Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

opera webbrowser vreet geheugen ?

13-05-2017, 00:40 door ben987, 5 reacties
Laatst bijgewerkt: 13-05-2017, 00:50
weet niet in welk topic dit moest als het fout is zie ik het wel.
.
maar goed, de titel zegt eigenlijk alles al, was overgestapt van ff naar opera want ff werd steeds trager en opera is best wel snel maar vreet wel enorm ram geheugen.
met 8 geopende tabbladen (waarvan 2 ytoube) ben ik gewoon 1.2 gig aan geheugen kwijt. (deze tabladen start opera standaard mee op zodra ik de laptop aanzet en de bwrowser open)..
kan ik hier iets aan doen ?
voor de rest blijft opera best redelijk snel maar krijg af en toe dus wat geheugen problemen want heb ook maar een ram van 4 gig ( is de max).

bvd, ben.
Reacties (5)
13-05-2017, 01:12 door [Account Verwijderd]
Hoi Ben,

Ik weet van Chrome dat elke plugin een eigen thread draait en geheugen neemt, maar zeker niet zoveel als jij beschrijft.

Als je taakbeheer start (details) kun je dan zien waar het meeste geheugen aan op gaat ?
13-05-2017, 01:46 door ben987
Door NedFox: Hoi Ben,


Ik weet van Chrome dat elke plugin een eigen thread draait en geheugen neemt, maar zeker niet zoveel als jij beschrijft.

Als je taakbeheer start (details) kun je dan zien waar het meeste geheugen aan op gaat ?
hallo nedfox, nee, bij taakbeheer staat nu op het moment van schrijven 16 x opera internet browser vermeld (allemaal dezelfde vermelding dus) , de hoogste verbruikt 168 mb e,n loopt af naar de laagste 13 mb.
13-05-2017, 07:21 door Anoniem
Ik had dit ook op een computer met 3 GigaByte ram. Er zitten nieuwe plug-ins in de nieuwe Opera, Facebook en Messenger. Ik ga ze ook uitschakelen. Verder het snel dial scherm kan je de Google zoek box disablen. En er zijn meer opties voor laag ram.

Vreemd genoeg was de nieuwe Opera maar 1 keer na installatie zo veel eisend. Na configuratie en fraai dingen uitzetten en een reboot geen probleem meer.

Bij Chrome gaat alle data naar Google, bij Opera naar China denk ik, maar ik gebruik Opera omdat het heel snel is op oude video hardware zoals laptopts van 8 jaar oud met weinig geheugen.

Ooh, en YouTube video vreet 60 beelden of 30 beelden ram per seconde, een EnzoKnol video in 60 frames per seconde in 1920x1080 in 32 bit, is =3,981,312,000 bytes per seconde ofwel 3 GigaByte Ram per seconde voor een HD video weergeven. Met truukjes zoals Chroma Sub Sampling wordt dat bijvoorbeeld een halve gigabyte.
13-05-2017, 13:30 door Anoniem
Ben erachter hoe je die nieuwe social media plugins op de zijbalk uitschakeld in Opera Reborn zoals het nu heet, de opvolger van Opera Neon.

Klik met je rechter muisknop als je rechtshandig bent op de grote lange (zij) balk dan komt er een menu met welke plugins je wilt hebben. Ik hoefde alleen facebook uit te vinken en messenger uit te vinken.

Daarna Opera opnieuw starten. En verder die animaties vind ik ook niet nodig eigenlijk, ga nog verder kijken bij opera://flags

Mocht je echt iets verkeerds doen, de Opera gebruikers account profiel opmaak staat in C:\gebruikers\jenaam\appdata\Local\Opera
waarbij jenaam de accountnaam is die je Windows heeft. Die Opera map daar kan je via verkenner pas bereiken als je verborgen bestanden weergeven hebt gekozen in Windows verkenner. In linus is het gewoon ~\.Opera

Die map kan je gewoon hernoemen naar Opera.old of iets dergelijks. Maar dat is alleen als je echt dingen gaat doen in opera://flags
13-05-2017, 23:06 door ben987
nou, heb nog van alles geprobeerd bij de instellingen en paar dingen uit gezet bij opera://flags maar het veranderd weinig.
iemand nog suggesties ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.