image

Ook Windows 7 en 8.1 krijgen overzichtspagina voor updates

woensdag 15 maart 2017, 11:06 door Redactie, 3 reacties

Na Windows 10 komt Microsoft ook voor Windows 7 en 8.1 en Server 2008 en 2012 met een overzichtspagina die informatie over uitgebrachte updates bevat. Het gaat dan om gegevens over verbeteringen en fixes in elke update, alsmede bekende problemen en een overzicht van bestanden waarop de update betrekking heeft. Ook maakt de pagina duidelijk hoe de update is te verkrijgen.

Voorheen bood Microsoft deze informatie verdeeld over verschillende pagina's aan. Via één overzichtspagina moet het eenvoudiger voor mensen worden om deze informatie in te zien, aldus Microsofts Nathan Mercer. "Nu zijn de release notes op verschillende pagina's gepubliceerd, met de Knowlegde Base-content op andere pagina's. Eén overzichtspagina is daarom een grote verbetering." Microsoft zal in april met de overzichtspagina's voor de vier besturingssystemen beginnen. De overzichtspagina voor Windows 10 is via Microsoft.com te vinden.

Reacties (3)
15-03-2017, 11:27 door Anoniem
Wat een flauwekul... nou ja tis handig maar ik wil gewoon de windows updates ontvangen zonder gedoe en in windows update een lijst met geslaagde en mislukte updates en de updates die nog beschikbaar zijn voor het betreffende apparaat.
15-03-2017, 11:33 door Anoniem
En dan nog geven ze het vorm als een verzameling hyperlinks naar pagina's die de afzonderlijke updates beschrijven. Jammer. Ik ben van andere platforms al heel lang gewend dat changelogs als één tekst beschikbaar zijn waarin je eenvoudig kan zoeken met CTRL+F of equivalent. Het komt op mij als bizar over dat een van 's werelds reuzen in het maken van user interfaces kennelijk het besef mist dat zoiets, ondanks dat dat uitgroeit tot een flinke lap tekst met een hoge informatiedichtheid, in al zijn eenvoud domweg handig is.
15-03-2017, 13:00 door Anoniem
Eén overzichtspagina is daarom een grote verbetering.

Who needs Einstein?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.