image

Microsoft waarschuwt voor handmatige installatie Creators Update

woensdag 26 april 2017, 07:14 door Redactie, 21 reacties

Microsoft waarschuwt Windows 10-gebruikers voor de handmatige installatie van de Creators Update die twee weken geleden verscheen. De Creators Update is een van de grootste updates voor Windows 10 die tot nu toe is uitgekomen. Inmiddels is de update op miljoenen computers geïnstalleerd, zo heeft Microsoft laten weten. Het gaat dan vooral om nieuwe computers van fabrikanten waarop de update is getest.

Naast de automatisch aangeboden installatie biedt Microsoft gebruikers ook de mogelijkheid om de Creators Update zelf te installeren. Dit is echter niet zonder risico's en bedoeld voor technische gebruikers, aldus de softwaregigant. Aanleiding is dat sommige apparaten of systemen niet goed met de Creators Update werken. In dit geval treedt er een "block" in werking die voorkomt dat de Creators Update onder soortgelijke computers wordt uitgerold totdat het probleem is verholpen. Als gebruikers de update zelf installeren omzeilen ze deze block en kunnen dus tegen problemen aanlopen. Microsoft adviseert dan ook om te wachten totdat de update automatisch wordt aangeboden.

Reacties (21)
26-04-2017, 09:07 door Anoniem
Een beetje laat...
26-04-2017, 09:38 door Pandit
"Microsoft adviseert dan ook om te wachten totdat de update automatisch wordt aangeboden."

Kan je lang wachten met de Enterprise en Education edities! Mijn kinderen hebben een PC met de laatste versie en ik moet tot mei wachten tot de ISO wordt vrij gegeven om de creators editie er handmatig over heen te installeren
26-04-2017, 10:08 door Anoniem
Oh? Waarom zie ik dan als ik dit manueel start wel eerst een schermpje dat dan pretendeert o.a. cpu-compatibility te beoordelen? Dat is dan wat vreemd m.i. zeker gezien er indirect verwoordt wordt bij dat proces dat de update kijkt of de computer compatibel is (in het algemeen)
26-04-2017, 10:26 door potshot - Bijgewerkt: 26-04-2017, 10:26
2 , 6 jaar oude laptops protesteerden totaal niet maar deze waarschuwing had wel ietsje eerder gemogen.
26-04-2017, 12:02 door [Account Verwijderd]
Door Pandit: "Microsoft adviseert dan ook om te wachten totdat de update automatisch wordt aangeboden."

Kan je lang wachten met de Enterprise en Education edities! Mijn kinderen hebben een PC met de laatste versie en ik moet tot mei wachten tot de ISO wordt vrij gegeven om de creators editie er handmatig over heen te installeren

De melding is dan ook niet voor Enterprise en Education OS bedoeld. Die worden door de systeembeheerders geïnstalleerd.
Als je die zelf thuis hebt dan ben je dus systeembeheerder en is het een makkie.
26-04-2017, 15:08 door Anoniem
De internet security was ongedaan gemaakt en kon niet meer opnieuw worden geinstalleerd. Ik moet het echt doen met ms defender. Foei. Verder werkt de touchpad minimaal. Dat alles na de handmatige installatie van deze update, ook dit probleem is niet meer op te lossen.
26-04-2017, 16:09 door Anoniem
Op sommige fora moet ik verplicht pro Microsoft zijn, als ik dat niet doe krijg ik zo een tiental reacties dat ik anti microsoft ben. Ik vind zelf Linux voor zakelijk goed, en Windows alleen nog voor computergames. Op Multimedia verwerking worden de opensource programma's steeds beter. Maar voor Adobe Premiere zal je vast nog Windows nodig hebben.

Het verdien model van die websites is geheel gefundeerd op praten over hoe goed en fantastisch en innovatief Microsoft is. Iedereen met een afwijkende mening ervaart hoe trollen gaat of berichten dat Windows 10 wel heel veel je harde schijf aanspreekt en onwerkbaar traag maakt terwijl Windows 8 goed installeerde (bij schone installatie) dan ligt het altijd aan het computertje en niet aan Microsoft.

