image

Verspreiden Blaster.F worm was een ongelukje

donderdag 11 september 2003, 10:34 door Redactie, 4 reacties

Een 24-jarige Roemeense man is beschuldigd van het verspreiden van de Blaster.F worm en is aangeklaagd wegens cybermisdaden, waarop een celstraf van 15 jaar staat. De Roemeen Dan Dumitru Ciobanu heeft bekend verantwoordelijk te zijn voor deze Blaster variant, maar vertelde dat het verspreiden ervan een ongeluk was. Hij testte de worm op zijn PC terwijl hij online was. Roemenie heeft een nieuwe strenge wetgeving voor cybercriminelen. Op online fraude, hacken en virusschrijven staan straffen van drie tot vijftien jaar, meer dan twee keer de maximum straf voor verkrachting. (Reuters)

Reacties (4)
11-09-2003, 12:01 door Anoniem
Leuk dat dat manneke een variant weet te maken maar je bent toch wel oer en oer dom als je dergelijke dingen gaat testen terwijl je online bent.

Weer zo'n geval van oerdegelijke domheid.
11-09-2003, 13:00 door Anoniem
Test geslaagd!
11-09-2003, 22:31 door knownocode
Het is volgens mij de enige manier waarop hij zijn straf wat kan verminderen. Ik geloof er niets van dat hij dat per ongeluk heeft gedaan. Een virus schrijven zonder er iets mee van plan zijn. Net zo fout als masturberen voor een gelovige zou je zeggen.

Maar de moraal is: "Schrijf geen virussen, en zeker niet in Roemenië"
15-09-2003, 13:15 door Jod_
Mmmm, ik heb toch niks te doen, laat ik eens een virus schrijven. Natuurlijk alleen om m'n eigen pc's om zeep te helpen. Zo, nu even testen...ohh, ik heb nog verbindng met het internet, zou dat vervelend zijn? Pfffff, laat me niet lachen zeg. Dit zal zijn advocaat wel ingefluisterd hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.