image

Malafide advertenties adverteren dubieuze vpn voor iOS

vrijdag 7 april 2017, 11:50 door Redactie, 3 reacties

Beveiligingsonderzoekers waarschuwen voor malafide advertenties die reclame voor een dubieuze vpn voor iOS maken. De advertenties laten gebruikers geloven dat hun iPad of iPhone met verschillende virussen is geïnfecteerd en ze het probleem direct moeten oplossen.

Anders zullen gebruikers hun adresboek verliezen en zal het apparaat beschadigd raken. De advertentie stuurt gebruikers door naar een website waar de waarschuwing wordt herhaald en er ook een alarm wordt afgespeeld. Verder staan er op deze pagina instructies om de niet bestaande virussen te verwijderen. Hiervoor moeten gebruikers de MyMobileSecure VPN-app installeren. Dit is een gratis vpn van een bedrijf dat onderzoek doet naar internetgedrag. Iets dat duidelijk wordt uit het privacybeleid. De vpn-software blijkt namelijk allerlei informatie over gebruikers te verzamelen, zoals surfgedrag, aantal ontvangen sms-berichten en e-mailgegevens.

"Het kiezen van de juiste vpn is door de hernieuwde interesse in online privacy een grote opgave. Het is belangrijk om de bedrijven achter deze producten en hun beleid te onderzoeken, alsmede echte reviews te bekijken. Uiteindelijk plaats je je data en vertrouwen in andermans handen", aldus onderzoeker Jerome Segura van anti-malwarebedrijf Malwarebytes. Hij stelt dat dit soort socialengineering-aanvallen misbruik proberen te maken van het verrassingseffect of het schuldgevoel dat iemand kan hebben als er bijvoorbeeld daarvoor websites met illegale software of films zijn bezocht.

Image

Reacties (3)
08-04-2017, 15:55 door Anoniem
en wie kan me vertellen wat dan wel een goede vpn is die geen shit verzameld?
08-04-2017, 17:07 door Anoniem
Door Anoniem: en wie kan me vertellen wat dan wel een goede vpn is die geen shit verzameld?
Ik kan je NordVPN adviseren !
10-04-2017, 13:17 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: en wie kan me vertellen wat dan wel een goede vpn is die geen shit verzameld?
Ik kan je NordVPN adviseren !

"alsmede echte reviews te bekijken"

en wie zegt dat jij niet voor NordVPN werkt? of hier voor betaald krijgt?
ik zou zeggen gewoon een eigen VPN draaien op een raspberry pi!

wil je persee een VPN service hebben dan zoals al word aangegeven gebruik google en lees ECHTE reviews niet die van sites & personen die er betaald voor krijgen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.