image

Google ontwikkelt "onzichtbare" captcha

vrijdag 10 maart 2017, 16:39 door Redactie, 4 reacties

Google heeft de eigen captcha-oplossing aangepast en "onzichtbaar" gemaakt, zodat gebruikers voortaan geen puzzels meer hoeven op te lossen om te bewijzen dat ze geen robot zijn. Captcha's worden onder andere gebruikt om het automatisch aanmaken van accounts en spamberichten tegen te gaan.

Om robots van mensen te onderscheiden moeten er vaak puzzels en vertekende teksten worden opgelost. Google gebruikt hiervoor reCAPTCHA, waarbij er in het verleden woorden uit boeken moesten worden overgetypt. Eind 2014 kwam de internetgigant met een nieuwe versie van reCAPTCHA waarbij gebruikers alleen moesten aangeven dat ze een mens waren. Hiervoor werd er gekeken naar zaken als muisbewegingen en de aanwezigheid van eerder geplaatste cookies.

Nu is de technologie verder ontwikkeld en krijgen mensen helemaal niets meer te zien, terwijl verdachte systemen en bots nog steeds een puzzel moeten oplossen, aldus Google. Details wil Google niet geven, behalve dat er een combinatie van machine learning en geavanceerde risicoanalyse wordt gebruikt die zich aan nieuwe en opkomende dreigingen aanpast.

Reacties (4)
10-03-2017, 17:00 door Anoniem
Dus zo wordt je door Google gestraft als je maatregelen neem tegen tracking.

Door Google's positie wordt de keuze voor onze eigen veiligheid nu dus al onze privacy onmiddellijk opgeven.

Zou het ook een nieuwe manier zijn om TOR gebruikers te kunnen traceren?

Ze zijn van alles van plan, maar meestal niet veel goeds en zeker niet in onze (eindgebruiker) interesse.

Don't be evil, Google, don't be!
10-03-2017, 17:29 door Anoniem
In de Tor browser krijg ik wel eens een google captcha. Wat ik niet helemaal begrijp is, wil de bezochte website dat ik laat zien dat ik een mens ben of is het iets wat google zelf bedenkt? Is de vinger van google inmiddels zo dik dat ze alles monitoren?

Dus mensen gooien geen koekjes weg en bots wel of als je veel koekjes hebt ben je juist een bot omdat je op veel sites tegelijkertijd bent?

Waar bemoeit Google zich me?
10-03-2017, 17:34 door Anoniem
Google gebruikt dit al heel lang om mensen te volgen, niet eens ip adres nodig.
Nu ze het gebruiken ga je er druk om maken ?, te laat.

Ik moet nogsteeds wennen om duckduckgo te gebruiken, google heeft het allang verpest in het geheel.
13-03-2017, 16:26 door Anoniem
Sorry hoor maar die captcha's werken niet eens als je de tor browser werkt. Dus als google niet eens dat een beetje behoorlijk kunnen programmeren, verwacht ik hier ook niet veel van.

Het zijn of gewoon prutsers of duidelijke tegenstanders van privacy.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.