image

Google: 200.000 dollar mogelijk te weinig voor Android-aanval

donderdag 30 maart 2017, 09:36 door Redactie, 1 reacties

Een wedstrijd van Google waarbij deelnemers een geldprijs konden winnen door een Androidtoestel via alleen het telefoonnummer of e-mailadres over te nemen heeft geen enkele inzending of bug opgeleverd, wat mogelijk komt omdat de geldprijs te laag was, zo laat de internetgigant zelf weten.

Voor de Project Zero Prize, die in september werd gelanceerd, was een beloning van 200.000 dollar uitgeloofd aan onderzoekers die lieten zien hoe ze bijvoorbeeld via een e-mail of sms-bericht volledige controle over een Androidtoestel konden krijgen. De reden voor het organiseren van de hackwedstrijd was volgens Google om informatie over dit soort kwetsbaarheden en aanvallen te verzamelen.

"Er gaan vaak geruchten rond van Android-exploits die op afstand zijn uit te voeren, maar het is zeer bijzonder om er één in het echt te zien", zo liet Natalie Silvanovic van Google destijds weten. Door de wedstrijd hoopte de internetgigant meer inzicht in meer complexe Android-aanvallen te krijgen. De wedstrijd heeft echter geen enkele bug opgeleverd. "Het is lastig om de juiste prijs voor dit soort wedstrijden te bepalen en het feit dat we geen inzendingen hebben ontvangen suggereert dat het geldbedrag mogelijk te laag is geweest voor de kwetsbaarheden om deze wedstrijd te winnen", aldus Silvanovic.

Reacties (1)
30-03-2017, 09:40 door Anoniem
Als ze hadden gezegd "Het kan dus niet" waren ze natuurlijk fout bezig geweest.
Voor een bedrijf zoals Google is het verhogen van zo' n geldprijs een mooie beloning, en met veel meerwaarde voor Google.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.