Windows 10 is niet gebouwd voor de 'ouderwetse' harde schijf. Daarvoor doet Windows 10 veel te intensieve dingen. Een voorbeeld is dat topic wordt op diverse sites verscheen over hoe Windows 10 klassieke harde schijven zo zwaar belast dat ze gewoon kapot gaan. Zoiets is op zo'n fora onbespreekbaar.

Als je over telemetry beging, tsja, dan hoor je en zie je dingen die er niet zijn volgens hen. Want Microsoft heeft bewezen goed met persoonsgegevens om te gaan. En als je dan wijst op de grote schaal waarop Microsoft aan industrieele spionage deed. Toen werd ik verbannen. (Denk aan Airbus dat leeggerooft werd, of Lernaut en Hauspie dat voor 1 miljoen dollar door Microsoft inclusief uiteraard Dragen Speaking werd gekocht.)

Ook onbespreekbaar is dat ASML bijvoorbeeld een heel aantrekkelijk doelwit is voor Microsoft. En dan is de redenering, Microsoft heeft niet echt helemaal controle over hun overheids achterdeurtjes. Dus Microsoft hoeft persoonlijk niet te spioneren, maar als je kijkt dat Carlyle in Microsoft zit, en Carlyle weer van inQTel is, niet te verwarren met Intel, en als je dan kijkt wat inQTel is. (Kan je beter niet weten.)

Windows is voor mij een spionage product wat nimmer gebruikt mag worden voor technologische ontwikkeling of beheer van vertrouwlijke overheids zaken. Het trieste is nog wel dat onze hele defensie op Windows draait. Ja zelfs de JSF draait Microsoft Kernel, en komt in blackbox modules. Het Pentagon heeft bijvoorbeeld al 4 miljoen computers geheel op Windows 10.

Er zijn ook slimme landen zoals Frankrijk. Die hebben voor de overheid een eigen verplichte distributie wel weer gebasseerd op Ubuntu, waar Microsoft nu grote hoeveelheden geld in pompt. Dus Ubuntu derivaten zijn in Frankrijk binnenkort ook verboden.

Verder koopt Microsoft alle ontwikkelaars van software toetsenborden op, zoals Swift Key dat eigendom is van Microsoft. Bij de privacy staat dat alles wat je typt wordt verzameld om een betere ervaring te geven. En Microsoft bezit wel meer toetsenbord fabrikanten. De Samsung Galaxy gebruikt weer aangepaste Swift Key en vele andere toestellen ook, en al die gegevens alles wat je typt noemen ze telemetry.

Je snapt dat op een website die zijn verdienst model op Microsoft promotie heeft dit soort dingen onbespreekbaar zijn.

Wel begrijp ik dat Windows zo psychologisch in elkaar zit, dat mensen er weinig aan hoeven aan te passen. Voor mij was dat hoogstens de lettertypen op 150 procent zetten. Voor iemand die net begint met computers is Windows een goed opstapje.

Maar als je Windows gebruikt, altijd zorgen dat er niets te halen valt, zeker als je een groot bedrijf bent. En over afluisteren en tappen gesproken, de top van Philips is bijvoorbeeld zo paranoide dat ze speciale kamers hebben die een 100 procent Faraday kooi worden bij sluiten en niemand mag dan ook maar enige apparatuur bij zich hebben.

Triest dat IT zo 'n hightech spionage sector is geworden. Maar het levert vaak miljarden op denk maar wat een Airbus 380 kost en als Boeing dan altijd precies onder de prijs zit.

Apple en Microsoft hebben dezelfde hoofdeigenaar (ook in aandelen), die heb ik al genoemd. Ook in zijn biografie wordt geschreven dat Steve Jobs zeer afhankelijk is van de NSA en Carlyle.

Oracle was bijvoorbeeld het bedrijf dat de naam heeft van de database ontwikkeld door Larry Elison toen hij voor de NSA werkte.

Het is niet zo dat Europa technisch niet innovatief is, Europa wordt gewoon leeggeroofd. Amerika krijgt het toch wel, gaat het niet goedschiks dan gaat het wel met spionage, gaat het niet met spionage,....

