image

Microsoft begint met uitrol Windows 10 Creators Update

woensdag 12 april 2017, 11:28 door Redactie, 5 reacties

Microsoft is begonnen om onder meer dan 400 miljoen Windows 10-apparaten de Creators Update uit te rollen, die het besturingssysteem van allerlei nieuwe features en functies voorziet. Zo zijn er verschillende beveiligingsmaatregelen aan Microsoft Edge toegevoegd die het lastiger moeten maken om kwaadaardige code in het geheugen te laden, wat aanvallers weer moet belemmeren in het ontwikkelen van een werkende exploit.

Verder is de sandbox van Microsoft Edge verbeterd, wat uiteindelijk het aanvalsoppervlak moet verkleinen. Daarnaast is het Windows Defender Security Center dashboard toegevoegd dat gebruikers eenvoudiger inzicht in de beveiliging van hun systeem moet geven. Via Dynamic Lock is het mogelijk om het systeem aan een smartphone, fitnesstracker of ander apparaat te koppelen en de computer automatisch te vergrendelen als het gekoppelde apparaat uit de buurt van de machine verdwijnt.

Microsoft laat verder weten dat de privacyinstellingen van Windows 10 zijn vereenvoudigd. Zo is de data die het besturingssysteem verzamelt beperkt en zijn er nu twee in plaats van drie niveaus voor het verzamelen van data. Ook is er een nieuw privacydashboard toegevoegd. Microsoft zal de Creators Update eerst onder nieuwe machines uitrollen. Gebruikers kunnen de update echter ook handmatig downloaden.

Reacties (5)
12-04-2017, 12:56 door Anoniem
Mijn Lenovo laptop staat niet eens op de door Lenovo uitgebrachte lijst als compatible met de vorige Windows 10 editie, laat staan deze nieuwe. Maar toch vanochtend CU schoon erop geinstalleerd. Werkt wel aardig. Nooit eerder eigenlijk een Windows installatie gehad die maar 12.6GB in beslag nam. We zullen kijken hoe snel hij ernstig traag wordt. En nee, ik ga niet naar de Lenovo site om hun troep weer te downloaden. Er staat al genoeg troep door Microsoft zelf standaard geinstalleerd waar ik doorheen aan het waden ben om daar vanaf te komen.

Maar eerst Bitdefender er maar opzetten. Heb toch nog een abo voor 4 devices waarvan er een nog niet gebruikt wordt.
12-04-2017, 17:41 door Anoniem
"Creators Update"

Slimme titel, dekt de lading bij diverse heel verschillende scenario's.
Wat zullen we nu weer eens creëren?
13-04-2017, 09:10 door Anoniem
Bij mij waren er spijtig genoeg problemen met snelkoppelingen.
Wanneer ik deze aan het startmenu toevoeg krijg ik blanco snelkoppelingen die niets doen. Ik kan er op klikken zoveel ik wil, ze doen niets.
Ik heb de creators update wel drie keer opnieuw geïnstalleerd en het probleem blijft. Dan maar mijn backup teruggezet.
13-04-2017, 09:51 door Anoniem
Door Anoniem: Bij mij waren er spijtig genoeg problemen met snelkoppelingen.
Wanneer ik deze aan het startmenu toevoeg krijg ik blanco snelkoppelingen die niets doen. Ik kan er op klikken zoveel ik wil, ze doen niets.
Ik heb de creators update wel drie keer opnieuw geïnstalleerd en het probleem blijft. Dan maar mijn backup teruggezet.

Was hyped vanwege de Game Mode.
Maar nu ik dit lees... Wat een prutsers bij Microsoft.
13-04-2017, 11:33 door Anoniem
Backup teruggezet wegens problemen met browsers
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.