image

NSA waarschuwde Frankrijk over Russische hacks

woensdag 10 mei 2017, 12:26 door Redactie, 3 reacties

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA heeft de Franse inlichtingendiensten gewaarschuwd over Russische aanvallen tegen het campagneteam van de Franse president Emmanuel Macron. Volgens NSA-directeur Mike Rogers had de inlichtingendienst Russische activiteiten ontdekt die tegen Macron waren gericht, zo liet hij tijdens een hoorzitting van een Amerikaanse senaatscommissie weten.

Het ging om de diefstal van duizenden e-mails en bestanden uit de mailboxen van campagnemedewerkers van Macron, zoals vorige week bekend werd. Volgens Rogers zag de NSA hoe de Russen een deel van de Franse infrastructuur waren binnengedrongen. Vervolgens werden de Franse diensten gewaarschuwd en bood de NSA hulp aan. Om welke infrastructuur het precies ging liet Rogers niet weten.

De NSA zou ook met de Britse en Duitse inlichtingendiensten overleggen in aanloop naar de verkiezingen in deze landen. Rogers vergeleek de aanvallen op Macron met die tegen Hillary Clinton waren gericht. De NSA stelde eerder al dat Rusland achter de aanvallen op Clinton zat.

Image

Reacties (3)
10-05-2017, 15:27 door User2048
Volgens Rogers zag de NSA hoe de Russen een deel van de Franse infrastructuur waren binnengedrongen.
Kan de NSA dat zien zonder zelf ook in de Franse infrastructuur te zitten?
10-05-2017, 23:23 door Anoniem
@User2048,

Valide opmerking. Ze houden overal in Europa een vinger aan de pols. Hoe lang wordt de Russische kaart nu al niet gespeeld sinds medio 2016 ongeveer? Het lijkt wel blokmuziek van een draaiorgel.

Overal zitten ze, die Russische hackers, bij alle kleine RBN hostertjes in het zuiden des lands bijvoorbeeld.

Herhaal alles weer opnieuw en het gemeen gelooft de MSM propaganda opnieuw. Aandachtscurve van de goudvis. We hebben nieuwe investeringen nodig, moderniseer de NATO. Herhaling is de kracht van de reclame, jongens. Het westers militair industrieel complex is er goed in. De koude ooorlog is weer volop terug.
11-05-2017, 10:43 door Anoniem
Of misschien is de NSA het al die tijd zelf geweest; ze is immers in een ideale positie daarvoor en heeft een speelkaart zeer gelijk aan de terreur-en-kinderporno-kaart...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.