image

Amerikaanse luchtmacht start bug bounty-programma

vrijdag 28 april 2017, 12:31 door Redactie, 3 reacties

De Amerikaanse luchtmacht daagt hackers uit om fouten en kwetsbaarheden in een aantal van hun belangrijkste publieke websites te vinden en te melden in ruil voor een beloning. 'Hack the Air Force' heet het nieuwe bug bounty-programma van het Amerikaanse ministerie van Defensie, meldt The Hackers News

Het is voor het eerst dat hackers worden uitgedaagd om het netwerk van de luchtmacht onder de loep te nemen. Naast Amerikaanse ingezetenen kunnen ook white hat hackers uit Canada, Groot-Brittannië, Australië en Nieuw-Zeeland aanspraak maken op een beloning. Hack the Air Force loopt van 30 mei tot en met 23 juni 2017.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft eerder dergelijke bug bounty-programma's gehad. Vorig jaar keerde het Pentagon 75.000 dollar uit aan 1400 hackers die in totaal 138 kwetsbaarheden aan het licht brachten.

Reacties (3)
28-04-2017, 13:09 door Anoniem
Dus Trump vertrouwt enkel white hat hackers uit eigen land, Canada, Groot-Brittannië, Australië en Nieuw-Zeeland. Nou nou, en dat terwijl ik een jaar of twee geleden al meldde dat de websites van Grumman Northrop, Lockheed Martin, Boeing o zo gemakkelijk gehackt konden worden. Maar deze o zo onbetrouwbare Hollandse puntmutshacker is een paria bij ongeleid projectiel Trump. Nu, zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten: Trump is zelf onbetrouwbaar.
28-04-2017, 15:08 door Anoniem
trump bashing makkelijk en in dit geval achterlijk, want toen jij het probleem melde was "ik heb de mexicaanse muur al voor 25% gebouwd Obamarama" aan de macht...
28-04-2017, 18:05 door Anoniem
Dat klopt uiteraard, maar dat de US Air Force nu pas wakker schrikt en gaat handelen op deze klungelige wijze toont aan dat Trump net zo min snugger is als Obama laat staan Hillary. Ze kunnen daar nog veel leren van Nederland. Afijn Fox-IT is al in Britse handen en Ronald Prins deed in het verleden al doodleuk zaken met onfrisse regimes, dus Trump zal op zijn wenken bediend worden. Als je moraal bestaat uit een vette bitcoin-buidel dan houdt niets je tegen om die dwaas Trump te assisteren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.