image

"Kabinet met uitsluitend privacybedreigers vrijwel uitgesloten"

vrijdag 17 maart 2017, 10:33 door Redactie, 6 reacties

Door de verkiezingsuitslag is een kabinet met uitsluitend privacybedreigers vrijwel uitgesloten, zo stelt Reinout Barth van Privacy Barometer en de Privacy Stemwijzer. De Privacy Stemwijzer, waarbij de privacystandpunten van de verschillende partijen centraal staan, werd meer dan 120.000 keer gedaan.

"Gezien de aandacht bij kiezers voor privacy, zal het voor partijen steeds belangrijker worden om na te denken over duidelijke en concrete privacy-standpunten", aldus Barth. De drie privacyvriendelijkste partijen volgens Privacy Barometer, Partij voor de Dieren, GroenLinks en de SP, hebben bij deze verkiezingen 12 zetels gewonnen. De drie grootste "privacybedreigers", CDA, VVD en PvdA, leverden gezamenlijk 31 zetels in.

"Alles overziend een hoopgevend resultaat", merkt Barth op. Hij stelt dat er een grote kans is dat één of meer privacyvriendelijke partijen zullen aanschuiven in het kabinet. Zo maakt D66 en wellicht ook GroenLinks grote kans om deel te nemen. "Sowieso is een kabinet met uitsluitend privacybedreigers nu vrijwel uitgesloten. We zullen de komende periode het belang van privacy blijven benadrukken, want het onderwerp moet wat ons betreft duidelijk terugkomen in het regeerakkoord. Maar vooralsnog staat privacy wel op winst!"

Reacties (6)
17-03-2017, 10:57 door Anoniem
Denkr die Reinout Barth echt dat privacy bij het formeren van het kabinet een rol gaat spelen?

Ik geloof er helemaal niets van. Er zijn (voor de partijen) veel belangrijker issues dan privacy.
Als ze het er al over zouden hebben, dan is het even een 'tussendoortje", om privacy minded personen gerust te stellen. Meer beslist niet!

Dat iemand (niet ten onrechte) een bepaald stokpaardje heeft en daar zelfs een aantal sites aan spendeert, wil nog niet zeggen dat zoiets werkelijk leeft bij de partijen die het kabinet moeten 'samenstellen'.
17-03-2017, 12:38 door Anoniem
Door Anoniem: Denkr die Reinout Barth echt dat privacy bij het formeren van het kabinet een rol gaat spelen?
Los van de vraag of het echt helemaal geen rol speelt is dat helemaal niet wat Reinout Barth beweert. Hij beweert niet dat het bij het formeren een rol gaat spelen, hij beweert dat een uitkomst van die formatie met alleen maar privacybedreigers vrijwel uitgesloten is. De verhoudingen van deze verkiezingsuitslag liggen zo dat niemand op privacyvriendelijke partijen in de regering aan hoeft te sturen om ze toch te krijgen, dát is het punt dat hij maakt.

Dat iemand (niet ten onrechte) een bepaald stokpaardje heeft en daar zelfs een aantal sites aan spendeert, wil nog niet zeggen dat zoiets werkelijk leeft bij de partijen die het kabinet moeten 'samenstellen'.
Nogmaals, dat beweert hij ook niet, je valt hem aan op wat jij zelf denkt in plaats van wat hij beweert. Misschien is het handig om voor zo'n aanvallende toon aanslaat even tot tien te tellen, vervolgens rustig te lezen wat er nou echt staat en dan pas te kijken of er iets overblijft om je over op te winden.
17-03-2017, 13:22 door Anoniem
Dat heet jezelf rijk rekenen. VVD en zeker CDA geven er absolute voorrang aan om meer grip op burgers te krijgen. Onder de noemer van veiligheid. Coalitievorming is nu eenmaal compromissen sluiten, dat geldt ook voor een kleinere partij als D'66.
17-03-2017, 14:11 door Anoniem
Nieuw deze keer was dat er over privacy gebateerd werd. Op TV bij de publieke omroep nota bene. Niet eerder vertoond.
17-03-2017, 15:21 door Anoniem
Denkr die Reinout Barth echt dat privacy bij het formeren van het kabinet een rol gaat spelen?

Dat zegt hij dan ook helemaal niet. En jouw opmerking staat los van de vraag hoe bedreigend eventuele coalitie partners zijn voor de privacy.

Nogmaals, dat beweert hij ook niet, je valt hem aan op wat jij zelf denkt in plaats van wat hij beweert.

100% correct ;)
17-03-2017, 18:04 door johanw
Ik hoop dat hij gelijk heeft, maar ik vertrouw D66 onder Pechtold daar niet zo erg in. Onder zijn leiderschap heeft D66 zich omgrvormd tot een VVD-light (net als de PvdA onder Ascher trouwens).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.