image

Apple ontkent dat eigen systemen zijn gehackt door afpersers

donderdag 23 maart 2017, 11:27 door Redactie, 4 reacties

Een groep hackers die Apple probeerde af te persen door te dreigen met het wissen van allerlei apparaten heeft de systemen van Apple niet gehackt, zo laat het bedrijf uit Cupertino weten. Vice Magazine meldde eerder deze week dat de hackers claimen de controle over een groot aantal iCloud-accounts te hebben en deze toegang te zullen gebruiken om op 7 april allerlei apparaten op afstand te wissen, tenzij Apple betaalt.

Volgens de hackers hebben ze toegang tot 300 miljoen Apple-accounts, hoewel er ook een getal van 559 miljoen werd genoemd. In een reactie stelt Apple dat de eigen systemen, waaronder iCloud en Apple ID, niet zijn gehackt. "De vermeende lijst van e-mailadressen en wachtwoorden lijkt van andere gehackte derde partijen afkomstig te zijn", aldus een woordvoerder tegenover Fortune. Een bron laat aan het zakenblad weten dat veel van de e-mailaccounts in 2012 bij LinkedIn zouden zijn gestolen.

Reacties (4)
23-03-2017, 11:34 door Anoniem
Een hack claim zal gepaart moeten gaan met bewijsmateriaal, een bedrijf daarintegen zal een hack altijd ontkennen todat ze er niet meer onderuit kunnen.

Ik ben dus benieuwd naar het bewijsmateriaal van de hackers.
23-03-2017, 11:52 door Anoniem
zal inderdaad wel wat meevallen.
23-03-2017, 20:49 door Anoniem
Meevallen of niet. Ik heb mijn maatregelen genomen.
23-03-2017, 22:58 door karma4 - Bijgewerkt: 23-03-2017, 22:59
Door Anoniem: zal inderdaad wel wat meevallen.
Als we de gangbare reacties op Microsoft overheid etc doortrekken. Dan zal dat niet meevallen.

Als dat waar is dan is Apple gewoon onwettig bezig. Ze brengen alle gebruikers in gevaar.
Hier hoort een onafhankelijk onderzoek door het ap en andere instanties voor gestart te worden. Wegens wijd verbreid gebruik bij politici zorg etc moeten hier Kamervragen over komen.
Turks verband dus daar moet hoognodig wat aan gedaan worden.


Let wel ik zeg dat dit de standaard reaguurder reactie is. Het wordt kennelijk nogal selectief zonder onderbouwing gedaan.
Dat is geen nette insteek.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.