image

Criminelen stelen 8 miljoen euro via creditcardfraude

dinsdag 14 maart 2017, 10:33 door Redactie, 0 reacties

Europol heeft een georganiseerde criminele bende opgerold die 8 miljoen euro via creditcardfraude wist te stelen. De criminelen maakten meer dan 130.000 slachtoffers in 29 landen. Volgens Europol ging het om een internetgebaseerde criminele organisatie, maar hoe de groep precies te werk ging wordt niet helemaal duidelijk gemaakt.

De groep zou creditcardgegevens via "computertechnologieën en malware" hebben gestolen. Daarnaast lanceerden de criminelen verschillende nep-webwinkels en een zogenaamd softwarebedrijf om illegale creditcardtransacties uit te voeren. De criminelen maakten hierbij gebruik van legitieme online betaaldiensten om internationale transacties te verwerken. Vervolgens werd al het geld naar een bankrekening in Cyprus overgemaakt.

Vanwege de kleine bedragen van de transacties wisten de criminelen volgens Europol maandenlang onopgemerkt te blijven. Tijdens een operatie van Europol, de Amerikaanse Secret Service en de autoriteiten van Wit-Rusland zijn vier leden van de bende, waaronder de leider, aangehouden. Inmiddels is de eerste verdachte in deze zaak al veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.