image

Politie Zwolle draagt bodycams tegen drankmisbruik jongeren

donderdag 4 mei 2017, 15:57 door Redactie, 16 reacties

Om drankmisbruik door jongeren tegen te gaan start de politie in Zwolle een project met bodycams. Aanstaande vrijdag 5 mei wordt gestart met het project 'De Confrontatie'. Daarbij dragen agenten bodycams op hun kleding die worden aangezet op het moment dat zij een jongere aantreffen die ernstig onder invloed is. De politie zal in dit geval eerst hulp verlenen en indien nodig medische hulp inschakelen.

Vervolgens wordt de jongere naar het bureau meegenomen, waarna de ouders wordt gevraagd om de jongere op te komen halen. Jongeren die in een dergelijke toestand worden aangetroffen krijgen een Halt-verwijzing of, in het geval van recidive, een bekeuring uitgereikt. De jongere wordt een aantal dagen later samen met zijn ouders uitgenodigd om op het politiebureau de camerabeelden terug te kijken en te bespreken.

"Het doel van het bekijken van de beelden en het gesprek met jongere en ouders is om hen bewust te maken van de risico’s van het vertoonde gedrag en om herhaling van alcoholmisbruik te voorkomen", aldus de politie. Die waarschuwt ook voor het risico dat jongeren worden gefilmd en de beelden op sociale media verschijnen. De door politie opgenomen beelden worden nadat ze aan de ouders en jongere zijn getoond vernietigd.

Reacties (16)
04-05-2017, 16:01 door Anoniem
Uitgerekend op "bevrijdingsdag" de politiestaat uitroepen.
04-05-2017, 16:27 door Anoniem
De door politie opgenomen beelden worden nadat ze aan de ouders en jongere zijn getoond vernietigd.

De politie en andere overheden hebben vooral laten zien dat dit soort beloftes weinig waarde hebben.
Te vaak wordt informatie niet vernietigd, in het gunstigste geval worden zaken alsnog geseponeerd juist omdat men informatie stiekem toch had bewaard.

De politie zet vol in op big data.
Alleen al daarom is het 99,99999999999999 % niet geloofwaardig dat ze data zal vernietigen.
Met het vernietigen van informatie heb je immers minder aan big data.

En dan hebben we het nog niet eens over (gebrek?) aan centraal beheer van alle verschillende soorten systemen en backup beheer.
Data wissen?
Ik geloof er helemaal niets van, weer een belofte van niets tegen elke geloofwaardigheid in.
04-05-2017, 19:40 door Anoniem
@16:01
Wat een flauwe conclusie.
Het is juist goed om mensen te confronteren met beelden of uitspraken over hun gedrag.
Dan heb je nog kans dat ze hun gedrag gaan bijstellen.
Alcohol in hogere promillages veroorzaakt gedrag,waarbij remmen en dus ook schaamte wegvalt.
Goede zaak.
04-05-2017, 22:38 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: @16:01
Wat een flauwe conclusie.
Het is juist goed om mensen te confronteren met beelden of uitspraken over hun gedrag.
Dan heb je nog kans dat ze hun gedrag gaan bijstellen.
Alcohol in hogere promillages veroorzaakt gedrag,waarbij remmen en dus ook schaamte wegvalt.
Goede zaak.

@ 19:40 uur: ik ben het totaal mee je eens!
Zoals zo vaak hier is het vermogen tot differentiatie duidelijk zoek. Alcoholmisbruik is misschien de oorzaak vermoed ik.

Ga eens een weekendje meedraaien op een spoedeisende hulp afdeling van een ziekenhuis is mijn advies aan deze kortzichtige politiebashers/azijnpissers!
04-05-2017, 23:07 door Anoniem
Blijft me verbazen hoe mensen hier een mening hebben gevormd over politie. Ik ben zelf woonachtig in Zwolle en mag mij gelukkig prijzen met deze mensen in het blauw. In tegenstelling met de grote steden, geven ze hier om je als medemens. Bovendien hebben ze het bij de politie niet veel voor t zeggen. Alles is politiek en bobo gebeuren. Nederland een politiestaat? Droom lekker verder.
05-05-2017, 09:05 door Anoniem
Door Anoniem: Alleen al daarom is het 99,99999999999999 % niet geloofwaardig dat ze data zal vernietigen.
Wat een indrukwekkende precisie, met zoveel cijfers achter de komma! Effe rekenen, die nauwkeurigheid kan je alleen claimen als voor elk gegeven dat wel vernietigd wordt per Nederlander ruim 4 miljoen gegevens niet vernietigd worden. Dus zoveel hebben ze minimaal vastgelegd! Da's overtuigend, stukken overtuigender dan het rare idee dat beelden van dronken tieners, behalve om ze ermee te confronteren, eigenlijk volkomen oninteressant zijn. In een politiestaat is natuurlijk álles razend interessant waar je in de toekomst burgers mee kan chanteren.
05-05-2017, 09:27 door Anoniem
Politiemensen zijn ook gewoon lieve mensen met vrouwen en kinderen. Het waren ook vaak gewone politiemensen die hun werk deden tijdens de bezetting in de jaren '40 - '45. Gewoon een Jood verbaliseren die ergens op een fiets in een park reed waar dat niet mocht. De Jood moest zich melden en werd nooit meer teruggezien. En de agent? Die deed gewoon zijn werk.

