image

Online gamesaanbieder R2 Games weer gehackt

donderdag 27 april 2017, 15:34 door Redactie, 0 reacties
R2 Games, een grote aanbieder van online games zoals God Wars, zou wederom gehackt zijn. Er zijn gegevens van ongeveer een miljoen gebruikers buitgemaakt. Dit blijkt althans uit gegevens van de betaalde notificatiedienst LeakBase. R2 Games ontkent de hack. Volgens CSO Online zou de hacker die LeakBase heeft ingelicht, hebben bevestigd dat hij de site eerder deze maand heeft gehackt.

Bij de inbraak zouden gebruikersgegevens zijn buitgemaakt waaronder gebruikersnamen, wachtwoorden, e-mailadressen, ip-adressen en andere optionele gegevens zoals geboortedata en details over Facebook-accounts. LeakBase heeft de data doorgespeeld naar Troy Hunt, de initiatiefnemer van de site Have I Been Pwned? (HIBP). Volgens Hunt zaten er ruim 5 miljoen mailadressen in de data van LeakBase. Na ontdubbeling en filtering bleven daar ruim 1 miljoen adressen van over.

Het zou de tweede keer in twee jaar tijd zijn dat het bedrijf gehackt is. Eerder gebeurde dat tussen december 2015 en juli 2016. Toen werden meer dan 22 miljoen R2 Games-accounts gestolen.

Volgens Hunt heeft het bedrijf duidelijk niets geleerd van het eerste incident. "Het vorige incident had ze echt wakker moeten schudden. Dat er niet lang daarna weer zo'n grote hack wordt uitgevoerd, is zorgelijk. Misschien is de ontkenning van het bedrijf wel een signaal dat ze security niet zo serieus nemen", zo besluit hij.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.