Privacy - Wat niemand over je mag weten

Kan de berichtenbox/mijnoverheid straks gelukkig weer op de schop?

07-05-2017, 10:12 door Anoniem, 3 reacties
Ik zag dat in februari een intentieverklaring getekend is door onder andere de Belastingdienst en verschillende ministeries en instellingen en bedrijven om het e-mail verkeer veiliger te maken.

De gehele tekst is hier te lezen: https://nl.internet.nl/news/nederland-voor-veilig-emailverkeer/

De link naar de intentieverklaring zelf staat onderaan de pagina.

Al wat tekst uit de pagina hieronder ter informatie:

Bedrijfsleven, brancheorganisaties en overheid gaan gezamenlijk misbruik zoals phishing en het afluisteren van e-mail aanpakken. Daartoe hebben zij met steun van het ministerie van Economische Zaken de ‘Veilige E-mail Coalitie’ opgericht. Dit is vandaag bekend gemaakt tijdens het symposium van het Forum Standaardisatie.

Up-to-date standaarden maken e-mail aanmerkelijk veiliger E-mail wordt aanmerkelijk veiliger door invoering van de gestandaardiseerde echtheidskenmerken DMARC+DKIM+SPF (bij verzending) en de controle daarop (bij ontvangst). De standaarden STARTTLS+DNSSEC+DANE zorgen voor versleuteling van de communicatie tussen de emailsystemen van providers, waardoor e-mail niet zomaar kan worden afgeluisterd.

Het initiatief is tot stand gekomen onder regie van Ministerie van Economische Zaken en Forum Standaardisatie. De coalitie heeft de support van Platform Internetstandaarden (Internet.nl), waarin de volgende partijen deelnemen: Dutch Hosting Provider Association (DHPA), ECP, Forum Standaardisatie, Internet Society internationaal, Internet Society Nederland, ISPConnect, Ministerie van Economische Zaken, Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), NLnet, NLnet Labs, RIPE NCC, SIDN en SURFnet.
Reacties (3)
07-05-2017, 15:22 door Anoniem
Nee natuurlijk niet. Dat is een andere afdeling. En verankerd in de wet. Dus dat feest krijg je niet meer weg.
07-05-2017, 18:27 door Anoniem
Door Anoniem: Nee natuurlijk niet. Dat is een andere afdeling. En verankerd in de wet. Dus dat feest krijg je niet meer weg.
En de vraag was ?
07-05-2017, 19:58 door Anoniem
Eindelijk, want de grote providers werken al jaren met starttls. Het gros van de bevolking heeft de email in het buitenland, dus hotmail of Gmail. Dat is per definitie onveilig. Als de overheid de veiligheid van burgers naar zich toe wil trekken en veel bewuster wil worden van hackpatronen , phishing enz zouden ze eens kunnenaar overwegen om gratis email aan te bieden voor alle Nederlanders. Te denken valt ook aan dat vergeten project voor een Europese zoekmachine. Neelie Kroes, u weet wel
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.