image

Politie adviseert tegen gehackte Twitterapp Twitter Counter

woensdag 15 maart 2017, 13:40 door Redactie, 0 reacties

De politie adviseert gebruikers van de Twitterapp Twitter Counter om de app direct van hun Twitteraccount los te koppelen. Aanleiding is een hack van de app waardoor aanvallers via allerlei populaire accounts berichten konden versturen. Twitter Counter is een in Nederland ontwikkelde app en geeft gebruikers statistieken en inzicht in Twittervolgers en het bereik op de microbloggingdienst.

Twitter Counter is in staat om via gekoppelde accounts berichten te versturen. De aanvallers maakten hiervan gebruik om op allerlei populaire Twitteraccounts tweets te plaatsen, zoals die van Amnesty International, UNICEF, Donald Duck, kranten en bekende personen. Twitter Counter laat via Twitter weten dat het geen creditcardgegevens en inloggegevens van gebruikers opslaat. In dit geval maakte dat voor de aanvallers niets uit, omdat het bedrijf wel permissies heeft om via de gekoppelde accounts te tweeten.

"Mensen installeren heel snel apps en kijken de voorwaarden niet goed na. In veel voorwaarden staat namelijk dat de app namens jou tweets mag verzenden. Deze hack is een voorbeeld hoe dat verkeerd kan gaan. Zit je op Twitter, gebruik dan liever de Twitterapp zelf en niet een vreemde gratis app, want je betaalt uiteindelijk toch de prijs", aldus de politie. "Of jouw informatie wordt binnengehaald voor marketingdoeleinden of - zoals in dit geval - er worden ongewenst tweets geplaatst. Wees je bewust van de mogelijke risico’s." Er wordt dan ook geadviseerd de app direct los te koppelen.

Twitter Counter meldt dat het maatregelen heeft genomen om het versturen van berichten via de app tegen te gaan. Daarnaast wordt de app inmiddels op Twitter geblokkeerd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.