Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Amber Rudd wil Backdoor in WhatsApp

27-03-2017, 21:09 door Anoniem, 4 reacties
Als ik de Engelse berichten op twtter mag geloven, dan ziet het er naar uit dat de Britten een Backdoor willen hebben in WhatsApp. Dit naar aanleiding van de aanslag in Londen kortgeleden. Amber Rudd heeft het al laten weten dat de overheid in de berichten wil meekijken: nu is wat duidelijker wat ze daarmee bedoelde.

Mocht dit verplichtend worden ingesteld, dan is het massaal skippen van WhatsApp nog het enige wat je doen kunt, want een Backdoor betekent dat ook de Good Guys afgeluisterd kunnen worden door het CGHQ, en dat vinden wij weer onacceptabel.

Twitterbron:
https://twitter.com/VanguardMag/status/846426621888335874
Reacties (4)
28-03-2017, 10:11 door Anoniem
In dat bericht wordt een Backdoor helemaal niet genoemd. Nu, enkele dagen na de aanslag, is pas duidelijk wat zij er mee bedoeld heeft. Dus wat ik hier gepubliceerd heb is toch echt nieuw hoor.
28-03-2017, 13:12 door Anoniem
Er zal een dag komen waarbij encryptie op social apps verboden zal worden, net zoals dat nu al het geval is in Brazilië.
(nu nog steeds tijdelijk als het weer eens zo beter uitkomt).

Ik voorzie ook dat men zo ver gaat dat de bevolking zelf gaat vragen om het verbieden van tor en tails bij voorbeeld.

Juist typisch dat om zoiets gevraagd wordt door politici die het woord encryptie nauwelijks goed uit kunnen spreken en de achterban, die dat ook niet meer kan of begrijpt. Een tweede encryptie sleutel die de overheid toegang geeft, kan hetgeen zijn dat men vraagt. Helaas verhoogt men ook gelijk de kans op lekken met 200%.

Zulke draconische maatregelen zijn alleen maar vervelend voor het publiek dat ter goeder trouw is binnen het sleepnet. De kwade vissen glippen toch steeds weer door de mazen van het sleepnet heen. Bijvangst nihil en kans op collaterale schade zeer groot.

Als de drieletter diensten een extra sleutel krijgen, moeten ze die wel duvels goed verborgen weten te houden, anders zit de kat al gelijk driehoog in de gordijnen.

En waarom lopen de mensen die ze op het oog of al lang in de kijker hebben/hadden al niet lang met een smart enkelbandje om.

Dat betekent dus dat massa-surveillance helemaal ergens anders over gaat. Het gaat over manipuleren en voorkennis hebben van hoe de kaarten liggen onder het grote publiek. Vervolgens gaan je denktanken, daar weer zeer subtiele psychologisch goed doordachtige tactieken op loslaten. Dan wat actiegroepen via stichtingen betalen a 18 euro per demonstrant en je kan je gewenste beleid uitzetten of zelfs hele kleurenrevoluties bewerkstelligen.

Voorbeelden uit het verleden te over.
28-03-2017, 17:09 door Anoniem
Mocht dit verplichtend worden ingesteld, dan is het massaal skippen van WhatsApp nog het enige wat je doen kunt, want een Backdoor betekent dat ook de Good Guys afgeluisterd kunnen worden door het CGHQ, en dat vinden wij weer onacceptabel.

Je zou ook een risk assessment kunnen maken omtrent de vraag of jij interessant bent voor GCHQ, en of jij dus risico loopt.

Stellen dat het enige wat je kunt doen WhatsApp skippen is, zonder je af te vragen of je ook kan aannemen dat je doelwit bent is namelijk een beetje kort door de bocht.

GCHQ zal bijvoorbeeld volstrekt niet geinteresseerd zijn in mijn WhatsApp gebruik met collega's, of met mijn vriendin. Of ze die berichten willen lezen, laat mij volstrekt koud.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.