image

Politie VS kan register zedendaders door malware niet updaten

maandag 1 mei 2017, 10:43 door Redactie, 1 reacties

Een infectie door malware heeft ervoor gezorgd dat de politie van de Amerikaanse staat Virginia niet meer via e-mail bereikbaar is en het online register van zedendaders niet kan updaten. Dat heeft de Virginia State Police via Facebook bekendgemaakt. Vanwege de besmetting door de niet nader genoemde malware werd uit voorzorg besloten het e-mailsysteem offline te halen en via Facebook en Twitter te communiceren.

De malware zorgde er ook voor dat het politiekorps het online register van zedendaders en misdaden tegen kinderen niet kan updaten. Via het register is het mogelijk voor burgers om informatie over zedendaders in hun buurt op te vragen. Door de infectie kan de website nu niet meer in realtime worden bijgewerkt. De Virginia State Police meldt dat de database offline wordt bijgewerkt. Zodra de malware van de werkstations is verwijderd waarmee het register wordt beheerd zullen de updates meteen worden doorgevoerd voor de "veiligheid en welzijn van het publiek", aldus het politiekorps. Volgens de verklaring heeft de infectie geen verdere invloed op het functioneren van de politie.

Reacties (1)
01-05-2017, 11:46 door Anoniem
Rapporteert over zeden; benoemt iets tot een kritiek systeem; begaat vervolgens de set kritieke fouten om clienten directe toegang te geven tot het kritieke platform en daar vervolgens geen backupplatform voor te hebben.

Hij zonder zonden werpe de eerste steen, maar dit is meneer Murphy wel heel gemakkelijk gemaakt!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.