IBM heeft niet voor niets de regel dat er nooit meer dan 1 topman in hetzelfde vliegtuig mag zitten. Dus ook in Amerika strijden die bedrijven om de meeste macht.

En dan de oprichters van google, hun ouders werkten allemaal voor de NSA, en de ouders klaagden dat dingen best wel moeilijk te vinden waren. En zo ontstond google.

Tsja, en dan blijft het kiezen, zorg dat er niets te halen valt of blijf weg uit de IT sector dat is nog beter. Mensen denken vaak van nou als je zoveel miljard op de bank hebt, dan moet je wel een heel goed mens zijn. Ik geloofde ook dat de fortune top 1 man wereldwijd met eerlijk zaken doen zo rijk was geworden. En daarna dacht ik dat hij echt zoveel geld weggaf, maar ik begreep niet hoe iemand steeds rijker wordt door steeds meer geld weg te geven. Totdat je weet dat alles wat vast zit in zo'n stichting belastingvrij rente trekken is.

IBM heeft Duitsland voor de oorlog machines gegeven die precies bepaalden welke mensen moesten verdwijnen. Dit machines heetten Tabulators, op Youtube zijn er hele lezingen over IBM en de Holocaust. Denk aan de tatoo met concentratiekamp ID die alle gevangenen kregen. Dat waren getallen voor de IBM Tabulator machines. Zelfs na december 1941 pas halverwege 1942 stopte IBM officieel met onderhoud en leveren van meer machines.

En toen kwam als een godsgeschenk Microsoft, om verlost te worden van IBM. Maar ja de geschiedenis herhaalt zich.

Hier is een introductie over hoe machines voor het eerst werden gebruikt om mensen te selecteren die de gaskamer in moesten, het bevat erg schokkende beelden, en IBM zal altijd ook in deze tijd verantwoording moeten geven voor wat ze toendertijd gedaan hebben.

https://www.youtube.com/watch?v=1hhuEADoWEQ

Op sites zoals Slashdot komt het genocide probleempje dat IBM heeft gedaan voor Duitsland regelmatig te sprake, het hoort eigenlijk bij beroepsethiek.

Iedereen begrijpt dat dit , de tekst die ik schrijf, voldoende is om verbannen te worden op sites zoals Nederlands grootste computer website. Is ook gebeurt.

De volgende termen moet je over zwijgen als het over Microsoft gaat.
* Mensenrechten
* Telemetry
* Absurd hoge winstmarges
* Opsluiten eigenaren van mensen in de automatisering, met name in Belgie als zelfs ook maar 1 licentie die ongeldig was.

En nu Microsoft helaas dus Ubuntu aan het overnemen is, ( zeker nu de oprichter van Debian Linux waarop Ubuntu is gebasseerd zelfmoord pleegde en een laatste obstakel was.) zullen o.a. Frankrijk andere eigen distributies moeten gaan maken. Vroeger was er zelfs een echte Franse Linux distributie.

