image

WikiLeaks gaat CIA-hacktools met techbedrijven delen

donderdag 9 maart 2017, 17:44 door Redactie, 2 reacties

WikiLeaks gaat de hacktools, lekken en exploits van de CIA die het in bezit heeft met techbedrijven delen, zo heeft oprichter Julian Assange tijdens een persconferentie laten weten. Dit moet ervoor zorgen dat de bedrijven updates kunnen ontwikkelen om hun gebruikers te beschermen, zo meldt USA Today.

"We hebben besloten om met ze samen te werken en gedeeltelijk exclusieve toegang tot een deel van de technische details te geven, zodat ze updates kunnen uitrollen", aldus Assange. "De CIA heeft de controle over z'n gehele cyberwapenarsenaal verloren", ging de klokkenluider verder. Hij stelde dat er sprake van ongekende incompetentie is om een dergelijk arsenaal aan te leggen en het op één plek te bewaren en vervolgens niet goed te beveiligen. Verschillende anti-virusbedrijven, alsmede Apple en Google, lieten eerder al weten dat veel van de kwetsbaarheden die WikiLeaks deze week onthulde al zijn verholpen.

Reacties (2)
10-03-2017, 10:16 door Anoniem
Is het ongekende incompetentie of een bewuste actie?
10-03-2017, 10:59 door Anoniem
Hij stelde dat er sprake van ongekende incompetentie is om een dergelijk arsenaal aan te leggen en het op één plek te bewaren en vervolgens niet goed te beveiligen

Dat ben ik wel met hem eens, hoe kan je zo 'geavanceerd' bezig zijn, en dan je eigen security totaal niet op orde hebben. Lijkt me dat russische infiltranten daar al decenia lang de informatie wegslepen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.