image

Bespioneer werknemers en familie met eBlaster spyware

dinsdag 17 juni 2003, 11:26 door Redactie, 2 reacties

SpecterSoft is de ontwikkelaar van eBlaster 3.0, een spyware programma gericht op bazen die hun werknemers in de gaten willen houden en ouders die willen weten wat hun kinderen doen achter de PC. Het programma slaat e-mails, chatberichten, keystrokes en webverkeer op en mailt deze naar degene die het programma geinstalleerd heeft. Het is zelfs mogelijk om het programma op remote computers te installeren, hoewel de ontwikkelaar laat weten dat dit alleen mag op de PC's waarvan men de eigenaar is. In dit artikel wordt de werking van de 100 dollar kostende eBlaster spyware bekeken.

Reacties (2)
18-06-2003, 11:10 door Anoniem
als je zo'n programma wilt gebruiken is er geen hoop meer voor je denk ik.

waar is de tijd dat mensen elkaar vertrouwden? nu is het angst die de boel dicteert, en uit angst gaat iemand er zelfs to over om achter je rug een programma te installeren op JOUW pc, wat alles bijhoudt wat je doet? "ow ow ik ben zo bang ik doe het maar stiekem en kruip nog wet verder in mijn schulp. ik vertrouw niemand meer, mijn eigen kinderen ook niet. ".

walgelijk.
18-06-2003, 13:45 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
waar is de tijd dat mensen elkaar vertrouwden?
Dat was in die goede oude tijd dat je mensen nog kon vertrouwen. In deze huidige wegwerp-cultuur vol dubbele moralen en discrepantie blijft het verdraaid goed opletten.

De nodigheid je te pletter te loggen en in het ergste geval te moeten grijpen naar spyware om de waarheid te achterhalen/verifiëren zijn tekenen van fundamenteel algemeen maatschappelijk verval, de voedingsbodem van dat soort ontwikkelingen.

De overheid werkt dit verder in de hand door stelselmatig (intern gerelateerde) problemen te negeren, waarmee het haarzelf onbetrouwbaar maakt: het volk zal volgen.

Het is bijvoorbeeld niet voor niets dat een burger zich sindskort rechtstreeks kan wenden tot een OvJ wanneer politie hun taak niet uitvoert danwel nalatig is. Zo zijn er wel meer controlerende- en gezagsconstructies nodig om het 'apparaat' weer op de rails en integer te krijgen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.