image

Adware vervangt nummer Dell en Norton in zoekresultaten

dinsdag 28 maart 2017, 14:36 door Redactie, 4 reacties

Onderzoekers hebben een adware-exemplaar ontdekt dat het helpdesknummer van Dell en Norton in de zoekresultaten vervangt door het nummer van telefoonscammers. Het gaat om de Crusader-adware die via softwarebundels op computers wordt geïnstalleerd.

Het gaat dan bijvoorbeeld om een gratis applicatie die ook de adware installeert. Eenmaal actief kan Crusader de startpagina en zoekmachine aanpassen. Ook kan de adware allerlei advertenties op het systeem tonen en advertenties op websites injecteren of bestaande banners vervangen. Het gaat onder andere om zogenaamde anti-virusmeldingen dat het systeem is besmet en er een helpdesk moet worden gebeld. Het getoonde nummer is echter een scam.

In het geval er via Google wordt gezocht op het supportnummer van Dell of Norton laat de adware het telefoonnummer van telefoonscammers zien, die zich als de helpdesk van beide bedrijven voordoen. Volgens de website Bleeping Computer lijkt de adware zich nog in de testfase te bevinden, maar kunnen er later ook telefoonnummers van andere bedrijven worden toegevoegd.

Image

Reacties (4)
28-03-2017, 14:46 door Anoniem
Ik moet toegeven. Dit is best wel slim!
28-03-2017, 15:06 door Anoniem
Door Anoniem: Ik moet toegeven. Dit is best wel slim!
Snood...
28-03-2017, 15:09 door Anoniem
Dus op die manier kan je checken of je in bezit bent van die malware :)
28-03-2017, 16:06 door Anoniem
Dat is geen adware meer, hoort thuis in de signature lijsten van Av producten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.