image

Vingerafdruk voor Belgische id-kaart niet in database

zondag 14 mei 2017, 09:48 door Redactie, 9 reacties

Belgische burgers die een identiteitskaart aanvragen zullen straks hun vingerafdruk moeten afstaan, maar die zal niet in een database worden opgeslagen. De gegevens blijven alleen op de chip van de biometrische identiteitskaart. In eerste instantie waren er plannen om die in een centrale database te bewaren.

Daar is nu toch vanaf gezien, zo meldt de Gazet van Antwerpen. De Belgische minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon wil met het systeem identiteitsfraude tegengaan. De Vlaamse liberale waren eerst tegen het plan, omdat hierdoor alle Belgen in "terreurverdachten" werden veranderd. De partij is nu toch akkoord gegaan, maar heeft wel gesteld dat de database er niet mag komen. Het nieuwe systeem zal geleidelijk worden ingevoerd, als burgers hun id-kaart moeten vernieuwen of voor de eerste keer aanvragen.

Reacties (9)
14-05-2017, 10:12 door Anoniem
Jammer... ik zag dat de belgische minister Charles Michel nogal openlijk het boetekleed aan trok toen hij zij "Ja, ik heb spijt van de stem om de Wahhabist toko (Saoedi Arabie) (wiens vlag toch altijd wel veel op de eerste IS vlaggen leek voordat ze van groen naar zwart gingen) toe te laten tot de VROUWENRECHTEN club van de VN"... Toen dacht ik nog "hmm, in ieder geval ballen dat ie toegeeft dat het nogal dom was een land wat bekend staat om vrouwen naar hun aanrecht te slaan met stokken en dat 'beschermen' noemen"...

Nu vind ik belgen weer dom als ze denken dat ze vingerafdrukken kunnen afnemen, deze in een centrale database stoppen voor de productie van deze paspoorten, en dan denken dat er geen centrale database is voor het grasduinen en het per definitie criminaliseren van alle Belgen...

Wellicht hebben de Belgen dezelfde pepernoten gekregen als de Nederlandse overheid.
Snoepreisje naar Disneyworld voor iedereen die voor stem om van iedereen vingerafdrukken af te nemen en deze in een centrale database in Frankrijk op te slaan met een RSYNC naar de NSA database natuurlijk...
Iederen voor? mooi...
Oja, en je mag je laptop niet meer meenemen naar Disneyworld... want ja, jullie Nederlanders zijn zo'n verderfelijk land...
14-05-2017, 10:43 door Anoniem
Hoe zit het eigenlijk met onze, illegaal verkregen, vingerafdrukken die vernietigd moesten worden. Ik dat inmiddels gebeurd?
14-05-2017, 12:18 door Anoniem
Kijk, zo doe je dat. Je stelt eerst voor het keurslijf vijf tandjes strakker te doen, en dan laat je er eentje schieten. "Geen groot probleem, toch?" Haha stomme burger, toch weer mooi vier tandjes aangehaald. En volgend kabinet nieuwe ronde nieuwe kansen!

Dan te bedenken dat ze daar wel een minister van privacy hebben. Doet die gast ook nog wat?
14-05-2017, 13:15 door swake - Bijgewerkt: 14-05-2017, 13:17
In ons Belgisch apenlandje hebben onze ministers veel fantasie maar weinig verstand !!! Nu zal minister Jambon zeer fier zijn want zijn uitvinding zal doorgevoerd worden . Anderen zoals Vincent Van Quickenborne en Alexander de Croo , kunnen nu al aan het bleiten zijn, waarom onze uitvinding niet? In ons apenland had men al voorgesteld om de huidige elektronische identiteitskaart te gaan vervangen door de SIM kaart van je GSM . De politie houd je tegen en vraagt naar je elektronische identiteitskaart . Sorry meneer de agent als ik op stap ga wil ik niet gestoord worden en neem ik mijn GSM niet mee , dus je begrijpt al dat ik mijn elektronische identiteitskaart dan ook niet bij mij heb . Niemand kan je verplichten om in bezit te zijn van een GSM en niemand kan je ook maar verplichten die overal mee te nemen .
Al wat op de chip staat word eerst in een databank gestopt .In die databank zitten alle gegevens over jou sinds je geboorte . in die databank zitten zelfs verkeersovertredingen waarvoor je al voor de politierechter bent moeten voor verschijnen en een veroordeling hebt gekregen van een politierechter . En dan beweren onze Belgische politierechters hier dat zij in hun database niet kunnen controleren welke veroordelingen een andere politierechter al heeft uitgesproken , In zulk kluchtenland leef ik .Vanuit de databank word dan alles op de chip van je eID geplaatst . Nu moet minister Jambon mij eens uitleggen hoe hij dat gaat regelen . Misschien kent minister Jambon wel een toverspreuk , adacadabra tover de vingerafdruk op de chip , dat zou ook wel eens kunnen .
14-05-2017, 14:20 door Anoniem
Database of niet. Op een bepaald moment wordt je vingerafdruk ergens opgeslagen (op een gemeentekantoor) en op de chip gezet (elders, want de ID kaarten worden immers niet op dat zelfde gemeentekantoor vervaardigd).

