image

Franse presidentskandidaat wil toegang tot versleutelde data

dinsdag 11 april 2017, 10:08 door Redactie, 15 reacties

De Franse presidentskandidaat Emmanuel Macron wil meer druk op techbedrijven zoals Facebook en Google uitoefenen zodat ze de inhoud van versleutelde chatberichten met de autoriteiten gaan delen. Dat liet hij tijdens een nieuwsconferentie weten, zo meldt persbureau Reuters.

"Als ik verkozen word, zal Frankrijk deze zomer een groot initiatief starten zodat internetbedrijven een juridisch raamwerk accepteren voor het vorderen van versleutelde diensten in het kader van terreurbestrijding", aldus Macron. Ook wil hij techbedrijven verplichten om extremistische propaganda snel van hun websites te verwijderen. De presidentskandidaat hoopt andere Europese landen bij het initiatief te betrekken. Eerder wilde Frankrijk al een wereldwijd initiatief tegen versleutelde chatdiensten en de encryptie van deze diensten beperken.

Reacties (15)
11-04-2017, 10:20 door buttonius
Macron vindt kennelijk dat juridische wetten moeten winnen van wiskundige wetten. Kansloos.
Het beperken van encryptie maakt meer kans (maar niet veel).
11-04-2017, 10:40 door Anoniem
Gaan we weer. Zijn er nu echt zoveel domme mensen die dit terroristen gedoe slikken?

Weet je, dat je als vrouw bijvoorbeeld een grotere kans hebt om het leven te komen aan de hand van je eigen man, in plaats van door een terrorist?

Eigenlijk moeten we maar in elk huishouden een paar camera's plaatsen. Dat lijkt me toch wel een stuk veiliger. (Beelden zijn nergens anders interessant voor, want het gros hangt toch op de bank voor de tv)

Oh en dat autonome autorijden moeten we ook in de kiem smoren. Nu hebben we nog te maken met relatief 'domme' terroristen, maar als ze eenmaal door krijgen dat het veel handiger is om een auto/truck van afstand te besturen, is het hek natuurlijk van de dam.

Op naar de volgende aanslag, kunnen we weer genoeglijk mijmeren over anti terrorisme bestrijding, en snel vergeten hoeveel mensen om het leven komen per jaar, door dombo's die een telefoon in hun hand hebben tijdens het rijden, of teveel gedronken hebben, of het gewoon lekker vinden om vrouwtje/kindje te meppen.
11-04-2017, 10:54 door Anoniem
Het houdt niet op, niet vanzelf..
11-04-2017, 11:13 door Anoniem
Deze roeptoeters overschatten structureel de capaciteit (zowel qua handjes als qua intellect) van hun politie- en geheime diensten. Zelfs al zou alles in plain text zichtbaar zijn, dan nog zal er niks in gevonden worden. Tot voor kort was WhatsApp volledig plain text, kon de NSA alle social media uitlezen enz en nog heeft dat weinig uitgehaald voor 'de veiligheid'. Voor bedrijfsspionage daarentegen...
11-04-2017, 11:23 door Anoniem
Meneer Macron wil zeker ook alle kosten op zich nemen, die ontstaan doordat gegevens niet (voldoende) beveiligd worden doorgestuurd.
11-04-2017, 11:36 door Anoniem
Franse presidentskandidaat wil toegang tot versleutelde data
En ik heb mijn antwoord al klaar.

Berichten kunnen ook (via chat en e-mail) individueel met AES-256 versleuteld worden via een bestand.
Laten ze daar maar eens iets tegen doen dan.
11-04-2017, 11:37 door karma4
Door Anoniem: Gaan we weer. Zijn er nu echt zoveel domme mensen die dit terroristen gedoe slikken?
Ja, helaas.
Dan vormen ze ook nog een grote groepen om het eigen gelijk er door te drukken goedschiks of kwaadschiks.
11-04-2017, 11:48 door Anoniem
Macron. De zogenaamde sociaal-liberale Rotschild zakenbankier die getrouwd is met zijn lerares Frans. :')
Als je terrorisme wilt aanpakken dan moet je het bij de bron doen en niet met je neus in de zaakjes van onschuldige burgers gaan zitten.
11-04-2017, 12:17 door Anoniem
Politici weten helemaal niet wat ze roepen.

Als de encryptie op welke manier ook wordt verzwakt, dan heeft dat ook gevolgen voor de encryptie die door de politiek wordt gebruikt: die wordt dan namelijk ook verzwakt. En je kunt er vergif op innemen dat kwaadwillende partijen achter deze 'hacks' zullen komen en dit tegen ons zullen gaan gebruiken.
11-04-2017, 13:08 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 11-04-2017, 13:29
[Verwijderd]
11-04-2017, 14:16 door Anoniem
Weet je; voer het maar door. Maak de hele sociale, financiele en maatschappelijke structuur maar kapodt... kunnen we eindelijk ook het wiel echt opnieuw uitvinden...

Of nog beter; pak als voorstander een rubberboot en roei naar een onbewoond eiland met je gevolg, heb je hetzelfde resultaat in the long run!
11-04-2017, 15:01 door BadAss.Sx
Snappen die mensen wel waar ze over lullen? E2EE is niet bepaald zo gemaakt dat Facebook of Google daar de sleutels van hebben. Stelletje simpele zielen, die politici's.
11-04-2017, 15:16 door Anoniem
When encryption is outlawed, then only outlaws will have encryption
https://duckduckgo.com/?q=If+encryption+is+outlawed%2C+then+only+outlaws+have+encryption&t=ffab&ia=web
11-04-2017, 15:48 door Anoniem
Door BadAss.Sx: Snappen die mensen wel waar ze over lullen? E2EE is niet bepaald zo gemaakt dat Facebook of Google daar de sleutels van hebben. Stelletje simpele zielen, die politici's.
Mooi toch (sarcasme) dat beleidsmakers dit aantoonbaar doen op basis van onderbuikgevoelens en ongecontroleerde aannames? En wij maar werken voor ons geld ;)
11-04-2017, 16:06 door Anoniem
Door Anoniem:

Weet je, dat je als vrouw bijvoorbeeld een grotere kans hebt om het leven te komen aan de hand van je eigen man, in plaats van door een terrorist?


Ik weet niet of het verstandig is om alles wat Henk Krol zegt serieus te nemen, of dan tenminste zeker de blaadjes in de trein op juiste waarde blijven schatten. Bijvoorbeeld als je trein net het paradijsje Nijmegen heeft gepasseerd.
Dat mannen haantjes zijn is wel bekend, maar vlak de dames ook niet uit, stevige handen schudden is geen voorbehouden patent aan mannen. En het dragen van broeken, al dan niet in huis, ook niet meer.
Wist je trouwens dat een terrorist weer meer kans loopt om met zijn haren tussen de fietsspaken te komen dan zijn harem?
Ik ook niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.