image

VS zou rol Noord-Korea bij grote digitale bankroof onderzoeken

donderdag 23 maart 2017, 14:35 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse autoriteiten zouden bezig zijn met een onderzoek naar de rol die Noord-Korea mogelijk bij een grote digitale bankroof heeft gespeeld. Het gaat om een aanval op de Centrale Bank van Bangladesh waar aanvallers via malware 81 miljoen dollar wisten te stelen, zo meldt de New York Times.

Aanvallers wisten de lokale bankomgeving van de bank met malware te infecteren. Vervolgens gebruikten ze het Swift-transactiesysteem, waarmee banken internationale banktransacties uitvoeren, om frauduleuze transacties uit te voeren. De Wall Street Journal laat weten dat er inmiddels een zaak wordt voorbereid waarin Noord-Korea als schuldige wordt aangewezen. Na de aanval op de bank in Bangladesh werden ook banken in Vietnam en Ecuador aangevallen.

Vorige maand lieten beveiligingsbedrijven al weten dat de aanvallers achter de aanval op Sony Pictures Entertainment ook voor de aanval op de bank van Bangladesh verantwoordelijk waren. Uiteindelijk stelden de Amerikaanse autoriteiten dat Noord-Korea voor de Sony-hack verantwoordelijk was. Vanwege de aanval besloot de VS sancties tegen Noord-Korea in te stellen.

Reacties (2)
23-03-2017, 14:40 door Anoniem
Dacht dat Noord-Korea geen (of hele oude) computers had?
23-03-2017, 23:29 door Anoniem
Volgens mij is noord korea helemaal niet in staat om zulke hacks uit te voeren. Ik lees dat ze pas sinds 2003 internet hebben en dat er tot op heden maar 1024 ip adressen zijn. Ik kan het mis hebben maar het lijkt mij eigenlijk onwaarschijnlijk. Helemaal aangezien usa graag met de vinger wijst naar rusland, china en noord korea. Bovendien gaat noord korea haar budget grotendeels op aan wapens.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.