image

Internet Society: G20 moet belang sterke encryptie erkennen

dinsdag 11 april 2017, 11:26 door Redactie, 1 reacties

Sterke encryptie is essentieel voor de economie van de toekomst en het is belangrijk dat de G20-landen dit erkennen en zich hier sterk voor maken, zo wil de Internet Society, een organisatie die zich voor een open en transparant internet inzet en waar onder andere Google, Microsoft en Mozilla lid van zijn.

"Encryptie is een technische bouwsteen voor het beveiligen van de infrastructuur, communicatie en informatie. Het zou sterker en universeler moeten worden gemaakt, niet zwakker", zegt Kathryn Brown, ceo van de Internet Society. Volgens haar gaan de gesprekken over encryptie vooral over de manier waarop het opsporingsdiensten en politie kan hinderen, in plaats van dat het wordt genoemd als een manier om transacties en gesprekken te beschermen.

"We moeten stoppen met het rondtrappen van de encryptievoetbal. In plaats daarvan moeten we erkennen dat encryptie essentieel is voor de toekomstige digitale economie en moeten we het niet als alleen een obstakel voor de politie behandelen", aldus Brown. Ze stelt dat als de G20-landen het versterken van hun economieën belangrijk vinden ze drie kernwaardes moeten erkennen en implementeren.

Het gaat dan om het belang van encryptie als bouwsteen voor de digitale economie die niet moet worden verzwakt maar juist versterkt. Als tweede dat de digitale economie een gedeelde verantwoordelijkheid is en als laatste moeten de rechten van gebruikers centraal staan bij alle beslissingen die met de digitale economie te maken hebben. Afsluitend roept de Internet Society op tot een volledig versleuteld internet. "We denken dat dit het beste fundament is voor vertrouwen in de digitale economie en we roepen de G20-landen op om encryptie te steunen", aldus Brown.

Reacties (1)
11-04-2017, 13:00 door Anoniem
Tja, we moeten allemaal sterke encryptie gebruiken.... Maar dan willen overheden ook
- een achterdeur overal inbouwen
- je altijd je PWD moet afgeven (onder het mom van terrorisme-preventie)

In een aantal landen is het gebruik van encryptie, zo zwak dan ook, in het geheel verboden, en ALS je het toch gebruikt, ben je automatisch een terrorist (U heeft iets voor ons te verbergen)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.