image

Opera lanceert vernieuwde browser "Reborn"

woensdag 10 mei 2017, 13:07 door Redactie, 8 reacties

Opera heeft vandaag een vernieuwde browser gelanceerd onder de codenaam "Reborn" die allerlei nieuwe features en verbeteringen bevat. Eerder dit jaar kwam de browserontwikkelaar al met een conceptbrowser genaamd "Neon". Verschillende onderdelen van Neon zijn nu aan Opera toegevoegd.

Volgens Opera is het de hoogste tijd om opnieuw over de browser na te denken. "Sociale messengers hebben ons leven compleet veranderd, door ons op hetzelfde moment te laten werken, nieuwe dingen te ontdekken en te laten communiceren. Deze verschuiving is door de smartphone gekomen, maar desktops en laptops, die in theorie krachtigere multitaskingtools zijn, zijn achtergebleven", zegt Krystian Kolondra van Opera. De nieuwe Opera-browser combineert dan ook browsen en chatten.

Verder biedt Opera gebruikers nu meer controle over het blokkeren van advertenties. De ingebouwde adblocker kan per pagina worden in- of uitgeschakeld. Daarnaast is het beheer van te blokkeren advertenties veranderd. Standaard worden de blocklists genaamd Easylist en EasyPrivacy geladen, maar gebruikers kunnen ook regionale of aangepaste lijsten laden. Verder waarschuwt Opera ook voor het invoeren van wachtwoorden of creditcardgegevens op http-sites. Volgens StatCounter heeft Opera op de desktop een wereldwijd marktaandeel van 2 procent. In Nederland wordt de browser door 5 procent van de desktopgebruikers gebruikt.

Reacties (8)
10-05-2017, 13:49 door Anoniem
Vandaag geïnstalleerd op xubuntu, ziet er gaaf uit en is erg snel t.o.v. firefox. Wat ook fijn is dat whatsapp for the web in de snelkiezer zit.
10-05-2017, 14:14 door Anoniem
"Wat ook fijn is dat whatsapp for the web in de snelkiezer zit."

De snelkiezer... dat kloteding dat je zo snel mogelijk uit zet.
10-05-2017, 15:07 door Anoniem
"www.messenger.com needs to access your camera and microphone. To revoke this permission, remove the Facebook Messenger from the sidebar."
En dat zelfde geld voor WhatSucks.
Bedenkelijke eis ...
10-05-2017, 19:10 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 10-05-2017, 20:25
Door Anoniem: "www.messenger.com needs to access your camera and microphone. To revoke this permission, remove the Facebook Messenger from the sidebar."
En dat zelfde geld voor WhatSucks.
Bedenkelijke eis ...

Dat hebben we allemaal zelf veroorzaakt want we willen massaal gratis browsers. Het moet ook allemaal 0 € kosten hé?
Voor niets gaat de zon op. Dus gebruik je geen, als ik het rijtje compleet heb, IE, Safari of Edge, maar een andere dan ben- of is jij/ik/iedereen het produkt, hoewel ik steeds vaker denk dat iedereen met een digitale doos van welke komaf ook, een onnozele slaaf van zijn favoriete software is.

Maar goed. Ik ken maar een browser waarvoor je een licentie moest kopen na een test periode. iCab.
Mislukte dus 'grandioos' want het most en mot (nog steeds) allemaal voor nop.

p.s ik heb ook boter op mijn....kop.

edit: iCab is blijkbaar nog actueel: http://icab.de/ (Grappig! ik kende het alleen van classic Mac OS)
10-05-2017, 21:28 door Anoniem
"Het moet ook allemaal 0 € kosten hé?"
Hoor je mij niet zeggen, ik gebruikte Opera al toen het nog een betaalde versie was (1998, +/- 80 gulden)
11-05-2017, 09:01 door Jodelie
Merkwaardig dat je kennelijk moet betalen wanneer je gesteld bent op je privacy. Het begint al met VPN, het dichttimmeren van Windows 10 etc...
11-05-2017, 09:10 door Anoniem
Door Jodelie: Merkwaardig dat je kennelijk moet betalen wanneer je gesteld bent op je privacy. Het begint al met VPN, het dichttimmeren van Windows 10 etc...

Nee dat lees je verkeerd; ze verdienen inkomsten via advertenties en zo kunnen ze hun werk rechtvaardigen.
Als jij geld doneert en ze kunnen daar van rondkomen zullen de advertenties en andere tracking meuk verdwijnen.
Lynx werkt trouwens wel prima in je cmd prompt.
11-05-2017, 22:37 door [Account Verwijderd]
Door Jodelie: Merkwaardig dat je kennelijk moet betalen wanneer je gesteld bent op je privacy. Het begint al met VPN, het dichttimmeren van Windows 10 etc...

Ja daar heb je gelijk in, maar ik zou eerder zeggen: het is niet abnormaal mits een onderlinge data-uitwisseling zuiver aan de betreffende software gerelateerd blijft. (Daarover zo dadelijk.)
Getransponeerd op de werkelijkheid: Als je gesteld bent op privacy moet je gordijnen voor je ramen kopen.
Maar als een softwarefabrikant méér van je wil weten dan een regelmatige digitaal gestuurde evaluatie van de werking van de betreffende software en daar alle moeite voor doet om het van je computer te halen vind ik het ook wel groots abnormaal dat je voor hun licentie moet betalen. Het extraatje dat in hun servers wordt geslurpt en waar zij dus blijkbaar hevige interesse voor tonen (wat het ook mag zijn dan ook) zou het fatsoen in evenwicht moeten houden en erin resulteren dat je dan wél de hele bits en bytes mikmak cadeau krijgt. Dan is het nog te (zuur)pruimen mits ook kenbaar gemaakt wordt wat precies wordt gesnoept, anders vind ik het - en ik denk de meesten - ordinair spioneren.
Maar het bewustzijn dat er gesneakt wordt in je digitale doos is/blijft tóch altijd een kriebelige factor die niet loslaat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.