image

Datingsite Guardian Soulmates lekte e-mailadressen gebruikers

maandag 8 mei 2017, 16:45 door Redactie, 0 reacties

De datingsite van de Britse krant The Guardian heeft door een menselijke fout bij een derde partij de e-mailadressen en gebruikersnamen van een onbekend aantal gebruikers gelekt, die vervolgens seksueel getinte spamberichten ontvingen. Dat laat de BBC vandaag weten.

Gebruikers van Guardian Soulmates, dat 38 euro per maand kost, klaagden al zes maanden geleden over spamberichten die ze op adressen ontvingen die speciaal voor de datingsite waren aangemaakt. Eind april bevestigde Guardian Soulmates het datalek. Volgens een woordvoerster zorgde een menselijke fout bij een leverancier ervoor dat de gegevens zichtbaar waren. De naam van dit bedrijf, dat technologie voor de website levert, is niet bekendgemaakt.

Naar aanleiding van het datalek worden zowel de processen als leveranciers onder de loep genomen. De woordvoerster van de datingsite benadrukt dat er alleen e-mailadressen en gebruikersnamen zijn gestolen, maar dat deze informatie wel is te gebruiken om openbare online profielen van gebruikers te vinden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.