image

Chrome waarschuwt 250 miljoen keer per maand voor websites

dinsdag 18 april 2017, 11:32 door Redactie, 3 reacties

Google Chrome waarschuwt elke maand meer dan 250 miljoen keer voor websites die malware bevatten, inloggegevens proberen te stelen of gebruikers op andere manieren proberen te misleiden, zo heeft Google laten weten. Hiervoor maakt de browser gebruik van Google Safe Browsing.

Dit is een blacklistdienst die Google tien jaar geleden lanceerde en waarschuwt voor gevaarlijke websites. Google deelt deze blacklist ook met andere partijen. Naast Chrome maken ook Firefox, Opera, Safari en Vivaldi er gebruik van. Volgens Google is het één van de onderdelen die ervoor zorgt dat Chrome "secure by default" is. Verder maakte de softwaregigant bekend dat het inmiddels meer dan 3,5 miljoen dollar heeft betaald aan externe onderzoekers voor het melden van kwetsbaarheden in Chrome.

Reacties (3)
18-04-2017, 11:59 door Anoniem
"Verder maakte de softwaregigant bekend dat het inmiddels meer dan 3,5 miljoen dollar heeft betaald aan externe onderzoekers voor het melden van kwetsbaarheden in Chrome."

Over kwetsbaarheden gesproken.....hier is "nog" geen patch voor. Google Chrome Canary heeft er geen last van, dus vandaag of morgen zal wel update van Chrome komen. Tot die tijd.....voorzichtig zijn met linkjes in emails.

https://www.wordfence.com/blog/2017/04/chrome-firefox-unicode-phishing/
18-04-2017, 20:34 door karma4
En hoe komen ze dat dan te weten zonder telemetry in chrome?
19-04-2017, 09:52 door Anoniem
Door karma4: En hoe komen ze dat dan te weten zonder telemetry in chrome?

Wat nou telemetry? Het is gewoon een blacklist die wordt geconsulteerd wanneer je een site bezoekt. Telemetry is heel wat anders en heeft niets maar dan ook niets hiermee te maken!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.