image

Providers VS zeggen surfgeschiedenis niet te zullen verkopen

zaterdag 1 april 2017, 16:14 door Redactie, 12 reacties

De grote Amerikaanse internetproviders AT&T, Comcast en Verizon zeggen de persoonlijke surfgeschiedenis van abonnees niet te zullen verkopen, ook al zijn het Amerikaanse Congres en de Senaat akkoord gegaan met een voorstel dat dit wel mogelijk maakt.

De goedkeuring van het voorstel zorgde voor felle kritiek afgelopen week. Alle drie de providers probeerden daarop hun klanten via blogpostings gerust te stellen. "Verizon verkoopt geen persoonlijke surfgeschiedenis van onze klanten", schrijft Karen Zacharia, de chief privacy officer bij Verizon. Ze maakt duidelijk dat de provider twee programma's heeft waarbij surfgegevens worden gebruikt, maar bij geen van deze programma's wordt de persoonlijke surfgeschiedenis van klanten verkocht.

Klanten hebben volgens Zacharia een keuze om aan deze programma's deel te nemen. Het ene programma zorgt ervoor dat klanten aan de hand van geanonimiseerde informatie gepersonaliseerde advertenties te zien krijgen. Hierbij zouden klanten in groepen worden onderverdeeld die interessant voor adverteerders zijn. Het andere programma "verzamelt inzichten" die handig voor adverteerders en andere bedrijven zijn.

Ook Comcast stelt dat de individuele surfgeschiedenis van klanten niet wordt verkocht. "Dat deden we niet voordat de regels van de FCC werden aangenomen en we hebben ook geen plannen om het te doen", aldus chief privacy officer Gerard Lewis. Klanten kunnen zich volgens Lewis voor gerichte advertenties uitschrijven. Daarnaast stelt hij dat er veel misinformatie en onjuistheden zijn verspreid. Comcast zegt daarom het privacybeleid te zullen aanpassen om duidelijk te maken dat het de surfgeschiedenis van klanten niet verkoopt en er ook geen gevoelige informatie wordt gedeeld, tenzij klanten hier zelf voor kiezen.

Lewis krijgt bijval van Bob Quinn van AT&T. Hij stelt dat het onzin is dat consumenten nu geen privacy meer hebben. Verder schrijft Quinn dat de bedrijven die op internet de meeste klantgegevens verzamelen en gebruiken niet de internetproviders zijn, maar andere internetbedrijven, waaronder de makers van besturingssystemen, browsers, zoekmachines en socialmediaplatformen. Volgens Quinn zou het voorstel van de FCC, dat nu door het Congres en de Senaat is afgeschoten en providers zou verplichten om eerst toestemming van klanten te vragen voordat hun gegevens mochten worden verzameld en gebruikt, een vals gevoel van veiligheid geven, omdat het alleen betrekking op internetproviders had. Afsluitend merkt Quinn op dat hij hoopt dat de discussie weer met feiten gevoerd zal worden.

Reacties (12)
01-04-2017, 16:42 door Ron625
Wat deze man zegt, zou ik ook doen, voor een flink salaris.
Maar tussen zeggen en doen zit een flink (salaris) verschil........
01-04-2017, 17:07 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-04-2017, 17:54 door Anoniem
Tja,dat is ook de reden o.a dat ik in Nederland ook VPN gebruik,op de wifi en mijn interne netwerk.
Ook gebruik ik anti tracking software,voor adverteerders in mijn brouwsers.
Ik wil gewoon geen geneus in mijn data.
01-04-2017, 18:25 door ph-cofi
Wantrouwen of... hebben de bedrijven toch nog meer gezond verstand dan de politici? Beetje gehlopen door boze reacties van klanten en media, wellicht.
01-04-2017, 19:23 door Anoniem
"Klanten hebben volgens Zacharia een keuze om aan deze programma's deel te nemen. Het ene programma zorgt ervoor dat klanten aan de hand van geanonimiseerde informatie gepersonaliseerde advertenties te zien krijgen. Hierbij zouden klanten in groepen worden onderverdeeld die interessant voor adverteerders zijn. Het andere programma "verzamelt inzichten" die handig voor adverteerders en andere bedrijven zijn"

Zonder het verkopen of anderszins leveren van de gebruikers gegevens is bovenstaande niet mogelijk..
01-04-2017, 19:43 door Anoniem
En niet het Congres waarschuwen dat het niet gewenste wetten aan het stemmen was?
01-04-2017, 20:48 door Anoniem
Door Clarence322: En zo iemand vertrouw ik op zijn/haar blauwe ogen... *NOT* Reden temeer om zeker in de VS altijd VPN te gebruiken...

Ja hoor maar ook de CIA, FBI, en NSA kunnen VPN verkeer kraken. En dan nog te verstaan dat de meeste mensen gewoon
klikken op de eerste VPN in Google bovenaan, of zich niet verdiepen in de TOS, en privacy voorwaarden van de VPN.
M.a.w. je betaald dan eerst je ISP, en daarna de VPN die je data ook weer logt.

Niet elke VPN gaat daar in mee, maar 92% doet het wel.
01-04-2017, 20:49 door Anoniem
Waarom hebben ze er dan voor gelobbyd, of denk je dat de digibeten in het congres het zelf hebben bedacht?
01-04-2017, 22:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-04-2017, 19:10 door Anoniem
Tijd voor een auto clicker die een eindeloze en onzinnige lijst surfgeschiedenis gaat genereren .
02-04-2017, 20:17 door Anoniem
Door Anoniem: Tja,dat is ook de reden o.a dat ik in Nederland ook VPN gebruik,op de wifi en mijn interne netwerk.
Ik wil gewoon geen geneus in mijn data.
Wie zit er dan aan de andere kant van je VPN en neust die niet in je data?
03-04-2017, 12:48 door Anoniem
De persoonlijke gegevens niet, geaggregeerde gegevens en gepseudonimiseerde gegevens dus wel...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.