image

Microsoft klaagt spammers aan

woensdag 18 juni 2003, 10:49 door Redactie, 3 reacties

Microsoft heeft haar acties tegen spammers opgevoerd, want de softwaregigant uit Redmond heeft 15 aanklachten, 13 in Amerika en 2 in Engeland, ingediend tegen vermoedelijke spammers. De verdachten zouden 2 miljard spamberichten hebben gestuurd naar klanten van Microsoft. En niet alleen Microsoft voert de druk op, ook providers AOL en Earthlink hebben aanklachten tegen spammers ingediend. Spambestrijders zijn blij met de acties van Microsoft, maar lieten ook weten dat MS haar eigen "spamhuis" Hotmail op orde moet hebben voordat men anderen aanklaagt. (Cnet)

Reacties (3)
19-06-2003, 08:52 door Anoniem
doet microsoft toch eens wat goed hehehehehehhe
neen grapje ja dit moeten ze goed doen ik ben het er mee eens al die SPAM troep word er gek van
20-06-2003, 07:05 door gentleheart
In Amerika en dit jaar ook in Nederland... volgens mij zelfs heel de EU is spam al strafbaar, maar als het niet wereldwijd aan te pakken is, blijft het dweilen met de kraan open vrees ik.

mag het hier niet? Dan registreren we toch weer een domeintje op de Filipijnen of het eilandje Tonga? Vooralsnog een goed begin maar 't is nog veel te weinig.

Een internationale organisatie die het ECHT aan kan pakken (spam forwarden naar zo'n organisatie zou al genoeg moeten zijn om ze er actie op te laten ondernemen) is wellicht een oplossing.

Maar dat een groot bedrijf als microsoft (<- verdient geen hoofdletter) actie onderneemt... gunst! Die hebben genoeg advocaten in dienst om dat effe op maandagochtend voor de koffie te regelen. De kleinere bedrijfjes hebben minder opties.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.