image

Britse hacker veroordeeld tot twee jaar celstraf

donderdag 27 april 2017, 07:02 door Redactie, 0 reacties

De man die ervan verdacht werd enkele jaren geleden 1,7 miljoen distributed denial of service-aanvallen op Microsoft, Sony en Xbox Live te hebben uitgevoerd, is in Engeland veroordeeld tot twee jaar celstraf. De 20-jarige verdachte zou in september 2013, toen hij 16 was, het DDoS-programma Titanium Stress ontwikkeld en gebruikt hebben. Met die software bestookte hij de servers van onder meer Microsoft, Sony en Xbox Live, schrijft International Business Times.

Ook werd hij ervan verdacht dat hij aanvallen zou hebben uitgevoerd op 70 onderwijsinstellingen, waaronder de universiteit van Cambridge en de universiteit van Essex. Hij zou 386.000 pond (omgerekend ruim 450.000 euro) verdiend hebben aan de verkoop van zijn software. Titanium Stress had 112.000 geregistreerde gebruikers die samen wereldwijd 666.000 ip-adressen hebben bestookt. Ongeveer 53.000 van die ip-adressen waren van Britse computers.

In maart 2015 werd hij opgepakt en vorig jaar bekende hij drie overtredingen van de Britse Computer Misuse Act. Hoofdinspecteur Martin Peters van de Eastern Region Special Operations Unit (ERSOU) zei tijdens de zitting dat hij het een treurige zaak vindt. "Deze man heeft duidelijk heel veel kwaliteiten, maar hij heeft zijn talenten ingezet voor zijn eigen gewin ten koste van anderen."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.