image

CIA-directeur vindt WikiLeaks vijandige inlichtingendienst

vrijdag 14 april 2017, 09:35 door Redactie, 9 reacties

Klokkenluiderssite WikiLeaks gedraagt zich als een vijandige inlichtingendienst, zo heeft CIA-directeur Mike Pompeo tijdens een speech voor het Center for Strategic and International Studies in Washington D.C. laten weten. De CIA-directeur hekelde dat WikiLeaks zoveel positieve aandacht krijgt.

"Terwijl wij ons best doen om stilletjes informatie te verzamelen over diegenen die een echte dreiging voor ons land vormen, zoeken personen zoals Julian Assange en Edward Snowden die informatie om er zelf beter van te worden. Zolang ze maar in het nieuws komen kunnen de levens die in gevaar komen en schade aan de nationale veiligheid ze niets schelen", aldus Pompeo. "WikiLeaks gedraagt zich als een vijandige inlichtingendienst", ging de CIA-directeur verder.

Hij stelde dat de klokkenluiderssite volgers heeft aangemoedigd om bij de CIA te gaan werken om zo inlichtingen te verkrijgen. "Het is de hoogste tijd om WikiLeaks te benoemen wat het werkelijk is, een niet-statelijke vijandige inlichtingendienst die vaak door landen zoals Rusland wordt geholpen." Verder stelde Pompeo dat Assange narcistische trekken heeft en door Westerse waarden te vernietigen zijn eigen faam wil vergroten. De volledige speech van Pompeo is op de website van de CIA te vinden.

Reacties (9)
14-04-2017, 10:43 door Anoniem
"Terwijl wij ons best doen om stilletjes informatie te verzamelen over diegenen die een echte dreiging voor ons land vormen"

In hun ogen schijnbaar iedereen zoals duidelijk is geworden dankzij mensen als Assange en Snowden...

In plaats van dat de discussie naar aanleiding van de onthullingen gaat over het werk en de grenzen van de veiligheidsdiensten gaat het weer over de mensen die de corruptie hebben blootgelegd.

Het is mij al heel lang duidelijk wie de echte vijand is van de burgers.
14-04-2017, 11:02 door Vixen
Het komt mijn ene oor binnen, en gaat het andere weer uit. Als er nog iets is blijven hangen, braak ik dat wel uit. Veel onzin.

Je kan WikiLeaks best zien als een vijandige inlichtingen dienst, ik zou het dan zien als een vriendelijke inlichtingen dienst .

Maar het is echt niet zo dat snowden het voor de faam doet.

:-)
14-04-2017, 11:18 door Anoniem
Trump is ook een narcist. Niets mis mee.

Verder denk ik niet dat Assange en Snowden er erg in hun situatie op vooruit zijn gegaan door hun morele keuzes in het verleden. Snowden wil terug naar Amerika, en Assange wil weg uit de ambassade waar hij opgesloten zit.

Maar als de CIA van dit tweetal af wil, dan moeten ze Russische geheimen gaan lekken via WikiLeaks. Je wilt niet weten hoe snel Assange dan per ongeluk een kopje radioactieve thee drinkt.
14-04-2017, 11:38 door Anoniem
Welnu, als je al jaren het judeo-christelijke fundament van de samenleving in de 'zogenaamde' Westerse wereld bedreigt en dit bevolkingsdeel bij voortduring miskent en vertreedt, moet je niet 'huilie huilie' gaan doen als men je praktijken en agenda haarscherp blootlegt.

En dan nog natrappen door te beweren dat Assange in de jaren '30, '40 van de vorige eeuw zich zeker aan de verkeerde kant van de geschiedenis zou hebben bevonden, terwijl je zelf een heel leger "Gehlen" nazi-mannetjes je dienst hebt binnengeloodst.

Hoe zout wil je het nu eigenlijk wel gegeten hebben? Tonnen boter op het hoofd, JFK mee omgelegd, meegeholpen aan hoeveel kleurenrevoluties wel niet en toch de vermoorde onschuld blijven spelen.

Terugkerend on topic, waar het op dit forum over gaat. Hadden Saint Snowden en Assange ons publiek de ogen niet geopend, zouden we nog niet geweten hebben hoeveel "security through obscurity" onze infrastructuur bevat en in hoeverre die al compleet ondergraven is, opdat 1% van de wereldbevolking volgens de bekende American dream kan leven en de rest er eeuwig over kan/mag blijven dromen.

Die het hier niet mee eens is, mag blijven liegen tegen zichzelf. Dance on with the devil then.

Fijne Paas allemaal.
14-04-2017, 13:24 door Ron625
Alternatieve tekst:
De CIA gedraagt zich als een vijandige inlichtingendienst!
14-04-2017, 13:31 door Anoniem
De pot verwijt de ketel dat hij er zwart uit ziet...
Waar het hart vol van is...

Zo veel toepasselijke en kinderlijke uitspraken te vinden. En dan is dit een entiteit met de taken en machtspositie die absoluut niet aan een kleuter toebehoort...

Het is de hoogste tijd om de CIA en voor hetzelfde geld net-zogoed de CIA en FBI te benoemen voor wat ze zijn; statelijke vijandige diensten die veelal door de gehele EU worden geholpen.

Welke benoemt een schadelijkere situatie; de uitspraak van de CIA chef of de mijne? ;)
14-04-2017, 16:03 door Anoniem
Hackers van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA hebben zich digitaal een weg gebaand naar het betalingsverkeer in 120 landen wereldwijd.
14-04-2017, 17:02 door Anoniem
Nee wikileaks is eerlijk ze zeggen tenminste de waarheid en onthullen de gevaren van internet die er voor een bepaald aantal mensen is,en diversen software,op dat er mogelijke privacy in het geding komt van de gebruiker.
Met een aantal mensen bedoel ik,de mensen die internet gebruiken en nergens anders bij stil staan en vinden ach het is wel goed als alles maar werkt.
Maar zo veilig als vroeger is internet allang niet meer, als je nergens bij stil staat, wat de gevaren kunnen zijn met het gebruik er van en een niet voldoende beveiligde computer, en je thuisnetwerk inclusief je wifi.
14-04-2017, 18:03 door Anoniem
Wat is Putin daarbij vergeleken toch een gentleman.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.