image

CIA reageert op door WikiLeaks gelekte documenten

donderdag 9 maart 2017, 15:52 door Redactie, 3 reacties

De CIA heeft gereageerd op de documenten die klokkenluidersite WikiLeaks dinsdag onthulde en allerlei informatie over de Amerikaanse inlichtingendienst bevatten. In een verklaring op de eigen website stelt de CIA dat het geen commentaar heeft op de authenticiteit van de "vermeende inlichtingendocumenten".

Wel probeert de inlichtingendienst verschillende andere punten te maken. "Het is de missie van de CIA om agressief buitenlandse inlichtingen in het buitenland te verzamelen om Amerika tegen terroristen, vijandige naties en andere tegenstanders te beschermen. Het is de taak van de CIA om innovatief, modern en de eerste verdedigingslinie te zijn in het beschermen tegen buitenlandse vijanden. Amerika verdient niets minder."

De inlichtingendienst stelt dat het wettelijk geen elektronische surveillance tegen personen in de Verenigde Staten mag uitvoeren en het dat ook niet doet. Daarnaast zou er toezicht op de activiteiten van de CIA plaatsvinden om ervoor te zorgen dat ze volledig aan de Amerikaanse wet en grondwet voldoen.

Vervolgens stelt de CIA dat het Amerikaanse publiek zich ernstig zorgen moet maken over alle onthullingen van WikiLeaks die de mogelijkheden van de inlichtingendiensten beperken om Amerikanen tegen terroristen en andere vijanden te beschermen. "Zulke onthullingen brengen niet alleen Amerikaans personeel en operaties in gevaar, maar voorzien onze vijanden ook van tools en informatie om ons schade toe te brengen."

Reacties (3)
10-03-2017, 08:34 door VriendP - Bijgewerkt: 10-03-2017, 08:38
Oh, oh, oh, waar zal ik beginnen.

1. Als er een partij is die absoluut onbetrouwbaar, doortrapt, corrupt en giftig is gebleken, dan is het wel de CIA. U weet wel, de CIA, bekend van het starten van oorlogen, genocide, drugshandel, false flag operaties zoals in Oklahoma, 11 september en al het andere waar "Amerika recht op heeft".
2. Het gedeelte waarin ze zeggen geen surveillance te plegen op Amerikaanse staatsburger moeten we later nog eens teruglezen en in context proberen te lijmen als de volgende delen in de serie zijn gepubliceerd door WikiLeaks.
3. Hoe zit het met de FBI en de NSA eigenlijk, zijn die ook zo vol van het recht op privacy van Amerikaanse burgers?
4. De CIA moet zijn grote bek houden. Zij zijn precies dat, waar het amerikaanse en wereldpubliek zich zorgen over moet maken als het gaat om privacy, veiligheid en democratie en rechtvaardigheid. Zij ZIJN de terroristen en opereren in het belang van de elite.

Ik ga niet eens verder, gewoon geen zin in. Het is goed dat WikiLeaks bestaat. Het is geweldig wat WikiLeaks doet. Dat zijn de helden. De uitvoerende macht is volstrekt gecorrumpeerd en poepbang voor elke vorm van controle. Uithangen die vuile was. Laat ze maar eens verantwoording afleggen.

https://www.youtube.com/watch?v=CBdKLHtpk5A
10-03-2017, 13:40 door Anoniem
Facebook blokkeert deze waarheden als "disputed". Waarheid wordt dus geblokkeerd omdat men de waarheid vreest.
U ziet dus wikileaks niet meer via Facebook, het wordt openlijk geblokkeerd.
10-03-2017, 20:00 door Anoniem
De inlichtingendienst stelt dat het wettelijk geen elektronische surveillance tegen personen in de Verenigde Staten mag uitvoeren en het dat ook niet doet. Daarnaast zou er toezicht op de activiteiten van de CIA plaatsvinden om ervoor te zorgen dat ze volledig aan de Amerikaanse wet en grondwet voldoen.

Famous last words: Het team Snowden/Greenwald wachtte speciaal op soortgelijke uitspraken van toen de NSA (liefst ook nog voor het Congres onder ede), om vervolgens precies die documenten te publiceren die bewezen dat de zaak toch iets anders lag. En dat de betrokken personen weliwaar niet direct gelogen hadden, maar ook niet De Waarheid, De Hele Waarheid en Niets Dan De Waarheid hadden gesproken...

In een verklaring op de eigen website stelt de CIA dat het geen commentaar heeft op de authenticiteit van de "vermeende inlichtingendocumenten"..."Zulke onthullingen brengen niet alleen Amerikaans personeel en operaties in gevaar, maar voorzien onze vijanden ook van tools en informatie om ons schade toe te brengen."

Hier probeert men vergeefs beide punten tegelijk te maken. Want als de documenten niet authentiek zijn, is er hoe dan ook in ieder geval niets aan de hand. Geen gevaar, geen schade, geen misdrijf.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.