image

Kassafabrikant Verifone ontkent hack van interne netwerk

woensdag 8 maart 2017, 11:02 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse kassafabrikant Verifone ontkent dat aanvallers toegang tot het interne netwerk hebben gehad, zoals een it-journalist rapporteerde en een woordvoerder eerder nog bevestigde. Brian Krebs kwam gisterenavond met een bericht dat Verifone een hack van het eigen netwerk onderzocht.

Eind januari was er een e-mail naar medewerkers gestuurd om direct alle wachtwoorden te veranderen. Ook liet de kassafabrikant weten dat medewerkers geen eigen software meer mochten installeren. Iets wat eerder nog wel mogelijk was. Een woordvoerder van Verifone bevestigde dat een beperkt deel van het interne netwerk was gehackt en de aanvallers nooit toegang tot het betaalnetwerk hadden gekregen. Verifone is een grote fabrikant van kassasystemen en betalingsverwerker.

Een bron liet Krebs weten dat aanvallers sinds halverwege 2016 toegang tot het bedrijfsnetwerk hadden gehad. Na de publicatie kwam Verifone echter met een nieuwe verklaring waarin het bedrijf de hack ontkent. Volgens de kassafabrikant blijkt uit onderzoek dat de controllers van ruim twintig benzinestations tijdens een korte periode gehackt zijn geweest. De integriteit van de Verifone-netwerken en kassa's van winkels was niet in het geding.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.