image

Kaspersky Lab hekelt berichtgeving Amerikaanse media

vrijdag 17 maart 2017, 15:13 door Redactie, 1 reacties

Het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab heeft uitgehaald naar berichtgeving in de Amerikaanse media over banden tussen het bedrijf en de Russische inlichtingendiensten. Aanleiding is een onderzoek naar de Amerikaanse oud-generaal Michael Flynn, die vorige maand als veiligheidsadviseur van Donald Trump opstapte omdat hij gelogen had over zijn contacten met Rusland.

Uit onderzoek van een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden blijkt dat verschillende Russische bedrijven Flynn in het verleden hebben betaald, waaronder het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab. De virusbestrijder betaalde Flynn 11.250 dollar om in 2015 tijdens het Government Cybersecurity Forum in Washington D.C. te spreken. Een jaar eerder was Flynn ontslagen als het hoofd van het Amerikaanse Defense Intelligence Agency.

In de berichtgeving over het onderzoek laat Bloomberg weten dat Kaspersky "gedocumenteerde banden" met de Russische inlichtingendiensten heeft. De New York Times schrijft dat "er wordt aangenomen" dat Kaspersky dergelijke banden heeft. In een reactie erkent het anti-virusbedrijf dat het Flynn heeft betaald, maar haalt daarin ook uit naar de Amerikaanse media.

"Sommige nieuwsorganisaties blijven het feit negeren dat Eugene Kaspersky en zijn bedrijf geen banden met de Russische inlichtingendiensten hebben of welke overheid dan ook op een manier die ontoelaatbaar is. Daarom is er ook geen bewijs dat deze vermeende banden bewijst. Kaspersky Lab ontwikkelt geen offensieve technieken en heeft nog nooit en zal nooit een overheid met hun offensieve plannen in cyberspace helpen", aldus de verklaring van het anti-virusbedrijf. Daarin wordt ook gesteld dat Eugene Kaspersky nooit een Russische inlichtingenofficier is geweest of voor de KGB heeft gewerkt.

Reacties (1)
20-03-2017, 10:50 door Anoniem
Tja... Waar rook is, is...

Eugene heeft wel degelijk voor de KGB gewerkt, als cryptograaf.
Maar ja, nu met de "vrije markt" en de $$$ wordt alles ontkent.

En in die business is het... Eens een KGB medewerker, altid een...

Waarom denk je dat dit bedrijf zoveel "winst" kan maken onder Poetin???

Kaspersky is niet weg van wat vies spel: https://www.security.nl/posting/439803/Kaspersky+beschuldigd+van+saboteren+anti-virusbedrijven

Snap niet eens waarom mensen in dat Russische bedrijf geloven... Keer op keer gehacket...

[url}https://www.security.nl/posting/41235/Twitteraccount+anti-virusbedrijf+Kaspersky+gehackt+%2Aupdate%2A[/url]
https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1338017
https://tweakers.net/nieuws/103842/britse-geheime-dienst-paste-reverse-engineering-toe-op-kaspersky-antivirus.html

Kan zo wel even doorgaan...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.