image

Versleutelde maildienst ProtonMail lanceert nieuwe bètaversie

vrijdag 24 maart 2017, 10:22 door Redactie, 3 reacties

De versleutelde webmaildienst ProtonMail gaat gebruikers opnieuw een bètaversie aanbieden om nieuwe features te testen. Drie jaar geleden ging de eerste bètatest van ProtonMail van start, waarna de webmaildienst vorig jaar officieel werd gelanceerd.

Via beta.protonmail.com gaan de ontwikkelaars nieuwe features testen voordat die in de uiteindelijke versie verschijnen. De ontwikkelaars hopen via de bètaversie nauwer met gebruikers te kunnen samenwerken. Daarnaast is er ook nog een test met de mobiele versie gaande. Het doel achter ProtonMail is om encryptie en privacy op een gebruiksvriendelijke manier mainstream te maken. De maildienst biedt zowel gratis als betaalde accounts.

Reacties (3)
24-03-2017, 10:53 door Anoniem
Als ze de nensen maar een basic,gratis en VEILIGE mail-aop blijven bieden.Ze dreigen gmail en outlook etc na te volgen met allerlei foefjes in de mail-app. Eenvoud is veiligheid,veiligheid is eenvoud. Ga je er aan zitten sleutelen,met meer opties en foefjes zoals mail van gmail,outlook etc in 1 mail-app,connecteren met facebook etc maak je de app en dus de mail zelf per definitie onveilig.Van mij mogen de ontwikkelaars van Proton Mail een uitgebreide versie maken met allerlei extra opties,foefjes en mogelijkheden erin,evt.betaalde app,als ze ook maar de originele basic versie gratis blijven aanbieden met gratis ondersteuning. Zodat we zelf kunnen kiezen welke versie we willen gebruiken.
24-03-2017, 18:02 door Anoniem
@anoniem 10.53

ales het maar gratis is toch...???
25-03-2017, 09:18 door Anoniem
Mobiele apps?

Smartphones zijn altijd domme aankopen.
Kijk even snel naar een willekeurige bugmelding, resposible dsclosure meding of een melding hier over een beveiligingsprobleem bij een willekeurige smartlap foon. Kijk daarna hoe snel er gemiddeld een patch bij de gebruiker van een dergelijke foon is.
De drie grote partijen doen het allemaal even slecht. Dat komt omdat de klant van appel, Nokia-nu-weer-microsoftmobile en do-no-evil goog niet de consument is, maar de telefoonverkoper en die wil gewoon snel nieuwe telefoons verkopen aan de infantiele consument.
Even wat voorbeelden lumia 520: geen recompile van het nieuwe versie10, samsung allemaal: geen nieuwe Android, Iphone 4s: geen uipdates.

Bact to this topic/ tldr

Protonmail lijkt voorzover bekend redelijjk ok. Heeft iemand een beter alternatief, laat het hier vooral horen.
Smartphones zijn niet geschikt voor veilige communicatie. Dit is by design. Daarbij heb je als je op deze website komt vast wel over Vault7 geleen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.