image

Britten willen dat techbedrijven meer doen tegen terrorisme

donderdag 30 maart 2017, 16:00 door Redactie, 6 reacties

De Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd zal Facebook, Google, Microsoft, Twitter en andere techbedrijven vanmiddag oproepen om meer te doen tegen terrorisme op hun platformen. "De boodschap is dat de overheid denkt dat er meer kan worden gedaan om extremistische en haatzaaiende berichten te verwijderen en daar gaan we vanmiddag over praten", aldus een woordvoerder van de minister.

"Ik verwacht dat ook encryptie zal worden besproken, maar toen dit overleg werd gepland was dit vanwege extremistisch materiaal", voegde de woordvoerder toe, zo laat Reuters weten. Vorige week stelde Rudd nog dat Britse inlichtingendiensten toegang tot versleutelde WhatsApp-berichten moeten krijgen en dat er geen plek mag zijn waar terroristen zich kunnen verschuilen. Volgens de Guardian heeft de minister wetgeving niet uitgesloten, maar hoopt ze dat dit niet nodig zal zijn.

Reacties (6)
30-03-2017, 16:15 door Anoniem
Geregisseerd offensief tegen encryptie

Er is een offensief van de 14 eyes landen gaande tegen encryptie.

Eenvoudig te organiseren door de geheime diensten onderling en bij ondersteunende monde van internationale politieoranisaties door bij onderlinge wisseldienst de eigen overheden en media te bestoken met een beroep dit op de publieke agenda te krijgen.

We zijn overduidelijk getuige van een internationaal geregisseerd zwartmaak spel om encryptie van tafel te krijgen.

Terrorisme wordt er niet mee opgelost en de wereldwijde maatschappelijke gevolgen zullen enorm zijn.
Helaas leven we in een soort interbellum waarin we in een laatste fase lijken te zijn beland, die van totalitair conservatief rechts extremisme van overheden zelf.

Met dank aan alle diendertjes die zich blind staren op grafiekjes en te behalen targets voor eigen publiek imago en misbruik van enige publieke paniek.
De aanslag van vorige week met misbruik van een auto had niet voorkomen kunnen worden door encryptie te verbieden, te breken of op te heffen.
Die link wordt suggestief wel gelegd en dat wordt bewust mee gespeeld.

In die zin kunnen we dit soort berichten ook als fakenews gaan beschouwen.
Dit pseudo nieuws is geregisseerd en dient een ander al vaststaand en gespindokterd politiek doel.
Toevalligheid voor de aandacht voor opheffen encryptie is dus ver te zoeken.
Het is geen toeval, het betreft het masseren van de publieke opinie om nieuwe wetgeving erdoor te drukken.
30-03-2017, 16:39 door Anoniem
Gelukkig is de Britse pers ook niet gek en zegt dat WhatsApp nu tot zondebok wordt gemaakt.
30-03-2017, 16:56 door Anoniem
Britain will tell Tesla, Ford, Volkswagen and Opel on Thursday to do more to stop extremists using their cars to crash into innocent citizens and using them to drive to places where they plan attacks.

Logisch vervolg toch?

Peter
30-03-2017, 18:29 door Anoniem
Voorbeeldje.

Straks wil men nog exclusieve toegang tot bijv. Opel Internet Service in alle auto's van dat merk, en zo verder en zo voort.

Big Brother zal niet eerder rusten, tot we allemaal onder de knoet zitten en gevangen in hun technologische matrix grid.

Het enige voordeel is dat alles nu "open in your face" gebeurt. Ze doen niet eens meer moeite hun agenda voor je te verbergen.

Denk dat ze weten dat verzet al als futiel wordt beschouwd en ze zich oppermachtig voelen.

De "endgame" is dus al lang van start gegaan. Dit is al het laten neerdalen van de laatste "clamps".
En ze vangen en veroordelen er geen ene "T"& "P" mee. Ja een paar sukkels voor de vorm.

Zie er toch doorheen a.u.b.
30-03-2017, 21:24 door ph-cofi
Ik denk dat deze uitspraak eerder duidt op censuur. Ze drukt zich wat onhandig uit
meer doen
is niet SMART en
terrorisme op hun platformen
zal ze wel niet letterlijk bedoelen. Wetgeving van zo'n politica valt te vrezen.
Ik ben het met anoniem 16:15 eens, we krijgen nogal eens politiek gekleurd "nieuws" voorgezet uit de mainstream media. Gelukkig zijn er zal alternatieve bronnen aan te boren en kan de TV uit en de krant in het schap blijven.
30-03-2017, 23:41 door Anoniem
Een belangrijke oorzaak dat het tornen aan vrijheden in diverse landen hoog op de politieke agenda's staat is dat we als samenleving zelf wel heel veel aandacht en angst opwekken voor terrorisme.

Het verkoopt, maar we tonen daarbij nauwelijks realiteitsgevoel voor hoe de verhoudingen zijn ten opzichte van de duizenden mensen die we dagelijks zelf binnen onze samenleving onnodig laten creperen en sterven terwijl de daders er vaak makkelijk mee weg komen. Alleen al in het verkeer sterven er dagelijks in de westerse samenleving meer mensen door zeer roekeloos handelende daders (straatracen,alcohol/drugs,zelfgekozen afleidingen) dan er jaarlijks omkomen door terrorisme. In de zorg staat winst boven patientzorg met waardoor jaarlijks duizenden patienten onnodig creperen of overlijden en ieder jaar blijkt dat toezicht en handhaving op veiligheid in diverse industrieen voor een groter risico voor vele malen meer personen oplevert dan terrorisme ooit heeft gedaan.

Terrorisme mogen we niet accepteren en voorbereiding en uitvoering hoort gepast bestreden en bestraft te worden. Maar we houden het grotendeels zelf in stand. Ik beweer niet dat het met negeren weg gaat, maar het aantal onnodige creperende en stervende personen neemt er nauwelijks door af. Als samenleving dragen we vrijwillig de lasten en leggen de winst bij de terroristen en een miniem aantal personen uit onze samenleving die veel geld verdienen aan de huidige verhoudingen van angst en realiteit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.