Hoe garandeert men dat er in dat tussenliggende proces geen enkele kopie wordt gemaakt van die afdruk, en dat alle aanwezige kopieën daadwerkelijk ook vernietigd worden?
14-05-2017, 14:33 door Anoniem
Door swake: Niemand kan je verplichten om in bezit te zijn van een GSM en niemand kan je ook maar verplichten die overal mee te nemen .
Natuurlijk kan dat wel. Je hoeft het alleen maar op te kalken en dat aan te nemen als wet.

Dat het nogal bevraaglijke praktijken zijn, zoals iedereen verplichten altijd een gechipt stukje plastic bij zich te dragen, dat spreek ik niet tegen. Dat je daarmee indirect telcos tot overheidsinstelling verheft of mensen die geen GSM hebt afschrijft als burger, of allebei, spreek ik ook niet tegen. Maar de verplichting is zomaar in te stellen, dat is echt niet moeilijk. Het lijkt zelfs een soort politiek/ambtelijke reflex. "Oh, we willen wat? Nou gewoon de burgers verplichten het te doen, geregeld!" en over consequenties praten? Eh, niet belangrijk, want toch maar burgers.
14-05-2017, 14:49 door Anoniem
Niemand kan je verplichten om in bezit te zijn van een GSM en niemand kan je ook maar verplichten die overal mee te nemen .

Ach over 15 jaar lopen we allemaal met een rfid tag in onze hand en dat is je id en gelijk je beurs en transportkaart. De valuta maken plaats voor een wereldwijde blockchain tech. En als je niet productief bent verdwijn je uit de DNA poel. En over 30 jaar hoor je er niemand meer over want dan is dit de normale gang van zaken. Enig voordeel: geen criminaliteit meer en minder securitystaat want de computer neemt uiteindelijk alle taken over. Ook geen politiek meer (yes!) want ook hier speelt de grote PC een rol, nooit meer onlogisch beleid! Return of the privacy? Want straks deal je met een secure design waar geen glurend mens nog aan te pas komt. Enige zorg zijn dan de algoritmes.... van mij mag het al 2035 zijn want nu is het een rommeltje in de wereld. :)
14-05-2017, 18:00 door Anoniem
Door Anoniem: Enig voordeel: geen criminaliteit meer
*proest*

en minder securitystaat
HA HA HA HA

want de computer neemt uiteindelijk alle taken over. Ook geen politiek meer (yes!)
Dat lijkt maar zo. Erachter zit nog vanalles wat dan steeds ongrijpbaarder aan de touwtjes trekt.

want ook hier speelt de grote PC een rol, nooit meer onlogisch beleid!
Beleid wordt nu vaak zat vanuit "logische" afwegingen gemaakt van handjeklap en uitruilen. Dat jij maar een klein deel van de besluitvorming ziet wil niet zeggen dat die ijsberg van belangen en belangetjes er niet is.

Dus dan maak je ook het topje onzichtbaar door er een "PC" voor te plakken, en dat noem je verbetering.

Return of the privacy? Want straks deal je met een secure design waar geen glurend mens nog aan te pas komt.
Nee, iedereen die erbij kan mag erbij. Of was het andersom? Nuja, zolang je maar geen plebs bent, dan is het goed.

Enige zorg zijn dan de algoritmes.... van mij mag het al 2035 zijn want nu is het een rommeltje in de wereld. :)
En wie stuurt die algorithmes? Wie bouwt ze en implementeert ze? Jij? Wat maakt jou dan nog anders dan de makers van het huidige zooitje, behalve dat je het in nog grotere stappen doet?
14-05-2017, 23:29 door Anoniem
Ze moeten echt es stoppen met telkens terror/crime als argument naar boven te halen. Sinds de nva in de regering zit verandert onze lieve land in een politiestaat. Jammer.


Ps:bij aanvraag van een nieuwe paspoort heb ik ook mijn "poten" op de scanner moeten leggen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.