Dan nu de bodycam. Het is gewoon je werk doen, de politie kun je wel vertrouwen, de overheid idem dito, toch...?

De glijdende schaal gaat haar intrede doen, kwestie van tijd. Al zo vaak werd bewezen dat het is begonnen met kleine stapjes! In 1942 werd, op last van de bezetter en voorgekookt door rijksambtenaar Jacobus Lambertus Lentz, (hij schreef er zelfs een 400 bladzijde tellend boek over) iedere inwoner van Nederland (v.a. 15 jaar) verplicht het persoonsbewijs bij zich te dragen. Hoe treffend is het, dat het 60 jaar later opnieuw verplicht werd, het id-bewijs te tonen op last van de vragende ambtenaar!

De controle neemt toe, het verzamelen en koppelen van (persoonlijke en medische) gegevens neemt toe, de kennis over het doen en laten van de burgers neemt toe en kennis is macht. Bij wie en van wie is de macht? Juist... bij en van de overheid, die je kon vertrouwen, weet je nog?

De vraag is niet in de eerste plaats of iemand iets van u mag weten, de vraag is waarom iemand iets van u zou willen weten en wat er met die wetenschap gedaan gaat worden. "Wie de geschiedenis niet kent is gedoemd ze te herhalen"
05-05-2017, 10:42 door ph-cofi
Aan allen die deze opvoedkundige taak van de politie niet wensen: waar zijn de ouders???
Zorg ervoor dat jouw kind niet laveloos in de greppel is gevallen (of midden op de rijbaan naast de fiets ligt te slapen), dan zal niemand jouw kind registreren.
05-05-2017, 11:02 door Anoniem
Door Anoniem: Uitgerekend op "bevrijdingsdag" de politiestaat uitroepen.

Ik zou eerder afvragen waar zijn de ouders van die dronken gasten? Waarna de ouders ook nog eens zeggen, dat hun kinderen dit nooit zouden doen.

Ik ben juist heel blij hiermee. Laat die dronken gasten maar eens zien wat ze voor een malloten zijn, als ze dronken zijn. Persoonlijk zou ik ze ook eigenlijk aansprakelijk willen stellen voor alle kosten die maakt worden om die dronken gasten te beheersen. Als zo'n inzet van niet nodig zou zijn voor dit soort idioten, dan zouden ze hun werk eens kunnen besteden waar het echt nodig dit.

Dus die politie staat van jou, die bestaat helemaal helemaal niet in Nederlands. Loop eens een weekje/maandje mee met de politie... En durf dan nog eens zo'n verschrikkelijke domme opmerking te maken. Triest dat je zo'n opmerking durft te maken, in een vrij land, op "bevrijdingsdag".
05-05-2017, 11:35 door Briolet
En wat is de nieuwswaarde van dit artikel? In Amersfoort en Bergen op Zoom doen ze dit al veel langer. (resp 4 jaar en 1 jaar) :https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/05/kijk-zo-zie-je-er-dronken-uit-6071873-a1539933
05-05-2017, 13:19 door Anoniem
Door Anoniem: Politiemensen zijn ook gewoon lieve mensen met vrouwen en kinderen. Het waren ook vaak gewone politiemensen die hun werk deden tijdens de bezetting in de jaren '40 - '45. Gewoon een Jood verbaliseren die ergens op een fiets in een park reed waar dat niet mocht. De Jood moest zich melden en werd nooit meer teruggezien. En de agent? Die deed gewoon zijn werk.
En als die niet zijn werk deed, zag je hem niet meer terug.

En zo zijn er nog honderden van dit soort dingen verzinnen.
Altijd jammer dit soort vergelijkingen. Dit soort reacties vertellen juist meestal genoeg, en eigenlijk niets.


