image

Naam Quanta Computer gebruikt voor fraude van 100 miljoen

dinsdag 28 maart 2017, 13:44 door Redactie, 1 reacties

De aanvallers die via e-mail bij twee Amerikaanse bedrijven 100 miljoen dollar wisten te stelen gebruikten hiervoor de naam van de Taiwanese elektronicafabrikant Quanta Computer. Vorige week werd in Litouwen een 48-jarige Litouwse man aangehouden die van de fraude wordt verdacht.

Volgens de aanklacht registreerde de Litouwer een bedrijf met dezelfde naam als Quanta Computer. De twee getroffen Amerikaanse bedrijven deden geregeld zaken met het Taiwanese bedrijf. De aanklager stelt dat de man phishingmails naar werknemers van de Amerikaanse bedrijven stuurde die van Quanta Computer afkomstig leken. In de berichten werd gesteld dat het geld dat de bedrijven Quanta Computer nog moesten betalen naar de rekening van het bedrijf in Litouwen moest worden overgemaakt. Hiervoor werden ook vervalste documenten overhandigd.

Quanta bevestigt tegenover Reuters dat de aanvallers de naam van het bedrijf hebben gebruikt. Het Taiwanese bedrijf zou zelf geen financiële schade hebben geleden. De twee getroffen Amerikaanse bedrijven zouden een techbedrijf en socialmediabedrijf zijn. Hun naam is echter niet bekendgemaakt. Quanta doet onder andere zaken met Apple, Dell, Hewlett-Packard, Amazon, Cisco, Fujitsu, Lenovo, LG, BlackBerry, Siemens, Sony, Sun Microsystems, Toshiba en Verizon Wireless, alsmede Facebook. De verdachte Litouwer laat via zijn advocaat weten onschuldig te zijn. Hij stelt dat zijn client de Litouwse onderneming had overgenomen om een bedrijf te starten.

Reacties (1)
28-03-2017, 14:27 door Anoniem
Fraudeurs beweren altijd "onschuldig" te zijn. Het zijn veelal van die compulsieve leugenaars die zo verstrengeld zitten in
de leugens dat ze er zelf van overtuigd zijn dat ze de waarheid spreken.
Het lijkt me niet opportuun om op de beweringen over onschuldigheid van een fraudeur af te gaan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.