En ik wil zelf geen Linux Red Flag heb ik ook niet veel vertrouwen in. En een russische Linux Distributie lijkt me ook niet wat. Misschien beter dat ik bij de Amish ga wonen. O Wacht, ik mag Amerika niet in want als ik ondervraagt wordt of ik kritiek heb gehad op Amerika, ja op hun wapenindustrie, op hun it industrie, op hoe ze mensen uit verkopen aan de hoogste bieder, op hoe ze Europa leegroven als een roofdier.
26-04-2017, 17:16 door Anoniem
Treden er ook problemen op bij automatische install door windows update als het gaat om de internetsecurity en firewall van internetsecurity-providers? Ik heb gelezen dat kaspersky grote problemen oplevert en hoe zit dat met bitdefender en mcafee live safe? Is het wellicht raadzaam om antivirus/internetsecurity/firewall van derden te verwijderen voor de download en installatie van de creators update voor "10" en tijdelijk de honneurs vd beveiliging over te laten aan windows defender en windows firewall en na de voltooing vd update de internetsecurity van kaspersky/bitdefender/norton/ mcafee weer opnieuw te downloaden en installeren? Welke security vendors zijn Creators Update-proof?
26-04-2017, 20:12 door karma4
De volgende termen moet je over zwijgen als het over Microsoft gaat.
Ook bij al dien andere commerciëlen die je noemde. Maar ja dat mag niet gezegd worden.
Linux is al lang door de jongens ingepalmd daar moet je ook niet zijn. Maar ja dat mag niet gezegd worden.
Tsja, en dan blijft het kiezen, zorg dat er niets te halen valt of blijf weg uit de IT sector dat is nog beter
Blijft er nog genoeg keus om je te ergeren aan nieuwe rijken. Dat je het liberale uitzuigen je niet bevalt, een mening die gedeeld kan worden.
26-04-2017, 22:29 door Anoniem
En zo kreeg het woord Creator toch nog een onverwachte extra lading in de update context.
26-04-2017, 23:31 door Anoniem
Anoniem 16:09: ik vrees dat je gelijk hebt/krijgt.Maar volgens jou zijn ook linux en android in handen van de amerikanen lees microsoft lees NSA.Tja ik vrees dat er dan weinig of beter gezegd niks overblijft,aangezien ook apple en i-phone amerikaans zijn,blackberry is ook kapot en de encryptiegeheimen in handen van politie en overheidsdiensten,chromebook is ook google net als android,cyanomoged of hoe het ook heet is stopgezet,dus er blijft echt niks over qua alternatief.Ik roep al een hele tijd dat Europa zijn eigen besturingssysteem moet ontwikkelen,en dat we nu veel te afhankelijk en te kwetsbaar zijn tegenover de amerikanen,russen,chinezen,japanners en wie weet nog meer.Denk maar niet dat de Russen,Chinezen,Indiers stil zitten,die zijn ongetwijfeld al bezig om een eigen besturingssysteem te ontwikkelen.Of denkt men dat de genoemde landen nog langer dan strikt noodzakelijk afhankelijk willen blijven van amerikaanse technologie?
28-04-2017, 09:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-04-2017, 13:22 door karma4
Door Kaba:
Open source besturingssystemen zoals Linux, FreeBSD zijn natuurlijk geen probleem qua afhankelijkheid. Je kan altijd de source inzien en waar nodig veranderen. Niet nodig om het wiel helemaal opnieuw te gaan uitvinden (inclusief applicaties wanneer je kiest voor de totale onafhankelijkheid = incompatibiliteit).
https://en.wikipedia.org/wiki/Linus_Torvalds op de loonlijst van VS bedrijf met alle zeggenschap over hoe het daar gaat.
https://en.wikipedia.org/wiki/Linux_Foundation "supported by leading Linux and open source companies, including prominent technology corporations such as Cisco, Fujitsu, HP,[3] IBM, Intel, Microsoft,[4] NEC, Oracle, Qualcomm and Samsung" https://www.linuxfoundation.org/members/corporate en je ziet het zelfde lijstje.

Ofwel het is het niet onderscheidend deel (niet uitgesproken) van de grote commerciëlen. De innovatie en concurrentie/marktwerking is opgehouden. Je kunt zelfs mogelijk van een kartel spreken, omdat het woord gratis er aan hangt lukt dat vermoedelijk niet. Verdiep je eens in de machtsspellen achter het gordijn van de publieke reclame.
28-04-2017, 20:05 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-04-2017, 22:45 door Anoniem
Ik heb de update naar W10 1703 geforceerd.
Het bleek dat Chrome bij akties m.b.t. extensies en bij deinstalleren ging hangen. Dus browsen deed ie wel, mits je niet op de verkeerde dingen klikte. Bij hangen moet Chrome via de Taskmanager beeindigd worden.

Een oplossing hiervoor (gevonden op internet) is "hardwareversnelling" en "app op de achtergrond" in de instellingen van Chrome uit-vinken. Dit lijkt goed te werken, echter heel soms wil Chrome niets doen bij klikken voor een aktie.

Een tweede oplossing is i.p.v. de officiele Chrome, Chrome-Canary (dus beta) te installeren. De officiele Chrome kan alleen ge-deinstalleerd worden met een speciaal un-install-programma, die een geforceerd verwijderen bevat (bij de nomale uninstall hangt ie). Ik heb daarna met een file-manager en RegEdit alles van Google/Chrome verwijderd.