Dan nu de bodycam. Het is gewoon je werk doen, de politie kun je wel vertrouwen, de overheid idem dito, toch...?

De vraag is niet in de eerste plaats of iemand iets van u mag weten, de vraag is waarom iemand iets van u zou willen weten en wat er met die wetenschap gedaan gaat worden. "Wie de geschiedenis niet kent is gedoemd ze te herhalen"
Geschiedenis laat ook zien, dat dronken jongeren niets leren en het gewoon herhaalt wordt... ieder weekend.
Geschiedenis laat ook zien, dat we verwachten dat de politie ons beschermt als wij ze nodig hebben.
Geschiedenis laat ook zien, dat veel mensen niet te vertrouwen zijn. Criminelen en fouten personen genoeg. Wie bellen we dan als een probleem hebben? En van wie verwachten we dat ze meteen alle actie ondernemen om ons probleem op te lossen?
Geschiedenis laat ook zien, dat we verwachten dat de politie al onze problemen oplost, die we zelf veroorzaakt hebben.
Geschiedenis laat ook zien, dat de politie vaak machteloos staat. Maar wij wel alles verwachten van de politie.
Geschiedenis laat ook zien, dat als de politie een foutje maakt, alles meteen groot uitvergroot wordt.
Geschiedenis laat ook zien, een verachte alles mag, en de politie niets mag.

Geschiedenis laat ook zien, dat er veel mensen er eigenlijk niets van begrijpen.......

En de geschiedenis.... Dat ben je zelf, mocht je het nog niet door hebben.
05-05-2017, 13:40 door [Account Verwijderd]
Door Briolet: En wat is de nieuwswaarde van dit artikel? In Amersfoort en Bergen op Zoom doen ze dit al veel langer. (resp 4 jaar en 1 jaar) :https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/05/kijk-zo-zie-je-er-dronken-uit-6071873-a1539933

Onbegrijpelijke kortzichtigheid en/of tunnelvisie.

Alles dat algemeen onder de aandacht komt om pubers van een generatie die nu zwaar de kans loopt op volwassen leeftijd een 'hersenverweking', Syndroom van Korsakov, slokdarmkanker, levercirrose, aderverkalking of erger (kan het erger?) te 'comazuipen', en voor dit kwaad te behoeden, heeft telkens weer enorme nieuwswaarde @ Briolet!
05-05-2017, 14:00 door Briolet
Door Aha:Alles dat algemeen onder de aandacht komt om pubers …
… voor dit kwaad te behoeden, heeft telkens weer enorme nieuwswaarde @ Briolet!

Bij plaatsing in een algemene krant heb je gelijk, maar niet bij een forum dat over security gaat. Als er een nieuwe techniek gebruikt wordt hoort het hier, maar niet als iets voor de zoveelste keer gebeurd en maar zijdelings met security te maken heeft.

Dan was een update over de resultaten in Amersfoort veel zinvoller geweest, hoewel ik ook daar de relatie met dit forum mis.
05-05-2017, 14:39 door Anoniem
Door Briolet: En wat is de nieuwswaarde van dit artikel? In Amersfoort en Bergen op Zoom doen ze dit al veel langer. (resp 4 jaar en 1 jaar) :https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/05/kijk-zo-zie-je-er-dronken-uit-6071873-a1539933

Ja het heeft nieuwswaarde als je de rode lijn ontwaart.
De rode lijn in het maken van eigen beleid langs en over de kaders van de wet.
De rode lijn in het willen beïnvloeden van beleidsmakers, publieke opinie en de rechtspraak
https://freedominc.nl/politie-breekt-preventief-in-en-overtreedt-daarmee-de-wet/
http://www.ad.nl/binnenland/politie-misbruikt-zaak-boef~a9ea7263/

De politie doet allang niet meer gewoon haar werk.
Men is vooral heel hard bezig technische manieren te verzinnen om alles wat ze hebben laten liggen aan werk mediageniek op te lossen.
Niet wij maar de politie bepaalt zelf wel eventjes hoe de rechtsstaat en haar regeltjes geïnterpreteerd en toegepast moeten worden, dat is de rode lijn.

