image

Britse geheime dienst geeft politiek digitale beveiligingstips

maandag 13 maart 2017, 10:10 door Redactie, 2 reacties

De Britse geheime dienst GCHQ heeft politieke partijen voor Russische cyberaanvallen gewaarschuwd en gaat verschillende seminars organiseren waar het politici digitale beveiligingstips gaat geven om zich tegen dit soort aanvallen te beschermen.

"Het gaat niet alleen om de netwerkbeveiliging van de systemen van politieke partijen. Aanvallen tegen onze democratische processen gaan verder dan dit en kunnen ook bestaan uit aanvallen tegen het parlement, kieskantoren, denktanken, belangengroepen en persoonlijke e-mailaccounts", aldus de brief van Ciaran Martin, hoofd van het National Cyber Security Centre (NCSC) van het GCHQ, zo meldt The Sunday Times.

In een reactie op het bericht liet de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson weten dat er geen bewijs is dat de Russen betrokken zijn bij het ondermijnen van de democratische processen in het land. "Maar we hebben wel voldoende bewijs dat de Russen hiertoe in staat zijn. En er is geen twijfel dat ze zich met allerlei vuile spelletjes bezighouden", aldus de minister tegenover ITV.

Reacties (2)
13-03-2017, 12:45 door Anoniem
Waarom zouden de Russen bewijzen achterlaten dat zij de boel gehackt hebben?
Is dat niet een beetje onlogisch?

Het Nederlands verzet liet ook valse bewijzen (buitenlandse) achter na een sabotage-actie op Nederlands grondgebied.
Reden: dan kwamen er geen represailles tegen de bevolking.
13-03-2017, 13:35 door Anoniem
Grappig dat in de laatste quote Russen 1-op-1 te vervangen is met "Amerikanen"...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.