Ik dacht er goed aan te doen dan maar een kompete nieuw install van Win10 1703 te doen (dus zonder overname van de oude installatie/programmas.
Het probleem met Chrome bleek hetzelfde te zijn. Bovendien lukte het niet meer om in Thunderbird de Gmail accounts werkend te krijgen (blijft ook ergens in een kontrole hangen). Van een andere PC met een nog werkende Thunderbird de map uit USER overnemen bleek te werken.

Al met al dus maar beter even bij Win10 1607 blijven en de berichten afwachten.

Groeten
29-04-2017, 11:35 door karma4
Door Kaba: Paranoïde complottheorieën...
Welja, kartel, machtsspellen, gordijn van de publieke reclame :-)
Makkelijke reactie van een gelovige die iets opvangt van wat niet in het geloof past. Genoeg andere bronnen daar over.
http://www.zdnet.com/article/whos-writing-linux-today/
Het meest droevige is de reclame boodschap bij de verkoop aanbesteding bij de dienstverlener. U hoeft niets aan security of privacy te doen wat er zit Linux bij. Geen wonder dat security en privacy dan ten onder gaat.
29-04-2017, 11:41 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 29-04-2017, 11:41
[Verwijderd]
30-04-2017, 03:57 door Anoniem
Vervolg op 28-04-2017, 22:45 door Anoniem , Win10 1703 nieuw installeren, dus niet als update met oude zaken meenemen.

Het probleem dat in een nu nieuw geinstalleerde Thunderbird, Gmail-accounts niet opgenomen willen worden, lijkt niets met Win10 1607/1703 te maken te hebben. Dit moet aan de huidige, klaarblijkelijk veranderde, kombinatie van Thunderbird en Google-inloggen te maken te hebben.
De Thunderbird-map uit een nog goed werkende situatie (de reserve-PC dus), uit USER/NAAM/APDATA/Roaming kopiëren werkt wel goed.
Als dit zo blijft verliest Thunderbird zijn aantrekkelijke feature. Dus op naar CLAWS of OE-Classic (heeft echter geen IMAP) ??

Onder de nieuw geinstalleerde Win10 1703 bleek nu ook mijn DVB-T stick niet meer in een media-player aan de praat te krijgen te zijn.

Al met al wordt mij dit te gortig.
De applicaties moeten wel normaal kunnen werken. Ik ben dus terug naar Win10 1607!!

Groeten
30-04-2017, 11:37 door karma4
Door Kaba: Namelijk open source en onder een open source license. Dat is essentieel, niet wie het schrijft en of die mensen al dan niet betaald krijgen en voor wie ze werken.
Nope: http://homepages.cs.ncl.ac.uk/brian.randell/NATO/nato1968.PDF Ontwerp en kwaliteit al voldoende aan de orde:
Dijkstra: Honestly, I cannot see how these activities allow a rigid separation if we are going to do a decent job. If you
have your production group, it must produce something, but the thing to be produced has to be correct, has to be
good. However, I am convinced that the quality of the product can never be established afterwards. Whether the
correctness of a piece of software can be guaranteed or not depends greatly on the structure of the thing made.
This means that the ability to convince users, or yourself, that the product is good, is closely intertwined with
the design process itself.
30-04-2017, 17:00 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 02-05-2017, 10:02
[Verwijderd]
03-05-2017, 01:04 door Anoniem
Vervolg2 op 30-04-2017, 03:57 door Anoniem, Win10 1703 nieuw installeren, dus niet als update met oude zaken meenemen

Er is een update voor Thunderbird uitgekomen, o.a. m.b.t. het genoemde probleem.
Thunderbird werkt nu wel weer volkomen normaal bij Win10 1703. Het was geen Windows-probleem.

Ook de DVB-T stick werkt nu weer normaal. (Gek genoeg even de stick uit de USB-poort van de werkende PC trekken en er weer insteken, was de truuk. Dit is mij bij een Card-reader op deze manier ook wel eens gelukt).

Chrome laten we nu even weg, tot daar ook een nieuw versie van is, met hopelijk 100% funktioneren

We houden dus Win 10 1703 dan toch maar weer aan.

Groeten
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.