image

Vermeende beheerder Silk Road wordt uitgeleverd aan VS

maandag 13 maart 2017, 11:06 door Redactie, 5 reacties

Een 28-jarige Ierse man die verdacht wordt één van de beheerders van de online marktplaats Silk Road te zijn wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De Amerikaanse autoriteiten hadden om de uitlevering van de man gevraagd, die in de VS wordt verdacht van drugshandel, computerhacking en witwassen.

Als hij wordt veroordeeld kan hij een levenslange gevangenisstraf krijgen. Vorig jaar augustus oordeelde een hogere rechtbank dat de man moest worden uitgeleverd. Tegen deze uitspraak ging hij in beroep. Volgens de Ier zou zijn uitlevering in strijd met de Ierse en Europese wetgeving zijn omdat hij aan het syndroom van Aperger lijdt en depressief is, zo meldt SC Magazine. Het beroep van de man werd echter begin maart door een rechtbank afgewezen.

Zijn advocaten wilden daarom naar het Ierse hooggerechtshof stappen. Na de uitspraak van de rechtbank zou de verdachte 15 dagen hebben om beroep aan te tekenen, maar in dit geval verschenen US Marshals al eerder om de man mee te nemen, aldus Deep Dot Web. Ze zouden voor aanstaande donderdag een retourvlucht voor drie personen naar de VS hebben gepland. In 2015 werd de oprichter van de Silk Road al tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld.

Reacties (5)
13-03-2017, 11:38 door Anoniem
Bewijst weer eens, dat de US zich niet aan de regels willen houden. Eisen dat een Ier door Ierland wordt uitgeleverd, terwijl een eis door Ierland om een Amerikaan aan Ierland uit te leveren zou worden geweigerd, want in strijd met de grondwet. Volgens diezelfde grondwet is iedereen gelijk en is deze eis onrechtmatig. De man kan ook in Ierland worden vervolgd, lijkt mij. Bovendien, zolang de rechtsgang nog niet is uitgeput, is meenemen nog niet ter zake doende. Dus die US Marshalls uitzetten lijkt mij zeker redelijk.
13-03-2017, 13:40 door Anoniem
Bewijst dat de US zich wel aan de regels houden, maar dat jij de regels vreemd vind.
13-03-2017, 13:52 door Anoniem
Die man mag nog beroep aantekenen; hem voor het verloop van die periode inrekenen is onwettig; of hij nou schuldig is of niet doet daarin niet toe; des te meer dat hij nog niet schuldig is verklaard!
13-03-2017, 15:00 door Anoniem
Snap niet waarom je voor die tuig moet buigen, omdat ze geen wetten en regels kennen. Wat een lafaard actie van Ierland.
15-03-2017, 10:06 door Anoniem
En maar met zijn allen voorbij gaan aan het feit dat het gewoon tuig is, wat elke vorm aangrijpt om aan zijn straf te ontlopen.

De strafbare feiten zijn niet uit de lucht komen vallen op deze Ierse meneer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.