image

Duitse politie arresteert vermeende nep-Microsoftmedewerkers

vrijdag 17 maart 2017, 13:46 door Redactie, 2 reacties

De Duitse politie heeft een man en een vrouw aangehouden die ervan worden verdacht zich als nep-Microsoftmedewerker te hebben voorgedaan om zo allerlei mensen op te lichten. Volgens het Team Cybercrime van de Politie Wilhelmshaven/Friesland waren de twee onderdeel van een bende die internationaal opereerde.

De bende maakte gebruik van pornografische websites om de "computer" van slachtoffers te vergrendelen. Exacte details worden niet door de Duitse politie gegeven, maar het lijkt hier om een scam te gaan waarbij de browser via kwaadaardige JavaScript wordt vergrendeld. Slachtoffers kregen vervolgens een melding te zien dat ze een 0800-nummer moesten bellen om het probleem te verhelpen.

Via het telefoonnummer kwam men in contact met een telefonische oplichter die zich als Microsoftmedewerker voordeed. Vervolgens moest er worden betaald om het verschenen vergrendelscherm te verwijderen. De scammers zouden sinds vorig jaar oktober alleen in Duitsland zo'n 150 slachtoffers hebben gemaakt, die voor 30.000 euro werden opgelicht. Microsoft heeft de Duitse politie bij het onderzoek naar de scammers geholpen, zo laat de softwaregigant zelf weten.

Reacties (2)
17-03-2017, 13:48 door Vixen
Das ook nieuw: Duitsland kijkt technologie en digitale ontwikkelingen af van india ;-)
21-03-2017, 11:52 door Anoniem
Vermeende nep-Microsoftmedewerkers? Echte Microsoftmedewerkers dus!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.