image

WikiLeaks publiceert nieuwe details over CIA-malware

zaterdag 1 april 2017, 16:34 door Redactie, 7 reacties

Klokkenluiderssite WikiLeaks heeft nieuwe details gepubliceerd over de malware die de Amerikaanse inlichtingendienst CIA zou hebben gebruikt. WikiLeaks maakte 676 broncodebestanden openbaar van het "Marble Framework". Dit framework moest ervoor zorgen dat anti-virusbedrijven en onderzoekers ontdekte CIA-malware niet naar de CIA konden herleiden.

Marble zorgde ervoor dat tekstgedeelten in de malware waren geobfusceerd, wat inspectie moest bemoeilijken. Door de broncodebestanden openbaar te maken kunnen forensische onderzoekers nu eerder ontdekte aanvallen en malware mogelijk toch aan de CIA toeschrijven, aldus WikiLeaks. Volgens de klokkenluiderssite werd Marble vorig jaar nog door de CIA gebruikt. Uit de geopenbaarde bestanden blijkt dat Marble testexemplaren in het Engels, Chinees, Russisch, Koreaans, Arabisch en Perzisch had. WikiLeaks benadrukt dat Marble zelf geen kwetsbaarheden of exploits bevat, maar alleen voor het obfusceren van malware werd gebruikt.

Reacties (7)
02-04-2017, 00:31 door Anoniem
Het waren de Russen!
02-04-2017, 14:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-04-2017, 18:43 door Anoniem
Gaan we ook sancties nemen tegen US of A? ;) Zij hebben de EU misleidt met 'Chinese en Russische hackers', hebben onze samsung smart TV's besmet om onschuldige EU burgers af te luisteren en tappen onze internet- en telefoonverbindingen continu af. O... vergeten... zij mogen dat wel.
03-04-2017, 09:25 door Anoniem
Door Anoniem: Gaan we ook sancties nemen tegen US of A? ;) Zij hebben de EU misleidt met 'Chinese en Russische hackers', hebben onze samsung smart TV's besmet om onschuldige EU burgers af te luisteren en tappen onze internet- en telefoonverbindingen continu af. O... vergeten... zij mogen dat wel.

Ze hebben de tools, er is geen concreet bewijs dat deze ook tegen reguliere burgers is gebruikt
03-04-2017, 16:46 door Anoniem
Tegengestelde meningen worden overal online voor de "gelovigen van diverse stromingen" bevestigd.

Vindt je materiaal aangedragen dat de zogenaamde hacks niet door Russen maar door Amerikanen, die graag de Russen als daders willen afschilderen, worden gedaan, vind je die mening ruim bevestigd op Internet.

Zoek je naar bevestigingen van de mening dat de Russen het toch wel eens echt gedaan zouden kunnen hebben, is die mening ook op het Internet ruimschoots te vinden. Je zelfbestiging is nooit ver weg.

Waarheidsvinding wordt dus steeds moeilijker en wat je al vond, wordt nogmaals bevestigd doordat je opgesloten raakt in je eigen tunnelvisie. Google en facebook zijn meesterlijke info manipulators in deze zin. Aldus blijft de status-quo in stand.
Zeer funeste toestand voor de vrije onafhankelijke meningsvorming. Of je moet er zelf naast gestaan hebben, anders zijn de echte feiten moeilijkj achterhaalbaar.
03-04-2017, 17:17 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Gaan we ook sancties nemen tegen US of A? ;) Zij hebben de EU misleidt met 'Chinese en Russische hackers', hebben onze samsung smart TV's besmet om onschuldige EU burgers af te luisteren en tappen onze internet- en telefoonverbindingen continu af. O... vergeten... zij mogen dat wel.

Ze hebben de tools, er is geen concreet bewijs dat deze ook tegen reguliere burgers is gebruikt

Jawel hoor :)
1. Snowden's publicatie over 'mass surveillance' 'Government surveillance no longer targets individuals, but entire populations'
2. de CIA / NSA ontkennen het niet. Wel benadrukken ze dat ze hun eigen burgers niet zomaar aftappen en zich houden aan de Amerikaanse wetten. In andere worden ze hebben schijt aan ons ;)
3. USA geeft toe dat ze alle middelen en technologiën gebruiken om hun 'tegenstanders' voor te zijn. Dus onze privacy respecteren ze niet.

Wat als Putin of China zulke illegale activiteiten zou hebben uitgevoerd? Nou? Ik denk dat de 3e Wereld Oorlog zou uitbreken. Zelf laat USA weten dat 'hacken' een reden is om een oorlog te voeren.
03-04-2017, 17:48 door Anoniem
@ anoniem van 17:17,

Daarom was men daar ook zo verbolgen over Snowden, Wikileaks en recentelijk de onthullingen over tools like 'marble'.
We lezen dit nieuws en even is het dan stil en begin men weer opnieuw. Dit in de hoop dat de massa het niet gehoord heeft,
of toch nog in de voortgezette leugens trapt. Ontkenning volgt ook steeds heel veel later, maar in de tussentijd is de mening al gemanipuleerd.

Daarom staan de alternatieve info verstrekkers ook zo onder druk via Google, facebook, MSM nep nieuws.
Nu probeert men hen zelfs klein te krijgen door hun advertentie inkomsten af te nemen.

Het deksel gaat langzaam een heel klein beetje van de put, maar nog zijn er ongelovigen, die het niet willen geloven.

Destijds zei men al: "Maak de leugen zo groot, dat niemand het wil geloven en je kan ermee weg komen".

Kijk Quo Bono en je weet waar het vandaan komt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.