomaar verplaatsen' of toch iets in die trant.

En alles hieronder (zie links) is er ook wel gekomen onder het regime van Obama ‘himself’. Obama was gewoon een ‘puppet’ van het eeuwig bankers-war-establishment en het Military Industrial Complex (MIC). War=big money voor een kwalijke elite dan – altijd geweest - en bovendien is er onderhuids nu een zogeheten ‘Reset’ ‘gewenst’ ook al via oorlog natuurlijk, dus om al die gigantische hoeveelheden trillions $/€ van de schuldenbubble. (nota: 1 trillion = 1012 of 10 met twaalf nullen) eens weg te gommen waarschijnlijk.

Dus het ‘feest’ van het gratis geld uit ‘thin air’ of ‘uit het niets’ gecreëerd, begonnen in 1913 op het beruchte Jekyll Island (VS) jawel. Nu doen ze het zelfs met enkele klikken op een computer. Soms wordt dat geld ook wel eens ‘fiat geld' genoemd.

Het ‘feest’ van ‘money-printing’ lijkt echter stilaan toch over zijn hoogtepunt heen en velen maken zich terecht zorgen, dat de ‘bubble’ of ballon ooit toch wel eens echt zou kunnen barsten…Wat dan?: bankruns, hyperinflatie, ruilhandel, enz of algemene instabiliteit sowieso hoogstwaarschijnlijk en beetje terug naar 'toen'.

En de Navo?, wel die zijn de-facto knusjes en ‘vet’ geïnstalleerd in hun Koude Oorlog 'bezigheidstherapie' en dat willen ze zo houden natuurlijk. .

Zo lijken ze zich ook voortdurend te ‘vergissen’ van vijand!

Anderzijds heeft ‘Verzameld Links en Groen’ er sinds de jaren ’70 er dus alles aan gedaan om onze legers, diensten, polities, enz. af te bouwen, ‘kalt te stellen’ en te feminiseren (zonder te veralgemenen) alles ook al ten behoeve van hun duistere, ultracorrupte valse migranten plannetjes toen al begonnen in de jaren ’70..

Zie die verkapte christen-communist ene Tijl De Clerck met zijn toegeven aan de Arabierenchantage van toen ‘Oil for Immigration’ (1973/1975) via EU en idem dito ene Rui Tavares met zijn zeg maar ook opgedrongen ultraslechte massamigratie wetten hautain opgelegd in hun stijl in het Europa van EU/EC/EP/ECB/..en er toen rap door geramd (principe: ‘wat niet weet, niet deert’) en nu bovendien nog een verkapte communist islamlover (Mogherini) godbetert ook nog op BuZa van EC en zo is de cirkel rond.

Tja, die onthutsende arrogantie en veeleisendheid van die ‘crimigranten’ zonder te veralgemenen, moet toch van ergens komen he.

Die beruchte verkapte, nu vermomde communisten zijn er dus nog altijd hoor en zijn per definitie tegen de Europese volkeren… Verontrustend hoe ze blijkbaar in de hoogste regionen en cenakels van de machtcentra konden/kunnen infiltreren en dat belooft niet veel goeds…

En nu, na hun eerst nogal kruiperig gedoe met die zich echt een neosultan wanende Erdogan en zijn nieuwe 'jonge Turken', krijgen ze ook al het deksel op de neus. Is grenzen degelijk controleren dan zo moeilijk? Nee, ze willen het blijkbaar echt niet.

‘Hear, hear!’:betekent dat nu niet zoiets als ‘luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden’ of ook variante van ‘de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet’. Dreigementen van een aloude erfvijand van Europa, godbetert...(die chanteren op hun beurt via de Navo...precies als in de jaren 70 die Arabieren, 't lijkt wel besmettelijk.

Inderdaad, Obama, op de bühne kon hij het wel goed ‘uitleggen’, nu weten we een en ander al een beetje beter. Hij was gewoon toch ook een soort onbetrouwbare neocon annex soort neo-communist.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hear,_hear

Kortom, er is werk aan de winkel, zoveel is zeker!

?Over het beruchte PRISM programma onder Obama
http://www.nu.nl/internet/3496723/vijf-vragen-aftapprogramma-prism.html
http://www.nu.nl/buitenland/3497407/ook-aivd-krijgt-informatie-aftapprogramma-prism.html
https://tweakers.net/nieuws/89596/nsa-bouwt-tool-om-inzicht-te-krijgen-in-aftapprogramma.html
http://socialmediadna.nl/prism/

?Over recente CIA operaties, geef die links gewoon mee als info en als duiding en voor wat ze waard zijn!
https://nl.wikipedia.org/wiki/Central_Intelligence_Agency
http://www.ninefornews.nl/ex-cia-agent-elke-terroristische-aanslag-in-de-verenigde-staten-was-false-flag-operatie/
https://nl.wikipedia.org/wiki/Project_Jennifer
https://nl.sott.net/article/3819-Moderne-CIA-operatie-Nepnieuws-verspreid-door-massamedia-viert-hoogtij (boek)
https://ejbron.wordpress.com/2012/02/18/syrie-geheime-operaties-en-sabotage-van-de-cia-en-mi6/
https://decorrespondent.nl/3380/operatie-leunstoel-hoe-een-klein-nederlands-bedrijf-de-cia-hielp-om-de-russen-af-te-luisteren/103955280-e8db49d3
https://www.bol.com/nl/p/operatie-mossad/1001004011248950/
https://www.bol.com/nl/p/operatie-mossad/666839749/
https://www.nrc.nl/nieuws/2012/01/14/israelische-inlichtingendienst-streed-als-cia-tegen-iran-a1448640
https://duurzamesamenlevingeconomie.wordpress.com/invloed-cia-en-inlichtingsdiensten/
http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?s=m118&ss=P1975&l=NL
http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/12/23/irak-de-geheime-vuile-oorlog-van-de-vs
http://pallieterke.net/2015/06/neckers-29/ (Gaat over 'overbevolking', een met stip en halsstarrig ook al miskend basis wereldprobleem…)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.