Dat uitgerekend in Zwolle bij wijze van extreem hoge uitzondering er een agent nog eerlijk vooruit kwam ook, bij benadering; 'Ja inderdaad, ik hield je staande omdat ik het verdacht vond dat jij met je Surinaamse bruine bekkie in een grote witte 'patser'-SUV reed en ik niet wist dat jij een bekende Nederlander was', kan niet verhullen dat het steeds harder gaat.
http://www.nu.nl/binnenland/4270171/agenten-vingers-getikt-aanhouden-rapper-typhoon-huidskleur.html

Integendeel, het legde pas echt bloot hoe eenzijdig men denkt over neutraliteit in de ambtsuitoefening, hoe bevooroordeeld men is, hoe ontzettend niet bereid veel dienders zijn om naar zichzelf te kijken en te erkennen dat zij geen rechters zijn maar mensen met veel te veel racistische vooroordelen.
Steeds harder de verkeerde kant op.
http://nos.nl/artikel/2110440-onder-elkaar-vinden-agenten-niks-mis-met-etnische-profilering.html

Aan dat laatste oplossen wordt nu mede dankzij die rapper gewerkt middels interne trainingen.
De rapper is nog wel eens per ongeluk staande gehouden en mocht weer verder rijden, "sorry, het stopteken was voor de auto achter jou bedoeld" (heeel geloofwaardig, 'by the way' ; het domein "slechte-excuses.nl" is nog vrij).

Het is vanwege de continue dreiging van bewust ontsporend gedrag dat deze politieorganisaties kort en strak moeten worden gehouden. Politieambtenaren moeten de wet uitvoeren!
Wat zij niet moeten maar wel doen is de wet breken, proberen zelf te maken door haar te beïnvloeden, zij hoort niet via proefjes precedentwerking forceren. Maar ze doet het wel, voortdurend.

Want, edelsteentjes meneer van het nrc linkje, er wordt bewust misbruik gemaakt van precedent werking, in de hoop dat het argument van we doen het al leidt tot opheffen van regels die de heren niet uitkomen.
Dat wordt bewust in de pers gelegitimeerd onder excuus van zogenaamd goedbedoelde acties, natuurlijk is iedereen tegen kp, is iedereen tegen terrorisme, is iedereen tegen overlast of is iedereen tegen drugsmisbruik.
Alleen wordt de rechtsstaat bewust op de helling gezet en altijd gekoppeld aan items om het te kunnen legitimeren.

Onze vrijheid wordt stapje voor stapje opgeheven door diensten die uit eigen organisatie belang vinden dat de rechtsstaat daarvoor mag wijken.
Blijf kritisch, blijf zaken scheiden en laat je geen publiek oor aannaaien door de marketeers van de afdeling politie-pr.

Wakker worden!
5 mei is geen reden om niet op te letten en selectief doof te blijven,
ook niet in zwolle omdat by the wayne er toevallig optreedt


De verdachte patserbak
https://nos.nl/data/image/2016/05/31/286691/xxl.jpg

Dit was maar een mitsubi.
Gek genoeg worden in sommige wijken de in file opgestelde 4wd patserbakken voor vele lagere scholen dan weer niet stelselmatig gecontroleerd.
Best raar, want misschien zitten daar ook wel kpatsers tussen.

Dat gebeurt natuurlijk niet, weet je waarom niet?
Predictive policing werkt op basis van alles wat afwijkt, alles profileren wat afwijkt en het later legitimeren is het nieuwe beleid.
In een witte maatschappij zijn witte patsers zijn normaal en allochtone patsers niet.
Wit is goed, en 'zwart' is fout.
Alleen is de maatschappij niet wit meer, het enige dat wel vooral wit blijft is de politie zelf en haar gedrag.
Nou ja, op het vlak van publicitair proberen witte voetjes te halen dan.
En dat werkt nog best goed ook gezien de vele naïeve reacties hier.

Best opvallend ineens, het is natuurlijk niet verboden op buiten dat beroemde eigen intranet zelf ook anoniem mee te reageren en ook hier de publieke opinie te proberen beïnvloeden in eigen voordeel.

O, ja, hoe neutraal is die webcam eigenlijk?
Want dit bericht is slechts bedoeld als opmaat voor brede inzet van de webcam, die pubers zijn slechts een middel om iets anders voor elkaar te krijgen; standaard alles filmen.
Niet neutraal die webcam.
https://arstechnica.com/tech-policy/2017/05/cop-fakes-body-cam-footage-prosecutors-drop-drug-charges/
05-05-2017, 16:15 door Anoniem
Je kan het probleem ook zoeken bij de legale status van alcohol, waar andere middelen die bewezen minder schadelijk zijn wel als "niet legaal" bestempeld zijn. Lang leve de logica in Nederland.
05-05-2017, 20:12 door Anoniem
Het is inmiddels zo dat ik bijna niet meer in het openbaar mijn mening durf te geven over dit soort kwesties.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.