image

Google beschermt Android tegen ransomware en wifi-tracking

woensdag 12 april 2017, 16:43 door Redactie, 1 reacties

Google heeft aan de nieuwste versie van Android genaamd Android O verschillende maatregelen toegevoegd die gebruikers tegen ransomware en wifi-tracking moeten beschermen. Zo zal Android O een willekeurig mac-adres genereren bij het zoeken naar wifi-netwerken om verbinding mee te maken.

Om de functie te laten werken moeten fabrikanten wel eerst de firmware van de wifi-chips updaten, zo meldt 9to5Google. Bij de lancering zullen de Pixel- en Nexus 5X-toestellen deze functie als eerste ondersteunen. Een andere nieuwe maatregel in het besturingssysteem beschermt gebruikers tegen ransomware. Ransomware die systeemachtige vensters gebruikt zal niet langer meer op Android O-toestellen werken, zelfs niet als gebruikers de vereiste permissies hebben gegeven, zo meldt Symantec. Het besturingssysteem zal waarschijnlijk later dit jaar uitkomen. Onlangs liet Google nog weten dat Androidgebruikers meer kans hebben om door de bliksem te worden getroffen dan met ransomware besmet te raken.

Reacties (1)
12-04-2017, 17:08 door Anoniem
Onlangs liet Google nog weten dat Androidgebruikers meer kans hebben om door de bliksem te worden getroffen dan met ransomware besmet te raken.

Weer een bewijs dat het zorgwekkend hard gaat met wereldwijde klimaatverandering!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.