Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

url versturen via FB messenger wordt gecontroleerd?

07-05-2017, 21:32 door Anoniem, 5 reacties
Sinds vandaag ben ik er achter gekomen dat de url's die ik via FB messenger (desktop) in een bericht verstuur, worden gecontroleerd. Iemand daar al eens iets over gehoord? Ik ben bezig om een prive site op te zetten en doe dit via een programma genaamd HFS. Elke keer als ik via messenger iemand uitnodigde om op de site te kijken wordt het bericht niet verstuurd als de url er in staat, maar ik zie wel na een paar seconden dat er een vreemd adres probeert in te loggen. Ik heb een paar van de adressen eens opgezocht en het blijkt dat die allemaal op naam van Facebook geregistreerd staan. Nou heb ik wel niets te verbergen, maar vindt het toch erg vreemd dat dit gecontroleerd wordt en dat de berichten ook niet verzonden worden, verzend ik een bericht zonder een url er in, dan worden ze altijd direct verstuurd.. Iemand bekend met deze rare gang van zaken?
Reacties (5)
08-05-2017, 09:17 door Anoniem
Als je even nagaat wat FaceBook doet bij andere sites zou je het volgende moeten opvallen: wanneer je een url probeert te plaatsen wordt die doelpagina gescraped, dat is de verbindingspoging die je ziet.

Als tijdens het scrapen echter iets catastrofaal fout gaat, neemt FB aan dat de link malafide is en weigert deze te versturen.

Er valt natuurlijk van beide kanten wat van te zeggen :)
08-05-2017, 15:02 door Anoniem
Bedankt voor je antwoord, maakt voor mij een hoop duidelijk.. Nooit geweten dat er gescraped werd en wist niet eens dat die manier van checken bestond..:-) Ben door je antwoord weer een hoop wijzer geworden en heb gelijk een antwoord gevonden op mijn "probleem" Thanks!!!
08-05-2017, 15:51 door Vandy
Facebook gooit ze in hun cache, zodat je met een beetje fantasie ook andere URLs kunt achterhalen: https://hackernoon.com/why-you-shouldnt-share-links-on-facebook-f317ba4aa58b

Ik lees overigens in het bovenstaande artikel dat het inmiddels aangepast zou zijn.
08-05-2017, 15:59 door johanw
WhatsApp doet dat ook,op Android in elk geval. Als ik een URL stuur zet hij er een plaatje bij met een mini-screenshot van de pagina. Ik weet niet of dat lokaal op de telefoon gegenereerd wordt of via een server.
09-05-2017, 19:04 door Anoniem
Eveneens doet facebook links met keywords (pornografische content bv.) niet delen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.