image

Zakelijke versie Windows 10 kan Edge in container draaien

vrijdag 5 mei 2017, 09:43 door Redactie, 1 reacties

Microsoft heeft een nieuwe testversie van Windows 10 uitgebracht die het mogelijk maakt om Edge in een beveiligde container te draaien. Dit moet gebruikers tegen malware en andere aanvallen beschermen. Edge beschikt al over een sandbox, maar via de Windows Defender Application Guard voor Edge draait de browser in een eigen gevirtualiseerde container, die de browsersessie van het systeem isoleert.

Application Guard maakt gebruik van Microsofts Hyper-V virtualisatietechnologie om op de hardwarelaag een nieuwe versie van Windows te starten, met een aparte kopie van de kernel en de minimale Windows Platform Services om Edge te draaien. De onderliggende hardware zorgt ervoor dat deze losse Windowskopie geen toegang tot de normale omgeving van de gebruiker heeft. Netwerkbeheerders kunnen instellen dat deze container alleen voor onbekende of onbetrouwbare sites wordt gestart.

In het geval de gebruiker naar een bekende of vertrouwde site gaat wordt de normale versie van Edge geladen. Zodra de gebruiker klaar is met surfen wordt de aangemaakte container verwijderd. Windows Defender Application Guard is alleen beschikbaar voor de Windows 10 Enterprise Edition en Hyper-V. Computers moeten Microsoft Hyper-V kunnen draaien om Application Guard te kunnen gebruiken.

Image

Reacties (1)
05-05-2017, 10:17 door Vixen
Kan wellicht wat Compatibiliteit problemen geven en misschien performance issues, maar dit lijkt mij een uitstekende ontwikkeling. Als dit nou eens standaard zou gaan zetten.

In elk geval laat Microsoft zien dat ze echt bezig zijn met het beveiligen van hun goede browser, Edge. Ik ben zelf een 100%Chrome fan, maar Edge vind ik ook uitstekend.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.