image

Kaspersky stelt klacht tegen Microsoft over Windows 10 uit

donderdag 27 april 2017, 08:20 door Redactie, 1 reacties
Laatst bijgewerkt: 03-05-2017, 15:07

In november vorig jaar maakte Kaspersky Lab bekend dat het bij verschillende toezichthouders in de Europese Unie een klacht tegen Microsoft zou indienen wegens oneerlijke concurrentie, maar de Russische virusbestrijder heeft dat plan tijdelijk in de koelkast gezet. Door het leveren van een standaard virusscanner met Windows 10 zou Microsoft de eigen dominante positie gebruiken om andere anti-virusaanbieders uit de markt te drukken.

"De trend is duidelijk: Microsoft probeert langzaam onafhankelijke ontwikkelaars uit het Windows-ecosysteem te weren als het een eigen applicatie hiervoor heeft", liet Eugene Kaspersky, oprichter van het gelijknamige anti-virusbedrijf, destijds weten. De klacht is nog altijd niet ingediend. Naar eigen zeggen wil Kaspersky met Microsoft in gesprek blijven.

"Ze luisteren naar ons en hebben een paar aanpassingen doorgevoerd. Het is een lopend proces", aldus Kaspersky nu tegenover persbureau Reuters. "Als Microsoft met al onze wensen akkoord gaat zullen we de klacht niet indienen." De Russische toezichthouder is inmiddels wel een onderzoek begonnen naar aanleiding van een klacht die Kaspersky indiende.

Update

Kaspersky laat in een blogposting weten dat het bericht van Reuters niet klopt en de klacht alsnog zal worden ingediend.

Reacties (1)
28-04-2017, 13:17 door Anoniem
Waarom zou een OS producent niet zelf de oplossing voor een (core) probleem meeleveren? Dat ze het nu pas doen vind ik veel erger! Hetzelfde voor PDF bestanden: op elk OS is een standaard reader aanwezig, bij MS moest je tot voor kort een Adobe reader downloaden, met een vergroting van de aanvalsvector tot gevolg.
Dus laat ze maar lekker lullen die AV vendors en los het onderliggende probleem op.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.