image

Britse politie: Jonge cybercrimineel zoekt uitdaging en respect

vrijdag 21 april 2017, 11:14 door Redactie, 7 reacties

Jonge cybercriminelen worden voornamelijk gedreven door de zoektocht naar uitdagingen en het respect van leeftijdsgenoten, en hebben niet per definitie financieel gewin als belangrijkste motivatie, zo stelt het National Crime Agency in een vandaag verschenen rapport (pdf).

Een groot deel van de jonge cybercriminelen houdt zich eerst met bezig met cheatwebsites en het ontwikkelen van mods voor computergames voordat ze op fora voor cybercriminelen terechtkomen. Het NCA stelt verder dat allerlei tools voor het plegen van cybercrime eenvoudig verkrijgbaar zijn en over uitgebreide handleidingen beschikken. Het gaat dan bijvoorbeeld om ddos-tools en remote access trojans (RATs).

Via het onderzoek wil de Britse politie kijken hoe daders op het verkeerde pad terechtkomen en wat de meest effectieve manier is om jongeren weer op het juiste pad te krijgen. "Dit kan zo eenvoudig zijn als het wijzen naar mogelijkheden in progammeren, of banen in de gaming en cyberindustrie, dat nog steeds de uitdaging en het respect biedt dat ze zoeken", aldus Richard Jones, hoofd preventie van het NCA.

Reacties (7)
21-04-2017, 13:58 door Anoniem
Pff wat een softe visie. Sommige scriptkiddies hebben een karaktergebrek en dienen gewoon zwaar afgestraft te worden met inbeslagname van spullen, afsluiten van internet enz. "I fought the law" doen ze maar via de geëigende weg, zoals via slangenkuil- en krabbenmandgroeperingen als Bits of Freedom en die naïeve Piratenpartij.
21-04-2017, 14:56 door dutchfish
Of je betaald ze iets beter, dat helpt ook vast wel ......

(In great britain liggen de salarissen toch een flink stuk hoger nog dan hier)
21-04-2017, 15:20 door Anoniem
Geen sprake van dat lieden die - zoals ik gisteravond op LinkedIn las - hun kennis gaan misbruiken om LinkedIn-accounts te hacken van linkse lieden en die lastig te gaan vallen, beloond horen te worden. Afpersing is niet het antwoord. En salarissen opkrikken, daar zijn legale wegen voor.
21-04-2017, 22:57 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 21-04-2017, 23:05
Wa b l i e f ?

Jonge cybercrimineel zoekt uitdaging en respect??

Ze zoeken een flink pak rammel!! is mijn overtuiging.

Als ik iets uitvrat dat niet door de beugel kon kreeg ik ervan langs met de mattenklopper. Ongenadig. Tot mijn tiende heb ik dat meegemaakt en dat was een leeftijd waarop ik me de schande van de buurt ging voelen. Dat was nu juist de pedagogische waarde: In bredere context: een pril schaamtegevoel ten aanzien van de wereld om je heen.

Een flink pak voor je broek? Dat was heel normaal een kwestie van complete opvoeding, i.p.v. het halfslachtige gezever anno 2017 zoals het onderwerp van deze post: 'zoekt uitdaging en respect'... yuck!!

Heb ik van deze opvoedkundige correcties - nu zouden ze het misschien zelfs kindermishandeling noemen - jeugdtrauma's opgelopen? Neen En hoewel al die politiek correcte geitenwollensokkenbreiende justitiele adviseurs graag het tegendeel poneren.... het is lulkoek.
22-04-2017, 07:01 door Anoniem
En dan heb je uiteraard nog de cyber security bedrijven die dit spul in dienst nemen NA hun veroordeling want ja, ze hebben zo veel kennis. Dat ze het ethisch besef van een pinda hebben en een gevaar vormen voor de klanten ziet men dan maar door de vingers. Alles voor winst en tevreden aandeelhouders.
22-04-2017, 14:40 door Anoniem
Door Anoniem: Pff wat een softe visie. Sommige scriptkiddies hebben een karaktergebrek en dienen gewoon zwaar afgestraft te worden...
Door Aha: Ze zoeken een flink pak rammel!! is mijn overtuiging.
Zo'n 2500 jaar geleden heeft de Chinese krijgsheer Sun Tsu (vast geen watje) een nog steeds veel genoemd werk geschreven over de kunst van het oorlogvoeren. Daarin schrijft hij onder meer dit:
- Wie de vijand kent en zichzelf, zal in honderd veldslagen niet in gevaar zijn;
- Wie de vijand niet kent maar zichzelf wel, zal soms winnen en soms verliezen;
- Wie de vijand niet kent en zichzelf niet, zal iedere slag in gevaar zijn.
Het heeft zin om je tegenstander te kennen. Dat geldt ook als je tegenstander een striptkiddie is. Het is niet soft om te proberen de motieven van die jongens te leren begrijpen, het is dom om dat na te laten.

En ja, als je die motieven dan doorziet en je tegenstander kent dan kan de conclusie zijn dat een keiharde aanpak helemaal niet de meest effectieve is. Als die scriptkiddies zo'n honger naar status hebben dan wil je bijvoorbeeld niet in de hand werken dat het een bron van status wordt om kat en muis spelen met de politie, waarbij af en toe gepakt worden als bewijs dient van hoe serieus ze genomen worden en statusverhogend is.

Het doel van misdaadbestrijding is niet om zo hard mogelijk op te treden, het doel is om misdaad te bestrijden. De effectiefste maatregelen zijn de beste, en dat zijn echt niet per se de meest meedogenloze.
22-04-2017, 15:26 door Anoniem
Ik begrijp de bovenstaande reacties volledig. Echter mist hier een stukje empatie naar mijn mening. Hoogst waarschijnlijk zullen deze jongeren weinig vrienden hebben en zoeken deze personen erkenning, ze willen ergens bij gaan horen. Dit heeft niks met security te maken maar psychologie. Ik keur het persoonlijk niet goed maar begrijp deze jeugd wel.

Mijn mening: wanneer ze in beeld komen zorg ervoor dat ze goed terecht komen!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.